Jump to content

Featured Replies

nemojte pliz nespreso... mene oblije znoj kada pomislim koliko djubreta proizvode te njihove kapsule. najbolje je s kafetijerom - moka potom. a ima ih danas za budzasto. stavis kafu, vodu i uzivanje.

• Replies 1.2k
  • Views 132.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

On 20. 5. 2019. at 12:54, roksi said:
nemojte pliz nespreso... mene oblije znoj kada pomislim koliko djubreta proizvode te njihove kapsule. najbolje je s kafetijerom - moka potom. a ima ih danas za budzasto. stavis kafu, vodu i uzivanje.
Ko je baš zavisan od tog aparata ima sad ona "obnovljiva " kapsula...

...shiit has hit the fan...

On 20. 5. 2019. at 13:02, Frank Pembleton said:

Ko je baš zavisan od tog aparata ima sad ona "obnovljiva " kapsula...

e to da! 

DM Bio espresso (250 gr za regularnih 420 / akcijskih 360 dinara) + 3-cup Bialetti je meni dugo bio sasvim zadovoljavajuća opcija, iako pretpostavljam da je to Capriolo™ za proper™ zrno™.

Sada mi rezultat nije skroz po meri, čini mi se da je kafa presitna a mislim da se i vremenom iskvarila.

Završava mi posao tho, još u kombinaciji sa Delhaiseovim Double Chocolate kukijem, uf...

Iz nemačke Alnature sam zadovoljan kombinacijom Mount Hagen Papua Neuguinea + francuska presa.

Definitivno se prebacujem na presu.

U Kafeteriji su imali pojma o French Press granulaciji (krupnije mlevena), tako da planiram da isprobam nešto iz njihove ponude.

Šta je najmanje kiselo tu, India, Brazil Black Diamond?

Edited by Kreuz

Nisam nikad pila/kupila kafu u Kafeteriji, e sad molim neku preporuku za mlevenu, da nije kisela. Nesto extra [emoji846]

Pije li neko Doncafe Honduras? Meni je ta omiljeta :)

odlična je, uzimam je kao zamenu za kofi feltori

Hahaha, zbunih se, al sad mi je jasno na šta misliš :D

Ima neka radnjica sa kafama kod starog merkatora kod pijace. Probao neko neshto? 

On 25. 5. 2019. at 12:44, gospa buba said:
Ima neka radnjica sa kafama kod starog merkatora kod pijace. Probao neko neshto? 
To je filijala onih prodavnica sa ove pijace ovde i u 61. Bloku. Moto na radnjama je:

Moja tašta ne pije svašta!

• 1 month later...

Moka pot ponovo u Koffeinu za 2100 din, nije elegantan kao Bialetti ali radi posao.

On 29. 6. 2019. at 10:18, morgana said:

Moka pot ponovo u Koffeinu za 2100 din, nije elegantan kao Bialetti ali radi posao.

Jel imaju oni neki sajt gde se to vidi?

Ne, koliko znam. 

main-ground-can-espresso.jpg

navukao sam se na ovo, Cuba style coffee, pije se takodje puno u centralnoj Americi i na americkom jugu.

ima specifican, pomalo 'pregoreli' ukus. ali jednom kad se navucete na espresso s ovom kafom nema povratka.