Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

ja sma lagunu svoju kupio u AC Auto u Zemunu. po srednjoj tržišnoj ceni kupio sam auto sa 139.000km koji kad sam dovezao ispred zgrade komšije pitale je li nov# Lokacija: Cara Dušana 236, Beograd, Zemun# Telefon: 011 316 2928 imali su i www ali nemam pojma koji beše

Posted

takođe, AC vidikovac na okretnici 53,23 autobusa, poznajem gazdu i znam kako radi i ponuda je uvek dobra

Posted

moj prijatelj je kupio 2 automobila u beoafrici, i oba su bila potpuno spotless. fora je samo da budes prisutan kada stize sleper i da vidis u kom stanju stize auto, od havarisanosti do kilometraze.

Posted
Drugari, treba mi pouzdan auto plac u BG, NS. Znam da je "pouzdan auto plac" oximoron u Srbiji, ali sam prinuđen, jer auto planiram da platim preko računa, pa mi treba profaktura, a to na oglas dobiti neću. Hvala.
recimo, Beoafrika ili V8
Posted
recimo, Beoafrika ili V8
ne zna se ko više tu dere <_<
  • 1 month later...
Posted

Odlucio da pazarim Volva v70, 2,4 l TD..5 cilindara..160ks cini mi se...nasao kvrcnutog u Italiji..sad se upustam u pregovore oko cifre mada ga kao kvrcnutog mogu spustiti do 4.000e vrijednosti na carini..znaci 33odsto na to plus baksis, oko 1.500e carina..( uvoz u BiH). 2003. godiste...Presao 130.000km (mada je u BiH najezda polovnih auta iz Ita kojima se redovno ''skida'' do 100.000km) ali ajd sad..

• 5 weeks later...
Posted

jel neko ima komparativno ili first-hand iskustvo sa odnosom JTD i MultiJet motora? majstor mi kaze da je glavna razlika u Bosch i Marelli pumpama...gde on naravno favorizuje prve. posto taj motor najverovatnije kupujem u polovnoj varijanti, ovaj info mi mnogo znaci za odluku...JTDovi se posle neke godine valjda i ne proizvode vise..

Posted (edited)

edit: dupli post

Edited by Vasilij Zajcev
Posted

Vidi ovako, klasičan jtd motor je ušao u upotrebu pre više od 10 godina, multijet je druga generacija, i on je u upotrebi već neko vreme, treća generacija bi trebalo sad da izađe.Izjava da je glavna razlika samo u pumpi je malo potcenjivačka. Jeste, rade sa drugačijim pumpama pa je pritisak u railu sad mnogo veći, ali pored toga osim bloka sve je dobilo poboljšanja. Glava je nova, promenili su dizajn komore, radilica, klipnjača i klipovi su novi. Klipovi sad imaju interni kanal za ulje, promenjen je materijal na svim ležajevima. Usisna i izduvna grana su nove, uljna pumpa je drugačija i tako dalje.....Radili su dosta i na elektronici ubrizgavanja, pre svega na smanjenju buke i vibracija koje motor proizvodi. Sve to je dovelo do toga da su novi motori jači, da je emisija izduvnih gasova smanjenja, sve u svemu multijet je značajno efikasniji motor od svog brata iz prve generacije.E sad, uvek imaš i kvaku 22. Ako nešto krene po zlu, svakako da je multijet nešto skuplji za opravku od jtd verzije. Pošto si rekao da kupuješ polovnjak, pogotovu ako kupuješ odavde, ja bih mnogo više obratio pažnju na generalno stanje auta nego na to koja je verzija motora unutra. Znajući kako naši ljudi (ne)vode računa o automobilima + kvalitet našeg goriva, mnogo je važnije da nađeš generalno dobro očuvan i održavan auto, onda u principu nije važno šta mu je pod haubom....

