morgana Posted September 13 Share Posted September 13 Just now, kud u maglu Simoviću said: @morgana nađe li torx? nasao ga je brat negdje ali laptop svejedno mora kod doktora za laptopove, ne radi hvala ti (i svima) za pomoc 1 Link to comment
Paul Gompitz Posted September 13 Share Posted September 13 Vidi onaj servis u Cara Dusana na cosku sa Kapetan Misinom 1 Link to comment
morgana Posted September 13 Share Posted September 13 4 minutes ago, Paul Gompitz said: Vidi onaj servis u Cara Dusana na cosku sa Kapetan Misinom hvala, to mi je bas blizu, samo da provjerim jesu li ovlasceni servis za dell Link to comment
Shan Jan Posted September 15 Share Posted September 15 On 13. 9. 2024. at 15:06, morgana said: hvala, to mi je bas blizu, samo da provjerim jesu li ovlasceni servis za dell Sta se desava sa laptopom? Ako ne zelis da si trosis para na servisere pusti ovde pa mozda pomognemo 1 Link to comment
morgana Posted September 15 Share Posted September 15 1 minute ago, Shan Jan said: Sta se desava sa laptopom? Ako ne zelis da si trosis para na servisere pusti ovde pa mozda pomognemo tenks ne mogu da ga upalim. dell xps 13, model kako citam nerijetko ima taj problem i obicno je u pitanju baterija. samu bateriju je tesko naci kod nas, mogla bih da je dobavim tek na zimu iz usa. vec godinu i po joj kapacitet slabi ali nikad do sada nije bilo radikalnih problema. mimo toga, laptop je u savrsenom stanju. mislila sam da ga sutra ponesem u servis da vidim sta su opcije. u medjuvremenu sam narucila zenbook, ne smije da mi se desi da nemam na cemu da radim. 1 Link to comment
Shan Jan Posted September 15 Share Posted September 15 11 minutes ago, morgana said: tenks ne mogu da ga upalim. dell xps 13, model kako citam nerijetko ima taj problem i obicno je u pitanju baterija. samu bateriju je tesko naci kod nas, mogla bih da je dobavim tek na zimu iz usa. vec godinu i po joj kapacitet slabi ali nikad do sada nije bilo radikalnih problema. mimo toga, laptop je u savrsenom stanju. mislila sam da ga sutra ponesem u servis da vidim sta su opcije. u medjuvremenu sam narucila zenbook, ne smije da mi se desi da nemam na cemu da radim. Ne mozes da ga ukljucis ni kad je prikljucen na struju? Ne deluje da je tesko zameniti bateriju, mozda, ako imas alat, da prvo probas da je izvadis samo i vidis kad prikljucis laptop na struju da li radi. BTW, kad laptop nece ni da se upali zna da bude maticna ploca, onda uglavnom mozes da ga bacis Link to comment
morgana Posted September 15 Share Posted September 15 Just now, Shan Jan said: Ne mozes da ga ukljucis ni kad je prikljucen na struju? Ne deluje da je tesko zameniti bateriju, mozda, ako imas alat, da prvo probas da je izvadis samo i vidis kad prikljucis laptop na struju da li radi. BTW, kad laptop nece ni da se upali zna da bude maticna ploca, onda uglavnom mozes da ga bacis necu da razmisljam o maticnoj, znam da je mozda to. nadam se ipak da je baterija jer je cest problem kod modela. ne mogu da je izvadim, dva sarafcica nikako da odvrnem. imam alat. hvala ti 1 Link to comment
Ras Posted September 15 Share Posted September 15 (edited) Problemi sa praznom baterijom, bez obzira što je laptop na punjaču mogu da se manifestuju na najrazličitije načine. Kod mene je računar počeo da radi usporeno, kao da su resursi zauzeti, da obara rezoluciju videa sa YT, itd... pri čemu me to dovodilo do ludila jer je naizgled sve bilo u redu - izvrteo sam sve testove, osim onog poslednjeg da ponovo instaliram Win. Ukoliko utvrdiš da je baterija, moje iskustvo je ovakvo. Originalnu Dell bateriju sam poručio posredstvom https://servisracunarabeograd.com Dobio sam je nakon tri nedelje, što zavisi od dinamike poručivanja delova. Cena je bila neznatno viša od one na Dell sajtu. Baterija je perfektno radila (9 sati, koliko i izvorna) nepunih godinu dana (10 ili 11 meseci), a onda se kapacitet prepolovio bukvalno preko noći, a zatim i opao na ovih bednih 1,5 do 2 sata. Prilikom naručivanja, sam serviser nije mogao da mi da definitivan odgovor na pitanje da li pazariti zamensku ili originalnu bateriju. Prema njegovom iskustvu rezultati su šareni: nekada zamenska baterija radi savršeno, poput originalne, a nekada i originalna ispadne ćorak. Edited September 15 by Ras 1 Link to comment
morgana Posted September 15 Share Posted September 15 (edited) hvala, ja sam mislila da idem na originalnu posto bih teorijski mogla da je dobavim ali ako bi se desilo da je nedostupna u vrijeme kada osoba koja bi je donijela boravi u usa, narucila bih je sa tvog sajta. citam da i u italiji moze da se uzme originalna baterija tu i tamo. sam dell je za ovaj model ne prodaje kao rezervni dio ili makar nije u vrijeme kad sam provjeravala, pogledacu opet ima li tu izmjena. bilo bi mi zao da rashodujem odlican laptop, a i debil sam koji se veze za predmete ako su mu estetski ok. za neku logucnu cijenu mislim da bih isla i na promjenu maticne ploce, zlu ne trebalo. dok desktopove rashodujem a da ne trepnem, tacno bih mogla da ih razvalim stanglom i da mi ne bude zao. edit, gledam baterije na dell stranici s tvog linka, ne vidim zasto neka od njih ne bi odgovarala mom laptopu. uostalpm, mozda skratim proceduru i odmah uzmem bateriju preko servisa koji preporucujes i nadam se da jeste originalna. Edited September 15 by morgana Link to comment
Svemir Zeka Posted September 16 Share Posted September 16 Tražim laboratoriju na što manje koraka od Sarajevske, Balkanske ili Zelenog venca, da radi ceo dan. Link to comment
Boksi Posted September 16 Share Posted September 16 10 minutes ago, Svemir Zeka said: Tražim laboratoriju na što manje koraka od Sarajevske, Balkanske ili Zelenog venca, da radi ceo dan. 24h? Slavija daleko? BioMedica Link to comment
Svemir Zeka Posted September 16 Share Posted September 16 6 minutes ago, Boksita said: 24h? Slavija daleko? BioMedica Jeste Mrzi me da se s padine popnem na brdo, gde ću iz Sarajevske na Slaviju 1 Link to comment
Shan Jan Posted September 16 Share Posted September 16 Dokotrljaj se onda na NBG, to ti je nizbrdo. 1 Link to comment
Svemir Zeka Posted September 16 Share Posted September 16 Moraću ipak očito na brdo. To mi je 300 vazdušnom linijom Link to comment
Boksi Posted September 16 Share Posted September 16 (edited) @Svemir Zeka Razumem te potpuno. TeslaMedical u BnaV Rade do 22h. https://teslamedical.rs/cenovnik/ Nisam bila. Edited September 16 by Boksita 1 Link to comment
Recommended Posts