Jump to content
IGNORED

Albanija, nova turistička destinacija

Ayatollah

Recommended Posts

Posted
evo malo ilustracije (uslikano u septembru):6117894647_2a44ed6523.jpg6117894229_bbcb384b59.jpg
Jutros me vozio taksista koji tvrdi da mu je brat bio nesto bitan za vreme Envera Hodze i da je i sam neki inzenjer, al eto, zivot je takav te ga primorao da se baci na taksiranje. Jezik kojim govori je neki hibrid albanskog, talijanskog i engleskog, krajnje simpatican. Sta mi je taj covek sve napricao u tih 20ak minuta i kako se on sa uzivanjem smejao svojim opaskama je bilo dragoceno slusati... i smejati se sa njim ^_^Highlights:
In balkan nacionalizmi fanatici ingoranti [jednom rukom drzi volan, drugom tri prsta spojeno, onako kao italijani s juga] [fucking genius]Serbia – Kosovo, people good, no problem; government – bad. s_d.gif + s_a.gif = heart.gifIn communismo I work as ingener meccanico, in military, now taxi driver. Now better, I work for myself. [klima zadovoljno glavom, u stilu, nije lose, moglo je biti i gore]Communismo same fashismo, very very bad.
:Hail:Steta sto nije mogao da nadje ulicu u koju je trebalo da me odvede, pa sam zakasnila na sastanak i jos je probao da me odere, inace bih ga bas zgotivila, ovako je bas uprskao <_<
Zatrpalo se na vocapu, pa reko da metnem ovde, ne moze da steti :)
Posted

jao vidi topic o tirani, pojma nisam imala :)evo prosle godine, glavni gradski trg

Posted (edited)

evo malo skadra, isto od prosle godine, valjda nece da smeta(ja sam na trecoj slici, ha!, sas veliku torbu )

Edited by gagorder
Posted

dobre su vam fotke.

jao vidi topic o tirani, pojma nisam imala :)evo prosle godine, glavni gradski trg
ovo mi je odlično- da li je ovo redovna saobraćajna situacija ili se nešto nepredviđeno dešava? smile.gifkako znaju ko ima prednost?
Posted
dobre su vam fotke.ovo mi je odlično- da li je ovo redovna saobraćajna situacija ili se nešto nepredviđeno dešava? smile.gifkako znaju ko ima prednost?
sve je na bazi dogovora ;)na nekoj od slika imam coveka na bajsu sa kisobranom u jednoj ruci kako dijagonalno prelazi preko tog trga.a pandur stane tu negde, pushi cigar duvana i osmatra.a zao mi je sto nisam slikala par nekih slatkih kafica u kojima sam bila, ima knjiga po policama, mozes da pijes frank kafu i citas u cosku.
  • 2 weeks later...
Posted

Kod nas trube kad ne krenes na zeleno, u Tirani sam doziveo da ovi iza tebe trube jer ne prolazis semafor na crveno.

• 4 months later...
Posted (edited)

hteo bi pocetkom jula da se provozam do dole. u sustini, ne planiram da se spustam juznije od tirane i draca, dajte neke preporuke za severni deo obale, moze i skadarsko jezero.

Edited by Bright Billy
  • 10 months later...
Posted

Da li neko možda može da mi kaže da li je bolja opcija da se od Beograda do Tirane putuje avionom sa presedanjem u Rimu/Beču/Milanu, ili da se leti do Podgorice pa onda drugim prevozom do Tirane?

Posted

JAT/Alitalia, preko Rima je najkrace/najmanje cimanja.

Posted (edited)

Da, za sad naginjem ka letenju preko Rima, iako je to skuplja opcija. Mada nisam još detljno ispitala mogućnosti prevoza od Podgorice do Tirane, Gugl mi nije od velike pomoći. Jel zna neko nešto o tome?

Edited by sailorman
Posted (edited)
Da, za sad naginjem ka letenju preko Rima, iako je to skuplja opcija. Mada nisam još detljno ispitala mogućnosti prevoza od Podgorice do Tirane, Gugl mi nije od velike pomoći. Jel zna neko nešto o tome?
Ja nadjoh ovo - mozda radi u suprotnom smeru:
Tirana-Skodra (bus, train);-Skodra-Ulcinj (bus); Ulcinj-Bar (bus- 2,50/3 €), Bar-Podgorica (bus- 4,50 €, train 2.40 € )
Takodje:
There is a bus from Ulcinj to Shkoder everyday around 8 in the morning and 12:30. 90min driveFrom Shkoder there are buses every hour to Tirana. 90min driveAnd not more than 10e for each direction.
edit: i jos:
Tirana D30 14:00 - D30 Ulcinj 17:30 (Multiple Carries (companies) Route 11622)Ulcinj D30 17:25 / 18:55 - Podgorica D30 19:05 / 20:30 (bus Zejdin / Vector Ulcinj Route 11146)
i vidi ovaj link, pogotovo ovo za Samsel kompaniju pri dnu. Edited by jms_uk
Posted

Hvala, ali ovo mi zvuči malo hevi, to presedanje po albansko-crnogorskim zabitima. A i ne idem sama nego sa ljudima koji su navikli na udobnost, tako da sad tražim neki minibus or something, ako ne nađem - Rim.

Posted
tako da sad tražim neki minibus or something, ako ne nađem - Rim.
Vidi moj edit i link za to.