Jump to content
IGNORED

Kardio i teretana

apotekarica

Recommended Posts

Posted (edited)

ja gotovo da ne pricam sa ljudima u teretani, osim kada odem sa nekim drugarom. sto je rezultiralo time sto sam preslusao gomile podcasta, muzike i audio knjigainace danas sedim na masini za veslanje i pogledam kako je otpadala farba ne tegovima zbog zabijanja sipkice za podesavanje tezine.najcesce tezine su gotovo izgrebane, a one koje se najmanje koriste nikako. izgleda kao grafik normalne raspodele. daje ti pregled gde se nalazisfotka0010.jpg

Edited by Hustler
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Danas pokusao da odradim trening ramena koji se sastojao od super serija, medjutim nije islo kako sam planirao, jer mi je to prvi put da pokusavam tako nesto.Military press sa bucicama 14kg 10 ponavljanjaMilitary press sa bucicama 12 kg 10 ponavljanjaMilitary press sa bucicama 10 kg 10 ponavljanjaI to je jedino sto sam uspeo da uradim kako sam planirao, nakon toga pauza oko 2 minuta, zatim;Military press sa bucicama 12kg 10 ponavljanjaMilitary press sa bucicama 10 kg 10 ponavljanja/odradio 8Military press sa bucicama 8 kg 10 ponavljanja/odradio 8Front lateral raises sa bucicama 8kg 10 ponavljanja/odradio 8Front lateral raises sa bucicama 6kg 10 ponavljanja/odradio8Front lateral raises sa bucicama 3kg 10 ponavljanjaOpet pauza oko 2 minuta, koja mi uopste nije bila dovoljna jer su me prethodne dve serije bukvalno razbile. Trebalo je da uradim;Military press sa bucicama 10kg 10 ponavljanjaMilitary press sa bucicama 8 kg 10 ponavljanjaMilitary press sa bucicama 6 kg 10 ponavljanja/odradio 8Front lateral raises sa bucicama 6kg 10 ponavljanja/odradio 8Front lateral raises sa bucicama 4kg 10 ponavljanja/nisam uopste mogao da uradimFront lateral raises sa bucicama 2kg 10 ponavljanja/odradio 8Letenje 8kg 10 ponavljanja/odradio 6Letenje 6kg 10 ponavljanja/nisam mogaoLetenje 3kg 10 ponavljanja/odradio 6To bi bio trening, koji nazalost nisam uspeo da uradim kako je trebalo, zato sledeci put krecem sa dosta manjim tezinama, jer je ovo ipak bilo previse za mene. Prosto je bilo smesno kada sam se mucio sa tegicima od 2/3/4kg...edit: sutra pokusavam nesto slicno, samo za trening grudi. Medjutim, vrlo je moguce da ce me uhvatiti upala sutra, pa cu dobro proceniti da li da odmorim ili da ipak odem na trening.

Edited by casperbgd
Posted (edited)

Bolje napravi dan pauze. Pogotovo zato sto vezbe za grudi u velikoj meri angazuju i ramena. Just my 0.02.EDIT: Dobar si. Onaj prvi krug uopste nije sala.

Edited by Milogled Bluff
Posted

Ja veceras prvi put od povratka bildanju ozbiljnije radio noge. I sasvim sam zadovoljan, radio sam serije na cucnju sa 120kg po 6-8 ponavljanja, a posle sa 100 isto par serija. Desni zglob i dalje puca ali ne boli toliko pa kontam da cu se do marta vratiti na 150kg. A i leg kick i zadnju lozu sam radio sa najvecim mogucim kilazama.Sto se tice ostalih vezaba, bench radim sa 80x8, biceps pregib sa 45-50x6-10, a jebu me zgibovi i potisak za ramena. Zgibove radim samo kad sam odmoran i to obicno krenem sa 10 pa padam do 6 komada, a nekad cak i ne mogu da ih radim jer me sve boli i puca. Potisak za ramena sam pre radio sa 55x8-10 a sad se mucim sa jebenih 45, bojim se i da probam sa 50. Mada je to verovatno zbog pucanja i bola u desnom ramenu, to me zestoko zeza u zadnje vreme.Sve u svemu, nije lose, s obzirom da nema nikakvog dopinga a 'rana je i dalje u kurcu.

