Haralampije Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 diplomirani pcelar, il inzenjer pcelarstva darling ,tako nesto ne postoji.elem prosla godina je bila katastrofa za pcelare,malo meda i verovatno su svi vec prodali svoj med...zato oprez,valja se neki kineski satro med,tako sam bar cuo jednog pcelara Link to comment
yolo Posted January 20, 2015 Author Share Posted January 20, 2015 a sto bi kineski bio vise satro od domaceg? Link to comment
renne Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Ja odavno rekoh da je med zlo Link to comment
Haralampije Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 (edited) a sto bi kineski bio vise satro od domaceg? uvozi se nesto sto lici na med ali nije videlo pcele edit: Zbog nestašice na tržištu, kilogram meda plaćaćemo na jesen više od 1.000 dinara, što bi moglo da otvori put ka većem uvozu jeftinog kineskog meda sumnjivog kvaliteta, čiji je uvoz Evropa zabranila.Uvoz meda iz Azije Evropa je zabranila na tri godine. Nezvanično - zbog sumnje da se pravi med meša sa velikim količinama falsifikovanog meda, odnosno šećernih sirupa. Zvanično - zbog toga što su u jednom broju pošiljaka otkriveni teški metali i životinjski antibiotici. Edited January 20, 2015 by Haralampije Link to comment
yolo Posted January 20, 2015 Author Share Posted January 20, 2015 srecom da sumanutih kolicina antibiotika nema u nasem medu... Link to comment
Haralampije Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Mozda,ali med koji ja koristim -nema, jer moj otac jos nije postao volter vajt :) Link to comment
kralj Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 na sajmovima meda? ja kupila na bajloniju kod tipa koji ima tezgu s natpisom ime i prezime, diplomirani pcelar, il inzenjer pcelarstva, tako nekako, s toliko strasti mi je pricao o medu da sam bila u fazonu da nema sanse da je fejk. ne znam dal sam pogresila. Na žalost, mislim na značajno pouzdaniju varijantu koja prevazilazi retoričke i pedigre komponente. Dakle, neko ko je testirao med, neko kome blizak rođak prodaje, etc. Navijam za tvoj med, nego je stvar prilično osetljiva. Ljudi sasvim uverljivo falsifikuju najzdraviju stvar na svetu najbrutalnijim otrovom. Link to comment
kralj Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Mozda,ali med koji ja koristim -nema, jer moj otac jos nije postao volter vajt :) Tvoj otac pravi med? Je l' to može nekud da se proba? Link to comment
Haralampije Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Moze kod mene kuci,par kosnica,obicno bude 20-30 kg meda godisnje.Dovoljno za familiju Link to comment
ivy Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Ja odavno rekoh da je med zlo +1 Link to comment
yolo Posted January 21, 2015 Author Share Posted January 21, 2015 pa kupite par kosnica i sami pravite med. moze i u beogradu, necete verovati. Link to comment
renne Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Pa tamo iznad mene u onom žbunju lik drži četiri košnice Link to comment
darling Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 darling ,tako nesto ne postoji.elem prosla godina je bila katastrofa za pcelare,malo meda i verovatno su svi vec prodali svoj med...zato oprez,valja se neki kineski satro med,tako sam bar cuo jednog pcelara mozda je zavrsio poljoprivredu, pa specijalizovao pcelarstvo?! neam pojma, bas cu obratiti paznju kad odem sledeci put na pijacu, pitacu ga sta je. Link to comment
gospa buba Posted January 24, 2015 Share Posted January 24, 2015 (edited) imam jednu opservaciju da iznesem, slozile smo se keva i ja proshle nedelje, da smo nezavisno doshle do istog zakljuchka: shecer nije sladak, ili bar ne onoliko koliko je bio :o. u dva navrata sam pred novu godinu pravila onaj lebac sa cimetom, shto se posipa sa 200 g shecera. optuzi me momak naravno da sam shtedela na sheceru (ko shto me uvek optuzuje da shtedim na sheceru i masnoci <_<), ja proverim recept, vidim da nisam. u sledecem cugu opet proverim 2x, napravim, isto. ok je, nije da ne moze da se jede ili tako neshto, ali realno nije (dovoljno) slatko. keva je registrovala na jutarnjoj kafi (1.5 umesto 1 kashichice) i onom zaljevu (pozdrav drugu krampi ^_^) za tulumbe, dje je uvek standardno ishlo pola kila na litar vode, a sad mora 800 grama na litar. razlichiti proizvodjachi, ista pricha, poslednjih 3-4 meseca, recimo. mnogo chudno ono, menjali tehnologiju? menjali vrstu? nashli nachin da ape istu kintu na 30% manje? da ne kazem, shta cemo ako i sol obljutavi ^_^ Edited January 24, 2015 by gospa buba Link to comment
yolo Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 to je sasvim moguce da se pravi od ko zna cega, da to nije vise samo secerna repa. meni pre jedno 2-3 godine jedna poznanica koja radi u koka koli fabrici ofarbane secerne vodice rekla da se promenili zasladjivac, da to vise nije domaci secer nego neka secerna tvar koja se uvozi i koja je neuporedivo jeftinija od ovoga sto se pravi ovde. a sta ce vam secer u zivotu uopste? :torbica: Link to comment
Recommended Posts