Willow Posted February 24, 2012 Author Posted February 24, 2012 nožica Sledeći tu logiku, možda bi moglo i - ručica? Ručice naočara.
Willow Posted March 20, 2012 Author Posted March 20, 2012 (edited) Jel ima neki naziv (osim kokošinjac) za onaj deo dvorišta, ograđen žicom, u kome se drži živina pod otvorenim nebom? edit: Ne mislim na zatvorenu konstrukciju sa krovom, u kojoj živina spava i poleže jaja, nego na ograđeni deo seoskog dvorišta u koji se živina pušta da kljuca tokom dana. Znači, neka vrsta tora za kokoške? Edited March 20, 2012 by Willow
Töölönlahti Posted March 20, 2012 Posted March 20, 2012 Zadnje dvorište, ali to ti je više kao krovni pojam...
Willow Posted March 21, 2012 Author Posted March 21, 2012 Tenks, Oksi. Zadnje dvorište mi suviše uopšteno. Mislio sam da ima neki poseban naziv za taj "zabran" za kokoške, odnosno, za prostor pod vedrim nebom, ograđen žicom ili tarabom, u kome kokoške borave tokom dana. Nešto tipa obor ili tako nešto.
Agni Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Dal bi neko mogao da mi objasni sta tacno znaci "mokri cvor"? Jel to sinonim za WC?
nera Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Hm, ako se ne varam mokri cvor se odnosi na sve "vodene" instalacije, tj. na vodovodnu mrezu. Primer, kad ljudi kupuju stan ili kucu jako je bitno kakav je mokri cvor. Cak mislim da se ne odnosi na wc uopste jer kanalizacija i vodovod nisu isto.
Agni Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Hm, sta bi onda znacilo kad u oglasu za stan pise da ovaj ima dva mokra cvora?
Delija67 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Mokri cvor nisu samo klozeti nego i kuhinja. Jedan mokri cvor je sve sto ima zajednicku dovodnu vodovodnu i odvodnu kanalizacionu cev. Cesto kuhinja i kupatilo dele isti zid da bi bili na istom mokrom cvoru.
Agni Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Ok, kako bi onda protumacio oglas koji kaze da stan ima dva mokra cvora? Po tvojoj definiciji on bi mogao da ima bilo koju kombinaciju 0-2 kupatila i 0-2 kujne.
Dr Arslanagić Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 to znači da su kuhinja i kupatilo na posebnim vodovodnim/kanalizacionim vertikalama.
Delija67 Posted October 2, 2012 Posted October 2, 2012 Ja u stanu u kom zivim imam dva mokra cvora. na jednom su kuhinja i mali klozet, na drugom kupatilo. Moze da bude takva kombinacija dva klozeta i kuhinje, a moze da bude i klozet i kuhinja na suprotnim krajevima stana. Verovatnije je ovo prvo.
Recommended Posts