Jump to content

Now drinking

Featured Replies

• Replies 3.8k
  • Views 330.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Samo jako i u bojama.

• 3 weeks later...

Nije baš now ali je bilo juče.

Tekilu ne volim, tj do juče sam mislio da je ne volim. Ispade da samo nikada pre nisam probao dobru.

ci-clase-azul-reposado-tequila-f7f7031f92b54341.jpeg

• 2 weeks later...

IMG-20221124-001648-01.jpg

• 2 weeks later...

Korlat Syrah 2018

Cini mi se da je sve poskupelo sem alkohola. I vode. 2-3 kapi vode je potrebno za ovu lepoticu da procveta

E0E58D8A-67FD-4C3C-83A2-4FABCAABE300.jpeg.17f9fd4765352f816508b602ee2241ef.jpeg

Yerba mate. Ne pijem sad, ali hoću za koji dan kad stigne iz hipsterske radnje, zajedno sa specijalnom šalicom i slamkom (bombilla). Pročitao sam tekst ispod, prvi put u životu čuo za jebo-mater i sad u fazonu bože, još samo ovo da probam i smiriću se, obećavam :rolleyes:

Forumski znalci (@mraki, @Kampokei, @Hippie - search foruma kaže da ste probali; @Budja, da li je popularno i u tvom južnoameričkom kraju?) - neki savet za pripremu i ispijanje? Ima na jutjubu, ali jedan je PPP insajt.

Reveal hidden contents

baa2b1089e821c713fdfacd2f356dfc2269d433e

U Urugvaju se drogiraju time, idu kroz grad i nose pod miskom taj mate sud i termos sa vodom za dopunjavanje.

Mi kupili u samppolosluzi u Montevideu mate, taj neki najpopularniji i te bocice i kasicicu za nabijanje, ali, eto, stoji u kuhinji i skuplja prasinu. Mrzi nas.

U Evkadoru mozes da kupis mate u megamarketu u nekom uglu, ali nije popularan.

Ja tako kupim yerba mate periodicno, i ne napravim ni jednom i bacim. I opet se nalozim gledajuci sve te, navodne, benefite i odem u usce i kupim ... i ne popijem ni jednom. Samo je sad razlika sto sam kupio i matcha caj koji isto tako ne pijem

inace, ne pripremam ga kao obican caj, nisam uzeo tu fancy opremu da ga ne pripremam u njoj 

Edited by Lezilebovich

Ja nisam neki ekspert za čajeve, recimo da mi je u rangu sa zelenim. Naidje period kad pijem dosta čajeva, pa onda naizmenično, nekad yerba mate, nekad zeleni, nekad neke mešavine. U svaki stavljam limun što dosta ubije tu prirodnu aromu čaja i sve bude slično.

Posle praznika ću na jedan dobar detox. :D

Kortasar u Skolicama stalno pije mate.

u viski se nista ne razumem ali ovo mi se svidja

10708005814302.png

On 16. 12. 2022. at 12:55, peralozac said:

Yerba mate. Ne pijem sad, ali hoću za koji dan kad stigne iz hipsterske radnje, zajedno sa specijalnom šalicom i slamkom (bombilla). Pročitao sam tekst ispod, prvi put u životu čuo za jebo-mater i sad u fazonu bože, još samo ovo da probam i smiriću se, obećavam :rolleyes:

Nažalost, uz svo moje Arhentina tripovanje i želju da mi se dopadne, yerba mate je ispao težak promašaj. Miris i ukus mi vuče na duvan, a obzirom da u životu nisam zapalio bilo je jasno kako će se sve završiti. Dao sam sve od sebe, ali posle četvrtog gutljaja gadan osećaj da pijem čaj od opušaka direktno iz pepeljare je postao neizdrživ i odustao sam. Odmah posle sam skuvao jaku kafu u pokušaju da neutrališem, ali evo par sati kasnije mozak i dalje miriše pikslu :sad:

volim yerba mate. manje od zelenog, mozda i od matche, ali volim. meni donose iz chilea lichno, bez dodatne opreme, ionako se ne lozim na opremu :lolol:

ako i dalje zelish da istrajesh, mozda ima nekih meshavina, yerba mate + neshto, to isto ume da bude dobro. to leti pijemo ladno.

ja pijem oko 5 šolja crnog čaja dnevno, a uz to još 3-4 šolje bilo kog čaja, često mi supruga uvali kalendulu ili tako nešto što smatra da je zdravo

zna da obično neću ni da primetim šta pijem, pa joj se može