Ros Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 8 minutes ago, mei said: Izdavanje je brzo bilo - dan do par dana (bar je tako bilo za mojih nekoliko J-1 + B1/B2 ali ovo su informacije od pre 4 godine). Izgleda da su zbog pandemije skroz usporeni za zakazivanje (a mozda i za obradu). Ja sam ranijih godina cekala od 2-4 nedelje za termin, a viza je obicno bila gotova za par dana (sa sve DHL-om), cak i za jedan dan ponekad (u Kanadi i u Beogradu, na oba mesta je bilo brzo). Ali ovog meseca kada sam proverila, termini su uzasni ovde u Kanadi, nema slobodnih termina isto to leta. Najbolje da pogledas ostale konzulate u Nemackoj, mozda cak i u BG. manje vise svuda isto cekanje. berlin 157 dana minhen 150 frankfurt 140 beograd 180 proces dobijanja nemackog drzavljanstva 8 do 12 meseci 1
jms_uk Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 manje vise svuda isto cekanje. berlin 157 dana minhen 150 frankfurt 140 beograd 180 proces dobijanja nemackog drzavljanstva 8 do 12 meseci Probaj vise puta dnevno - desava se da se oslobodi termin i nekoliko meseci ranije. Sent from my iPhone using Tapatalk
Ros Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 prijavih je. termin 2. septembar. valjda ce 6 nedelja biti dovoljno da daju vizu
jms_uk Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Ja bih opet proverio povremeno, mozda se otvori nesto ranije.
Ros Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 hocu, naravno. i naravno uneo sam pogresan broj pasosa na prijavi termina sad ce me taj zez kostati 144€
Shan Jan Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 Da li neko zna koja je procedura za turisticku vizu za uk? Da li je neko to radio skoro? Vredi li uzimati agrnciju da te vodaju za rucicu ili ne? Vidim da neki nude to za dodatnih 50 evra.
I*m with the pilots Posted March 12, 2022 Posted March 12, 2022 5 hours ago, Shan Jan said: Da li neko zna koja je procedura za turisticku vizu za uk? Da li je neko to radio skoro? Vredi li uzimati agrnciju da te vodaju za rucicu ili ne? Vidim da neki nude to za dodatnih 50 evra. Moja mama je sve sama odradila u Beogradu 2020. - nije se nešto žalila da je posebno komplikovano. (Propade joj zbog pandemije :( )
đorđe geprat Posted March 15, 2022 Posted March 15, 2022 možete li da mi nagovestite šta da očekujem po pitanju viza za odlazak bračnog para penzionera prijateljima kanađanima u goste na, otprilike, 2 nedelje.
napadaj Posted September 21, 2022 Posted September 21, 2022 Da li USA uopšte izdaje turističke vize ovih dana? Vredi li da se podnosi zahtev ako se put planira za februar 2023. ili mrka kapa od toga? 1
Ros Posted September 21, 2022 Posted September 21, 2022 1 hour ago, napadaj said: Da li USA uopšte izdaje turističke vize ovih dana? Vredi li da se podnosi zahtev ako se put planira za februar 2023. ili mrka kapa od toga? moja cerka je pocetkom septembra dobila B1/B2 US vizu ovde u Minhenu. zahtev smo podneli nekad u martu i termin dobili za 1. septembar. ovde mozes pogledati koliko vremena cekas na termin. posle termina se dobije pasos posle 2-3 radna dana https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/wait-times.html 1
Ros Posted September 22, 2022 Posted September 22, 2022 onaj ESTA formular za US treba samo za one kojima ne treba viza? ko je dobio vizu ne mora da radi ESTA?
jms_uk Posted September 22, 2022 Posted September 22, 2022 12 hours ago, Ros said: onaj ESTA formular za US treba samo za one kojima ne treba viza? ko je dobio vizu ne mora da radi ESTA? Da, odvojene su stvari. ESTA je za WVP: You are eligible to apply for admission under the Visa Waiver Program (VWP) if you are a citizen or national of one of the Visa Waiver Program countries listed below. Learn more about the eligibility requirements. Andorra Australia Austria Belgium Brunei Chile Croatia Czech Republic Denmark Estonia Finland France Germany Greece Hungary Iceland Ireland Italy Japan Latvia Liechtenstein Lithuania Luxembourg Republic of Malta Monaco Netherlands New Zealand Norway Poland Portugal San Marino Singapore Slovakia Slovenia South Korea Spain Sweden Switzerland Taiwan[1] United Kingdom 1
napadaj Posted October 12, 2022 Posted October 12, 2022 On 21.9.2022. at 9:17, napadaj said: Da li USA uopšte izdaje turističke vize ovih dana? Vredi li da se podnosi zahtev ako se put planira za februar 2023. ili mrka kapa od toga? Apdejt - dobio vizu malopre, zahtev podneo četvrtog oktobra. Ima caka - konzul stalno ubacuje nove termine, kako mi rekoše ujutru oko pola 10, pa kad se podnese zahtev i zakaže termin intervjua za ko zna kad, treba da se ide na reschedule opciju i vidi da li ima novih, skorijih termina. Ja sam imao sreće, pa mi je sistem odmah prilikom podnošenja zahteva dao termin za svega osam dana.
Recommended Posts