Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

Posted

сачекаћемо неког старијег власника замрзивача :P

Posted

ja nas'o ovo:

• Kruh i kolači: 3 mjeseca
  • Kuhana šunka: 1-2 mjeseca
  • Maslac: 6-9 mjeseci
  • Sirovi kotleti: 4-6 mjeseci
  • Sirovi steak: 6-12 mjeseci
  • Sladoled: 2 mjeseca
  • Školjke: 3-6 mjeseci
  • Voće: 6-12 mjeseci

i zvuci mi ok...ima jos svasta nesto pod "sta je sve korisno zamrzavati": Kockice vina - kad vam nakon večere ostane malo vina, zamrznite ga poput kockica leda. Prije ili kasnije poslužit će vam kao korisna zaliha za kuhanje. Najlonke - najlonke koje su bile zamrznute duže traju i ne pucaju tako lako.Svijeće - zamrznite svijeće kad ih kupite i one će gorjeti duže; pravilo posebno vrijedi za tanke svijeće.Baterije - brojne studije su pokazale da zamrzavanje dobro utječe na dugotrajnost baterija. Učinak je manji kod alkalnih baterija koje uz zamrzavanje traju samo 5% duže, dok nikal-metal-hidridne baterije traju čak 90% duže.edit: sta sve covek radi iz dosade...
Posted
ja nas'o ovo:
heh, losa im je procena.evo na sladoledu sto ga kupih pre neki dan stoji da se moze koristiti do kraja 2012te :)koliko znam, za vecinu namirnica u nekom razumnom roku (do godinu dana) ako su zamrznute barem na -18 problem nije u tome da ce se pokvariti, nego sto ce izgubiti ukus i/ili ce poprimiti onaj gadni miris zamrzivaca.
Posted
edit: sta sve covek radi iz dosade...
пушти ти то, ако не замрзнем чарапе колко вечерас, ништа нисам радила :D
Posted
da li postoje neka jasna opsta pravila o dozvoljenoj duzini drzanja neceg u zamrznutom stanju?konkretno, imali smo viska nekakvog ubitacno teskog mango-cokoladnog fila za tortu (sadrzi i slatku pavlaku i valjda jaja i secer, moguce puter), pa sam dosla na ideju da zaledimo kockice i povremeno sluzimo jednu-dve uz neki laksi dezert kad imamo goste. ali mozda je pametnije da kockicu-dve pojedemo sami svako toliko, jer ga ima ohoho.
http://www.stilltasty.com/ bi trebalo da odgovori na sva tvoja pitanja :)
  • 2 weeks later...
Posted

U cemu je razlika izmedju leskovacke i pivske muckalice?

Posted

KOliko ja znam u pivsku idu i kobasice.

Posted

Nisam siguran ali mi se cini da sam nekad jeo vesalicu u Dzakarti i da je bila sa nekom vesalicom ili tako nekim suvim mesom. Zato i proveravam da nije ta.

Posted
Nisam siguran ali mi se cini da sam nekad jeo vesalicu u Dzakarti i da je bila sa nekom vesalicom ili tako nekim suvim mesom. Zato i proveravam da nije ta.
Ja sam u Lidu jeo pivarsku i primetio sam da ima i susenog mesa u kockicama i kobaje e sad da li je to kako bog zapoveda...
Posted

šta mislite jel ok da jedem supu sa knedlama koja je od nedelje,dakle 2dana stajala u frižideru?ugrejala sam je i ima ok ukus :unsure:

Posted

NI SLUČAJNO!!!Najgore su te stvari što imaju ok ukus.

Posted

a otkud znam..knedle su mi tu problem..sa jajima,dva dana i takoto..

Posted

ako su ohladjene na vreme mislim da bi trebalo da bude ok, ja praktikujem domacu supu sa knedlama nekad i posle nedelju dana iz frizidera( zaboravi se jbg.)