Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
12 minutes ago, Zli Gli said:

Ne znam na koje mislis ali ovi 1.4 turbo iz Astre J su fenomenalni, provereno prelaze dosta i nema skupih kvarova

1,2 sa i bez turbo. 

Posted

Jednom sam se vozio Tvingom, isto sam se zgranuo kad sam video koliko mesta ima u njemu.

• +1 1
Posted
39 minutes ago, Heaviside said:

Snaga = Obrtni moment × broj obrtaja u minuti

Podijeljeno konstanta.

Srikrishna Arangode Sundar ima fino koncipirano objašnjenje.

• +1 1
Posted (edited)

da li neko zna koliko su uvozni troskovi na vozilo iz 2016, dizel 1.6, korejski brend ali napravljeno u slovačkoj, uvoz iz italije, neto eksport cena 10.000e

pitanje br 2, kožna sedišta i psi u kolima

hvala

Edited by Eleniko
Posted (edited)
6 hours ago, Heaviside said:

Snaga = Obrtni moment × broj obrtaja u minuti 

Verovatno si hteo da kažeš da kod dizela obrtni moment motora više doprinosi snazi nego broj obrtaja što se tebi više dopada.

Btw, obrtni moment na točkovima zavisi i od prenosnog odnosa (gear ratio), koji je kod bezninaca zbog većeg broja obrtaja motora veći nego god dizela i manje-više je isti kod automobila sa obe vrste motora. 

Ja to gledam ovako. Obrtni momenat = momentum (na engleskom). Valjda nije pogrešan prevod :D

Kod dizela dobiješ snagu i na malom broju obrtaja kad stisneš gas, što odgovara početnicima i penzionerima koji voze neangažovano ili na autopilotu. Benzinski motor ipak traži veće angazovanje vozača jer moraš da razmišljaš i o obrtajima u kontekstu situacije na putu (uspon, krivina, obliazenje itd).

Meni je najveći deal breaker kod dizela to što gubi momentum na visokim obrtajima kad mi najviše treba, a to je npr kod preticanja

Edited by bios
  • +1 1
Posted (edited)
3 hours ago, Eleniko said:

da li neko zna koliko su uvozni troskovi na vozilo iz 2016, dizel 1.6, korejski brend ali napravljeno u slovačkoj, uvoz iz italije, neto eksport cena 10.000e

pitanje br 2, kožna sedišta i psi u kolima

hvala

Nadji speditera,pozeljno Sabac I onda ne bi trebalo vise od 1300 e.Ako uvozis  sam kao fizicko lice onda 30 i neki % od vrednosti.Proveri unapred sa spediterom na osnovu broja sasije.

Edited by askeladden
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted
8 hours ago, Zli Gli said:

Ne znam na koje mislis ali ovi 1.4 turbo iz Astre J su fenomenalni, provereno prelaze dosta i nema skupih kvarova

Mislis na 1.4 turbo benzin sa 140 KS koje su stavljali u Astru J Sedan?

• +1 1
Posted

I u Astre sedan i hecbek i neki drugi modeli, da

• Hvala 1
Posted

Ja vozim taj 1.4 turbo benzin, 140ks, u merivi. Baš lepo ide, 0 problema.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

Jel se planira noviji model Astra Sedan ili je sa tim gotovo?

Jel se uopste proizvodi Sedan?

Posted
2 hours ago, Milosh76 said:

Mislis na 1.4 turbo benzin sa 140 KS koje su stavljali u Astru J Sedan?

Imaš i VW 1.4 TSI od 150PS koji je fantastičan motor. Carwow ga proglasio najboljim motorom ispod 2 litra na svetu uključujući i dizele. Realno taj motor nema manu. 1.2 TSI od 105PS je isto odličan ako ti ne treba 150 konja.

• Hvala 1
Posted
1 hour ago, Heaviside said:

Imaš i VW 1.4 TSI od 150PS koji je fantastičan motor. Carwow ga proglasio najboljim motorom ispod 2 litra na svetu uključujući i dizele. Realno taj motor nema manu. 1.2 TSI od 105PS je isto odličan ako ti ne treba 150 konja.

1,4 sa 150 konja nesto narod bezi od njega.Cak i u Norge,em sam nacenjkao cenu kao da sam iz Sapca em sam odustao i opet me vlasnik Zvao da vidi da li sam se predomislio.

Posted

Ja sam vozio sedmicu 2016. koja ima ovaj noviji 1.4 tsi sa oznakom CAXC valjda, od 125 ks, i odusevio sam se kako ide dobro, klizi. 

Ipak, favorit ostaje 1.6 turbo 200ks u Astri K, ono je savrsenstvo a ne trosi uopste mnogo. 

• +1 1
Posted

Sad se nerviram što ne znam ovako seksi da pričam o svom motoru :cry:

• Haha 4
Posted
19 minutes ago, Valkyrie said:

Jeste mi dizel, al' već 80% obrtnog momenta mi je dostupno od nekih 1200 obrtaja u minuti tako da preticanje ni trećom ni četvrtom nije problem sve od gradskih bulevara pa do otvorene ceste. Nebitno mi da l' sam sama u autu il' je dvoje troje ljudi unutra, k'o što mu ne smeta upaljena klima - auto jednako vuče. 

Jedino se nekad zaboravim pa ga gasim u petoj držeći nožnu kočnicu i otpuštajući kvačilo. :fantom:

Yw.

• Haha 1