Jump to content
IGNORED

Aerodromi i letenje

Аврам Гојић

Recommended Posts

Posted
On 8. 8. 2023. at 11:57, I*m with the pilots said:

Jbt, pokušavam da vizualizujem ovo :ph34r:

ne bih rekao da je problem sa medjuspratnom plocom. neko ko je sluzio JNA ce ti objasniti.

---------------------------------------------------------------------------------

bio sam na surcinu pre 2 dana. ono je cirkus gde se ne zna ko koga. lud zbunjenog ili obratno. pa to ludilo traje vec 2-3 godine, i jos rade francuzi??? pa do sada bi napravili kejp knareval ili ono u kazahstanu, pa da saljemo rakete u deep space, a ne da je problem leteti po evropi i regionu i omoguciti ljudima da se parkiraju kako prilici coveku.

sramota i za vrancuze i za nas i za sve nas koji dolazimo da pokupimo ili ispratimo nekoga. zeleznicka u topcideru je bila pristojno mesto za surcin poslednjih nekoliko godina.

bruka!

• +1 4
Posted

Ja bih za kaznu arhitekti dao da mora svake nedelje da leti sa Nikole Tesle. Kada dolazis treba ti 20 minuta pesacenja da bi dosao do izlaza a kada odlazis svi moraju da se pentraju kroz one mini stepenice koje imaju jedne pokretne stepenice i jedne malko sire obicne. 

• +1 3
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Ok, nije gužva kao prethodnih nedelja, ali ipak poprilična gužva je na Tesli, a sve teče i funkcioniše. Kako na parkingu i drop offu, tako i unutra na pasoskoj i rendgenu. Fala kurcu više.

Edited by maheem
  • Hvala 1
Posted

ja bio u subotu na drop off-u i prosao OK. sve ostalo izgleda kao pre 2 nedelje.

u subotu ujutru idem na cekanje i javljam kako sam prosao. vec se plasim i nerviram. lekici su vec tu spremni.

Posted
11 minutes ago, foto said:

ja bio u subotu na drop off-u i prosao OK. sve ostalo izgleda kao pre 2 nedelje.

u subotu ujutru idem na cekanje i javljam kako sam prosao. vec se plasim i nerviram. lekici su vec tu spremni.

Veoma ti je jednostavno kad cekas nekoga. Ako si autom, odes negde kod one pumpe, ili jos malo dalje. Ti tvoji kad slete, i prodju pasosku i uzmu prtljag, jos dok su u zgradi popnu se gore na odlaske. Pozovu te kad izadju, ti prodjes, pokupis ih, i izadjes 

Tako je najjednostavnije i za tebe i za njih.

• Hvala 1
Posted

znaci da izadju napolje na odlaske i onda samo prodjem i pokupim ih. poenta je da se popnu gore nakon uzimanja prtljaga (nemaju nista osim licnog iz kabine).

da li sam dobro shvatio?

• +1 1
Posted
3 minutes ago, foto said:

znaci da izadju napolje na odlaske i onda samo prodjem i pokupim ih. poenta je da se popnu gore nakon uzimanja prtljaga (nemaju nista osim licnog iz kabine).

da li sam dobro shvatio?

Da.

P11 parking je free prva tri sata (ako let bude kasnio, ili dodješ ranije) al pitanje je da li ima slobodnog mesta.

Posted
17 minutes ago, foto said:

da li sam dobro shvatio?

Odgovorio ti je vec maheem, ali da. Ni ne moras na parking bilo kakav, odes samo od one pumpe ka Ledinama, i tu bukvalno posle 200-300 metara imas sa desne strane da stanes gde hoces, i niko te nece cimati.

Bitno je da tvoji te pozovu kad vec izadju gore, ti si onda za minut tamo po njih i bez guzve, ulazis na drop off tek kad oni izadju da ne bi prekoracio onih 5 min.

