Jump to content

Aerodromi i letenje

Featured Replies

par fotografija iz crne gore

tivat

84361744434573_.pic_hd.jpg

podgorica

84331744434569_.pic_hd.jpg

• Replies 5k
  • Views 364.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ToniAdams
    ToniAdams

ljudi, stigao je, hvala svima! mislim da je sve na mestu, iz nekog razloga je ruckica rajfeslusa pokidana.   moguce da sam malo vise izdramio, ali sve je toliko suludo od pocetka delova

• Pisao sam o kašnjenju leta na Kipar. Danas je stigla kompenzacija od ~270 e po osobi 

• Aerodrom ima neke vrlo konkretne probleme koji uvek iznerviraju a mogli bi da se (relativno lako) srede: Na ulazu u aerodrom imas jedan deo check-in a onda posle hodnika od 50 metara, drugi. N

Posted Images

• 1 month later...

Jednom sam svojim očima gledao kako jedan od ovih preti komunalnom policajcu, da će ga naći, zna se živi itd. Policajac se povukao a divljak je ostao da čeka žrtvu...

Edited by vememah

face boarding ohmy

nisam ni znao da to postoji.

upravo usao tako na let hainan airlines iz shenzhena za peking.

6 hours ago, banecare1 said:

face boarding ohmy

nisam ni znao da to postoji.

upravo usao tako na let hainan airlines iz shenzhena za peking.

Rabe to ponegde i u Americi.

4 hours ago, jms_uk said:

Rabe to ponegde i u Americi.

super je jer nema zadrzavanja. jedino, sto ja ne znam gde i kada su meni snimili lice da me sistem prepozna prilikom ukrcavanja think

6 hours ago, banecare1 said:

super je jer nema zadrzavanja. jedino, sto ja ne znam gde i kada su meni snimili lice da me sistem prepozna prilikom ukrcavanja think

Deo biometriskih podataka na pasosu ;)

Radi se o poklapanje biometriskuh podataka iz dokumenta i slike prilikom ukrcavanja (boarding).

Vec skoro godinu dana postoji na nekim terminalima u FRA.

Edited by x500

7 hours ago, banecare1 said:

U "tvojoj" Kini smo svuda prolazili samo na snimak lica. Malo creepy al jeste da olaksava.

1 minute ago, Shan Jan said:

U "tvojoj" Kini smo svuda prolazili samo na snimak lica. Malo creepy al jeste da olaksava.

Sistem je baziran na resnjima za olimpijadu 2008. Kao sto nama svi Kinezi lice jedni na druge, tako je i njima sa nama :)

Razvoj su radili sa firmom Atos, kancelarija u Singapuru i jedan od vodja projekta je nas covek, iz Nisa :)

1 hour ago, Shan Jan said:

cudno. ja prvi put tako prosao, a putujem cesto.

danas sam pricao sa nekoliko poznanika koji zive ovde i niko se nije ukrcavao preko face boarding-a. sve seljoberi, nemam drugo objasnjenje lolol

7 minutes ago, banecare1 said:

cudno. ja prvi put tako prosao, a putujem cesto.

danas sam pricao sa nekoliko poznanika koji zive ovde i niko se nije ukrcavao preko face boarding-a. sve seljoberi, nemam drugo objasnjenje lolol

E nisam pricao o avionima nego o raznim ulaznicama: za muzeje, nacionalne parkove, ove stvari one stvari...

sad će banecare da nam kaže koliko često ide u muzej..... jerry