May 18May 18 Jednom sam svojim očima gledao kako jedan od ovih preti komunalnom policajcu, da će ga naći, zna se živi itd. Policajac se povukao a divljak je ostao da čeka žrtvu... Edited May 18May 18 by vememah
May 19May 19 face boarding nisam ni znao da to postoji. upravo usao tako na let hainan airlines iz shenzhena za peking.
May 19May 19 6 hours ago, banecare1 said:face boarding nisam ni znao da to postoji.upravo usao tako na let hainan airlines iz shenzhena za peking.Rabe to ponegde i u Americi.
May 20May 20 4 hours ago, jms_uk said:Rabe to ponegde i u Americi.super je jer nema zadrzavanja. jedino, sto ja ne znam gde i kada su meni snimili lice da me sistem prepozna prilikom ukrcavanja
May 20May 20 6 hours ago, banecare1 said:super je jer nema zadrzavanja. jedino, sto ja ne znam gde i kada su meni snimili lice da me sistem prepozna prilikom ukrcavanja Deo biometriskih podataka na pasosu ;)Radi se o poklapanje biometriskuh podataka iz dokumenta i slike prilikom ukrcavanja (boarding).Vec skoro godinu dana postoji na nekim terminalima u FRA. Edited May 20May 20 by x500
May 20May 20 7 hours ago, banecare1 said:super je jer nema zadrzavanja. jedino, sto ja ne znam gde i kada su meni snimili lice da me sistem prepozna prilikom ukrcavanja U "tvojoj" Kini smo svuda prolazili samo na snimak lica. Malo creepy al jeste da olaksava.
May 20May 20 1 minute ago, Shan Jan said:U "tvojoj" Kini smo svuda prolazili samo na snimak lica. Malo creepy al jeste da olaksava.Sistem je baziran na resnjima za olimpijadu 2008. Kao sto nama svi Kinezi lice jedni na druge, tako je i njima sa nama :)Razvoj su radili sa firmom Atos, kancelarija u Singapuru i jedan od vodja projekta je nas covek, iz Nisa :)
May 20May 20 1 hour ago, Shan Jan said:U "tvojoj" Kini smo svuda prolazili samo na snimak lica. Malo creepy al jeste da olaksava.cudno. ja prvi put tako prosao, a putujem cesto.danas sam pricao sa nekoliko poznanika koji zive ovde i niko se nije ukrcavao preko face boarding-a. sve seljoberi, nemam drugo objasnjenje
May 20May 20 7 minutes ago, banecare1 said:cudno. ja prvi put tako prosao, a putujem cesto.danas sam pricao sa nekoliko poznanika koji zive ovde i niko se nije ukrcavao preko face boarding-a. sve seljoberi, nemam drugo objasnjenje E nisam pricao o avionima nego o raznim ulaznicama: za muzeje, nacionalne parkove, ove stvari one stvari...