• Hvala 1
  • 4 weeks later...
Posted

let Helsinki-Tallinn je presmešan :lolol:

(prcoljkasti avioni sa propelerima, samo poleti i sleti, ni ne isključi se znak za pojas, ni ne izdigne se iznad oblaka)

(za lokalce je najbolji brod, ali ako se dolazi od negde drugde nije baš zgodno )

Posted (edited)
3 hours ago, Amelija said:

let Helsinki-Tallinn je presmešan :lolol:

(prcoljkasti avioni sa propelerima, samo poleti i sleti, ni ne isključi se znak za pojas, ni ne izdigne se iznad oblaka)

(za lokalce je najbolji brod, ali ako se dolazi od negde drugde nije baš zgodno )

pa nije bas taj ATR prckoljast - ima 70ak sedista, i koristi se i za do deset puta duze letove (1000km). 

ide na 9k stopa taj let, i traje 20 minuta? 

toliko je meni trebalo pre par dana za let od 150km, u manjem dzet avionu. 

Na temu smesnosti: posto isto samo poleti i sleti, dali su nam snack box na izlasku iz aviona :lol:

Edited by jms_uk
  • Haha 3
Posted

ne znam za visinu, samo znam da je ostao u oblacima, a da, traje 20 minuta :D

nama nisu dali baš ništa :(  čak ni legendarni sok od borovnice

evo ga propelerčić :) (iznad Helsinkija)

Untitled.thumb.jpg.b12943cb6cb117439f874db25b24673d.jpg

• 2 weeks later...
Posted
On 4. 6. 2023. at 0:00, Tsai said:

@jms_uk

pitanje za tebe ali i za ostale

26. maja mi je bio otkazan let iz Nice za BG (Wizz Air). Rekli su nam na gejtu da se snalazimo sami i da ce nam refundirati punu cenu bilo kojeg leta koji nadjemo i cenu hotelskog smestaja do 300 evra. Ja sam kupio Lufthansu za sutradan u jednom pravcu u iznosu od 520e i platio hotel oko 200e. Pre nego sto sam to rezervisao, kolega je zvao call centar Wizz Aira da proveri jos jednom da li je ta informacija tacna i rekli su mu da jeste. Kada smo se vratili trazili smo preko njihovog sajta welfare refund i stavili u attach racune za avio kartu i hotelski smestaj. Njemu je stigao odgovor da ne refundiraju karte drugih avio prevoznika i da mu za hotel daju 200e, a meni isto to samo za hotel 100e. Sta da radimo dalje? Ja od ovoga necu odustati makar ganjao govna do sudnjeg dana

epilog - uplatice mi ove nedelje 90% karte i 90% smestaja. nisam hteo da se ganjam za preostalih 10% jer su mi prvi put ponudili samo 100 evra, drugi put potpuno iskulirali mejl. treci mejl sam poslao negde u avgustu i vec se oprostio od tih para. na moje iznenadjenje, odgovorili su pre 5 dana da ce da mi daju nesto manje od 700e.

nije mi bas najjasnije zasto su odjednom postali tako velikodusni jer su ladno mogli da me udave tim neodgovaranjem na mejlove

• +1 3
Posted

Ja da se zahvalim forumu za savet za let u septembru do Tivta. Nisam otishla na rani jutarnji kako sam prvo razmishljala, jer mi je neko ukazao da je ponekad ujutru shpic a posle da se rascisti. Tako da smo u neko normalno vreme krenuli, stigli na aerodrom kao gospodini, a Luka je uspeo da upozna drugarice i na chekanju a posle je i jedna lepotica sela pored njega. Bio je prezadovoljan.

• +1 2
Posted

Tesla je potpuno kretenski organizaovan za dolaske.

trebalo je samo doziveti dozivanje taksija kada je Gazela bila blokirana demonstrantima, da nisam isao u Zemun verovatno bih morao nekim grackim autobusom.

Posted

Vizer mi prikazuje samo Wizz Club Discount cene, nemam opciju da uzmem običnu kartu. Ako odaberem tu Wizz Club kad hoću dalje kaže da moram da se učlanim. Veri anojing, da li neko ima slično iskustvo i da li je rešio? Hvala.