Yoyogi Posted September 30 Posted September 30 I u Thai i u Japanu, uzimaju foto i otiske prstiju. Ne secam se, bilo pre godinu dana, i u Australiji. Nista novo.
jms_uk Posted September 30 Posted September 30 Pa novo je jer ce ovo biti u 30 zemalja u koje dolazi mnogo ‘visa-exempt’ posetilaca.
Yoyogi Posted September 30 Posted September 30 4 hours ago, jms_uk said: Pa novo je jer ce ovo biti u 30 zemalja u koje dolazi mnogo ‘visa-exempt’ posetilaca. "Mnogo vise visa exempt posetilaca" - ako je 35 miliona visa exempt posetilaca u Thai (iz 92 zemlje) neka mala brojka. Isto toliko i za Japan (ukljucujuci i srpske pasose). Novih 30 zemalja to uvodi?
papapavle Posted September 30 Posted September 30 EU to uvodi, valjda je to 30 novih zemalja. Nigde ne piše "više". BTW, čemu ovo nasilno uguravanje Thai i Japana u svaku temu? Da se nadoknadi 7 godina odsustvovanja, ili je u penziji baš dosadno? 4
Yoyogi Posted September 30 Posted September 30 18 minutes ago, papapavle said: EU to uvodi, valjda je to 30 novih zemalja. Nigde ne piše "više". BTW, čemu ovo nasilno uguravanje Thai i Japana u svaku temu? Da se nadoknadi 7 godina odsustvovanja, ili je u penziji baš dosadno? To su drzavne stvari koje rade kako rade. Nervira te mozda da to ja vidim iz svojih drzava?
papapavle Posted September 30 Posted September 30 23 minutes ago, Yoyogi said: To su drzavne stvari koje rade kako rade. Nervira te mozda da to ja vidim iz svojih drzava? Ma ne nervira, nego je potpuno nebitno za diskusiju; zvuči kao kad moja keva (prof u penziji, navikla da je u centru pažnje i da je svi slušaju) hajdžekuje svaki smislen razgovor i skrene ga na temu o kojoj, kao, nešto zna, a realno nema šta da kaže. S druge strane, nisam ni mod ni admin, pa mi je jasno da ti je nebitan moj (i svačiji drugi ovde) utisak, tako da - samo piši, a ja obećavam da se više neću buniti. 1 2
Yoyogi Posted September 30 Posted September 30 3 minutes ago, papapavle said: Ma ne nervira, nego je potpuno nebitno za diskusiju; zvuči kao kad moja keva (prof u penziji, navikla da je u centru pažnje i da je svi slušaju) hajdžekuje svaki smislen razgovor i skrene ga na temu o kojoj, kao, nešto zna, a realno nema šta da kaže. S druge strane, nisam ni mod ni admin, pa mi je jasno da ti je nebitan moj (i svačiji drugi ovde) utisak, tako da - samo piši, a ja obećavam da se više neću buniti. Pa niko ne rece da li je to novo i nikada vidjeno u "30 drzava", ja rekoh 2 gde je to uvedeno, godinama.
James Marshall Posted September 30 Posted September 30 Nije uporedivo, za ulazak u Japan ne traži se unaprijed onlajn registracija, taj dio ne postoji prilikom ulaska u Japan, druga stvar ta skeniranja i očitavanja su sasvim drugi par čarapa na aerodromima i u ostrvskoj zemlji, to će recimo na Kelebiji na autobuskom prelazu zimi u 3 ujutro da bude potpuni haos. Ovo tek treba da zaživi i odgađaju ga već mjesecima i duže jer znaju da će biti haos. 3
Sandradjer Posted September 30 Posted September 30 23 hours ago, Milosh76 said: Ali moras da se prijavis posle 10.novembra da hoces u EU, da bi ti na granici uzeli otiske i sve ostalo? Pa po ovome sto pise ne moras. To sam komentarisala kako su clanci u novinama neozbiljni
*edited by mod Posted September 30 Posted September 30 3 hours ago, James Marshall said: Nije uporedivo, za ulazak u Japan ne traži se unaprijed onlajn registracija, taj dio ne postoji prilikom ulaska u Japan, druga stvar ta skeniranja i očitavanja su sasvim drugi par čarapa na aerodromima i u ostrvskoj zemlji, to će recimo na Kelebiji na autobuskom prelazu zimi u 3 ujutro da bude potpuni haos. Ovo tek treba da zaživi i odgađaju ga već mjesecima i duže jer znaju da će biti haos. Koliko se sećam kada se putuje u Japan ima neki deo koji ili popunjavaš unapred online, ili kada sletiš, što naravno duže traje.
James Marshall Posted September 30 Posted September 30 (edited) 4 minutes ago, *edited by mod said: Koliko se sećam kada se putuje u Japan ima neki deo koji ili popunjavaš unapred online, ili kada sletiš, što naravno duže traje. Ima onaj papirić sa tvojom adresom u Japanu i kontakt telefonom, ali mislim da ne može onlajn, no dijele po avionu te papiriće. I onim pitanjima "planirate li da ukradete nacionalnu baštinu Japana i da se bavite drogom i drugim nelegalnim aktivnostima" Edited September 30 by James Marshall 5
*edited by mod Posted September 30 Posted September 30 1 hour ago, James Marshall said: Ima onaj papirić sa tvojom adresom u Japanu i kontakt telefonom, ali mislim da ne može onlajn, no dijele po avionu te papiriće. I onim pitanjima "planirate li da ukradete nacionalnu baštinu Japana i da se bavite drogom i drugim nelegalnim aktivnostima" Da da taj papirić su modernizovali pa moze sad online I unapred. Doduše verovatno može i po starom još uvek.
dunja Posted September 30 Posted September 30 6 hours ago, papapavle said: Ma ne nervira, nego je potpuno nebitno za diskusiju; zvuči kao kad moja keva (prof u penziji, navikla da je u centru pažnje i da je svi slušaju) hajdžekuje svaki smislen razgovor i skrene ga na temu o kojoj, kao, nešto zna, a realno nema šta da kaže. tvoja keva carica, nacrtali i stripić u njenu čast 1 4
Tsai Posted September 30 Posted September 30 2 hours ago, James Marshall said: I onim pitanjima "planirate li da ukradete nacionalnu baštinu Japana i da se bavite drogom i drugim nelegalnim aktivnostima" e al zasto postoje takva pitanja? ko ce ikada zaokruziti da na tako nesto
dunja Posted September 30 Posted September 30 pa ako stikliras da nisi a onda se ispostavi da si terorista, onda si i lazov i terorista, i to bude onda bas zajebano Spoiler ispraticu se sama, hvala 3 1
Recommended Posts