Posted
:Hail: za cucanj. Jer™ ides do kraja (ass to the grass) ili do paralelnog?
Posted

Idem malo ispod paralele, ali ne bas dupetom do zemlje. Mogu i tako ali mi se u kolenima cuje neko puckanje, kao da mi fali hrskavice pa nesto drlja ili tako nesto, pa necu mnogo da se zajebavam da ne bi' ostao dole. Imam cak i snimak tog pucketanja, mozda cu postaviti jednom da se malo smejete, a valjda cu jednom snimiti i cucanj sa nekom velikom kilazom pa da se i to vidi da l' valja ili ne.

Posted

Ostvario sam svoj davnašnji san i našao 1 neomalterisani magacin za hardcore vežbanje, prebacio sam sve rekvizite, trenutno pravim vratilo i uskoro kreće gruvanje, oh yeah evilsmile.gif

Posted (edited)

A ja cu vrlo verovatno krajem meseca poceti da radim u jednoj teretani. Do tada sljakam sa majstorima za grejanje i nosimo, izmedju ostalog, i radijatore od 230 kila <_<

Edited by Zli Gli
Posted

osh da ti napisem memoare nositelja parketa?inace pocinjes da radis u pravo vreme. sace posle bozica teretanu zavejati gomile picica koje oce da omrsave za leto

Posted

Nastavljam sa teretanom posle NG praznika (zbog vise sile nisam trenirao od jula). U ono vreme bilo oko 100x1 BP, 120x5 cucanj i 140x1 mrtvo. Nadam se da cu da se vratim na taj nivo do marta a onda ulazim u nepoznatu teritoriju. :)Inace, mogu da vam preporucim od literature:Starting Strength, RippetoeStarting Strength: Basic Barbell Training, DVDPractical Programming for Strength TrainingZnate vec gde treba da trazite :).

Posted
Nastavljam sa teretanom posle NG praznika (zbog vise sile nisam trenirao od jula). U ono vreme bilo oko 100x1 BP, 120x5 cucanj i 140x1 mrtvo. Nadam se da cu da se vratim na taj nivo do marta a onda ulazim u nepoznatu teritoriju. :)Inace, mogu da vam preporucim od literature:Starting Strength, RippetoeStarting Strength: Basic Barbell Training, DVDPractical Programming for Strength TrainingZnate vec gde treba da trazite :).
Tezine su solidne, ali pravi :Hail: zavredjujes zbog avatara! :Hail: Sto se tice literature, pridodao bih From the Ground Up! by Dan John.http://danjohn.net/pdfs/bp.pdf
Posted
Tezine su solidne, ali pravi :Hail: zavredjujes zbog avatara! :Hail:
Hvala :)
Posted
Idem malo ispod paralele, ali ne bas dupetom do zemlje. Mogu i tako ali mi se u kolenima cuje neko puckanje, kao da mi fali hrskavice pa nesto drlja ili tako nesto, pa necu mnogo da se zajebavam da ne bi' ostao dole. Imam cak i snimak tog pucketanja, mozda cu postaviti jednom da se malo smejete, a valjda cu jednom snimiti i cucanj sa nekom velikom kilazom pa da se i to vidi da l' valja ili ne.
I mom bratu se bašbaš čulo to pucketanje u kolenu. Pri penjanju uz stepenice sam, na primer, imala utisak kao da pri radu nekog zupčanika dolazi do preskoka... tako nešto se čulo, ne umem slikovitije. Ortoskopija mu je bila predložena na Banjici, ali nisam dala, nije bilo trika. Da ne dužim: ne znaš uzrok tog tvog pucketanja, a vežbaš, pa pogledaj ovo http://www.orsim.co.yu/modules.php?name=Ne...icle&sid=17 ili nešto slično od ortoza dok ne rešiš problem.
Posted
ja gotovo da ne pricam sa ljudima u teretani, osim kada odem sa nekim drugarom. sto je rezultiralo time sto sam preslusao gomile podcasta, muzike i audio knjigainace danas sedim na masini za veslanje i pogledam kako je otpadala farba ne tegovima zbog zabijanja sipkice za podesavanje tezine.najcesce tezine su gotovo izgrebane, a one koje se najmanje koriste nikako. izgleda kao grafik normalne raspodele. daje ti pregled gde se nalazisfotka0010.jpg
ja to bacam na triceps...
Posted

ja tolko i jos zovem instruktorke da mi stanu na tegove pa i njih dizem!nego, imam problem. kada radim deadlift sipka mi klizi iz ruke. prsti ne mogu da izdrze. e sad ili ja to ne hvatam pravilno ili ima neki drugi trik.pokusao sam da hvatam od korena sake, ali ni to ne ide jer saka kapitulira pa uvek otpadne do prstijujel moze neki savet, ili da kupim one pojaseve sto idu oko zglobova pa se vezu preko sipke?