Jump to content
IGNORED

žestina

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

Jel kupovao/konzumirao ko u skorije vreme rakiju "Žuta osa"? Nekad bila pristojna, da li i dalje valjaju?

Posted
55 minutes ago, JakeBlues said:

Jel kupovao/konzumirao ko u skorije vreme rakiju "Žuta osa"? Nekad bila pristojna, da li i dalje valjaju?

Meni iz nekog razloga ona nikad nije "legla".
I to se nije menjalo.

• Tužno 1
  • 3 months later...
Posted

GIN WEEK

Datum: 28-30. jun
Vreme: od 17 do 00 časova

ulaz je slobodan

• +1 1
Posted
3 hours ago, igoraki said:

GIN WEEK

Datum: 28-30. jun
Vreme: od 17 do 00 časova

ulaz je slobodan

Dzin nije slobodan?¿

Dvaput sam dosao kuci cetvoronoske, od dzina i od viski-red bula. Ali stvarno, nista ne udara u noge kao dzin.

Posted

Moglo bi se reći da si se džinovskim koracima dovukao kući. :Jova:

• +1 1
Posted

Ja džin baš ne volim, ko klinac sam se jedared tako odvalio da mi je par godina posle toga bila muka samo kad vidim flašu džina u radnji,

ali rekoh biće nekom zanimljiva informacija, tako da želim lep provod.

Posted
1 minute ago, igoraki said:

Ja džin baš ne volim, ko klinac sam se jedared tako odvalio da mi je par godina posle toga bila muka samo kad vidim flašu džina u radnji,

ali rekoh biće nekom zanimljiva informacija, tako da želim lep provod.

Dzin je seksi pijanstvo, ja sam nosio preko 20 godina takvu muku od vodke sa novogodisnje zurke, jos se pila najgora Trojka vodka. Majko mila :cry:

• Haha 1
Posted

pokušavam da nađem viski two doves, domaći. nigde ga nema. onaj cerpromet ga je nekada imao ali više ne

da nema neko informaciju gde može da se nabavi

Posted

IMG-1953.jpg

Solidna rakija iz prodavnice. Jbmli ga da li je precenjena jer za $30 mogu da uzmem vrlo dobar viskać, ali fino mi je legla. A kul je što ima priču iza sebe.

Za one koji nisu upoznati o čemu se radi, rakiju pravi basista Faith No More Billy Gould. Naš čoek obviously.

Posted

ima li neko predstavu posto je kvalitetna domaca rakija od sljive u beogradu i okolini?

imam preko hiljadu litara rakije, starosti 2-10 godina (prosle godine nije bilo sljiva ni za dzem)

nije bojena, cuva se u staklenim sudovima na jacini 58% alkohola

od zrelih zdravih plodova sljive, bez secera ili kakvih drugih dodataka, dakle standardna domaca rakija dobrog kvaliteta

problem je sto skladistenje postaje prilican problem, sto zbog sudova, sto zbog prostora

morao bih investirati u to sto mi ne pada na pamet, jer je i ovako u sve to sto je trebao biti hobi ulozeno previse novca, vremena i truda

pre neki dan mi je palo na pamet da ili prodam veci deo postojece rakije ili prosto odustanem od skupljanja sljive i pecenja rakije na dalje

problem je sto nemma predstavu kome i po kojoj ceni se to moze prodati

godinama gotovo da ne pijem alkohol, nemam nikog bliskog u ugostiteljstvu...

ovi neki kontakti koje imam su mahom iz kraja cacak-uzice, gde svaka druga kuca ima stek od nekoliko stotina litara i gde je rakija dzabe

a google nije bas od pomoci

mogu naci cene ovih brendiranih rakija, manjih ili vecih proizvodjaca

ili sa druge strrane, cene na pijaci, gde se narocito u beogradu kao rakija, prodaje svakakvo djubre u kom je dodavanje secera jos najmanji problem

• Wub 1
Posted
28 minutes ago, pbg12345 said:

imam preko hiljadu litara rakije, starosti 2-10 godina (prosle godine nije bilo sljiva ni za dzem)

nije bojena, cuva se u staklenim sudovima na jacini 58% alkohola

ti si bogat covek. 58% nije za pice. vidi razblazi to destilovanom vodom do standardnih oko 45% i prodaj za cc 1000din/l i obogati se

• +1 2
  • -1 1
Posted

na lepu sljivu se nailazi svuda...bas tako...dobra/losa...ima svuda lepih destilata...cenu sljive u srbalja odredjuje marketing

Posted (edited)

:D

naravno da nije za pice sa tim procentom alkohola pobogu

nego je savet ovih iskusnijih da je mnogo bolje da se rakija cuva sto jaca, a tek pred konzumaciju da se razbalazuje (upravo destilovanom vodom kao sto kazes)

ranije su, posebno neiskusniji (a mozda i alavi) seljaci prilikom pecenja odmah razblazivali i to preostalom slabom rakijom na taj nivo za konzumaciju

ali time se gubi kvalitet na vise nacina

ako se ne prekine skupljanje rakije u nekom momentu, ona koja kasnije izlazi iz kazana ima mnogo primesa koje kvare ukus

Edited by pbg12345
Posted

nije problem ni da se razblazuje tom slabijom, tzv patokom...prosto treba odvajati cist destilat/ "srce" rakije...a moze se razblazivati i tom slabijom ako zadovoljava standarde. tj ako nije kisela, pokupila shtroku itd....to je do kazandzije, da pokupi ono sto valja.

kakko god, cini mi se da i ova godina ne obecava sto se rakije tice

• +1 1
Posted

problem je, u patoci je gomila estara, ketona i aldehida, a moguće i metanol

• +1 1