Posted

hvalagodistem mi odgovara multi jet, nisu problem ni pare za eventualni servis. brinula me samo ta zabarska pumpa (majstorova aluzija). inace, ovo sto pises za gorivo znam da mi ne gine, brizgaljke, elktroliza kao premoscavanje do novih mi nisu strana pojava... ako taj motor isporucuje vise i efikasnije, to je to. vibracije i izduvni gasovi mogu da busu samo gratis prednost. da ne pricam o elektronskoj kontroli, ako su je zaista poboljsali...i ne, ne kupujem ovde. sam cu uvesti

Posted

Ja imao punta JTD 80ks, pa menjao za Stilo SW MJTD 120ks. Naravno, bolje ubrzava, mada ne koliko bi se ocekivalo s obzirom na razliku u konjazi, ali opet, Stilo je znatno tezi ... Osim toga, dosta neravnomernije ubrzava, odnosno vise se oseca turbo rupa. Takodje i vise trosi (al tu opet uticaj ima i tezina stila) ...

Posted

Znam neke koji voze Multijetove, odnosno JTDm od 150 ks i nisam cuo, a ni procitao, da su im te pumpe pravile problem. Doduse, poceli su da se ugradjuju od 2004, tako da su relativno noviji motori, ali ne znaci da nemaju iza sebe 200.000+..Ja ne bih bezao od Multijeta, pravilnim odrzavanjem i sipanjem goriva na proverenijim pumpama ne bi trebalo da imas problem, a onda kad ga vec uzimas, idi na 150 ks, mada i ovaj slabiji od 120 fino ide.Obrati paznju da je generalno auto u dobrom stanju, da je presao sto manje. Ako sam uvozis, insistiraj na servisnoj knjizici, a u Delti mozes da provers sta je radjeno u garantnom roku i na kojoj kilometrazi. Ovi nasi "uvoznici" falsifikuju servisne, tako da nije bas relevantno.CR dizeli mogu da imaju zahebancija oko EGR ventila, protokomera, MAP senzora, overboost ventila, ili raznih vakumskih creva i slicno. Sve to rezultira gubitkom snage, odnosno slabim odzivom na gas. Taj motor mora da kida asfalt.Sto se dizni tice za JTD vise ne moraju da se kupuju komplet nove, vec samo ulozak, sto je dosta jeftinije. verujem da je tako i za JTDm.

Posted
Ja ne bih bezao od Multijeta, pravilnim odrzavanjem i sipanjem goriva na proverenijim pumpama ne bi trebalo da imas problem, a onda kad ga vec uzimas, idi na 150 ks, mada i ovaj slabiji od 120 fino ide.
samo verzija koja nema ozloglasenu usisnu granu sa klapnama koje su sklone raspadanju na odredjenoj kilometrazi. to je pogresno dovoditi u vezu sa domacim gorivom posto je opste mesto tog motora i taj problem imaju svuda po evropi - fiatovi i opelovi forumi su puni prica o tome. cesto se desava da raspad tih klapni dosta dugo prolazi neopazeno od strane kompjutera pa auto ide na poremecenu mesavinu sto izaziva haos sa DPF filterom. nova usisna grana kosta preko 300E, i jos 200E za neki motor koji (navodno) mora da se menja zajedno sa njom. novi DPF filter je preko 1100E. go figure!ne bih ovo pisao da mi auto sa 150KS motorom (nije fiat ali jeste taj motor) nije u servisu od cetvrtka i da se ne ceskam po glavi. sreca da srbi uvek pronadju neku budzevinu, pa sad ima par likova u zemlji koji rade te klapnice za usis, pa ce (valjda) sve proci malo humanije sto se cene tice, mada bih voleo da znam da se nece odraziti na performanse koje su fakat ludilo (ti 150KS ubrzavaju brze od benzinske honde akord sa 2.0 motorom). nista drugo od uobicajenih kvarova nije tako bolesno skupo - EGR ventil se cisti (50-tak E), creva za turbo isto nisu strasno skupa, itd itd.
Posted

Nisam znao da je to tako rasprostranjena pojava, odnosno nisam naleteo na nekog da se zali u Fiat-Lancia, odnosno Alfa klubu. Ovde tih motora nema previse, tako da i iskustva nisu bas relevantna.Ostali kvarovi, izuzev plivajuceg zamajca, istina, nisu tako skupi, ali mogu da nerviraju. Meni je trebalo vise od mesec dana da konacno utvrde zasto mi auto ne ide kako treba, a obisao sam nekoliko servisa na glasu.