Jump to content
IGNORED

gde da nadjem? kako se zove?

MaryPoppins

Recommended Posts

Posted

Zašto baš BT zvučnik?

Šta ti je zapravo potrebno? Prenosivost, bežična mreža,...?

Pretpostavljam da je muzika već uskladištena na laptopu?

Imaš li druge audio uređaje u kući (pojačalo, konvencionalne zvučnike, mini-liniju...)? 

Posted

treba mi bolji zvuk sa lap topa posto ima uzasne zvucnike a ne bih da se dodatno zapetljavam u  kablove

trenutno ovde nemam nista od audio uredjaja

misim koje su mi opcije?

Posted (edited)

Vrlo ograničene, rekao bih. Takođe mislim da se nećeš posebno usrećiti sa BT zvučnicima, posebno što spominješ kineze, pa pretpostavljam da očekuješ da budu jeftini.

Recimo da je vrlo popularan JBL Charge 3, ili 4, šta je već aktuelna generacija, ali to je 100€. Pre bacanja para takav uređaj lako možeš da probaš u radnji, pa da proveriš da li odgovara tvojim potrebama.

Konvencionalni audio sistem (pojačalo i zvučnici) može se pretvoriti u bežični (tako da se reprodukuje muzika sa računara) uz pomoć strimera, poput Google Chromcast Audio, ili Apple Airport Express. Za ovaj vid reprodukcije preduslov je postojanje lokalne WiFi mreže.

Prednost je očigledna: univerzalnost rešenja i kvalitet reprodukcije, a postoje i neka ograničenja. Chromecast Audio ne koristim, Airport Express da.

O detaljima i ograničenjima ako tebe, ili nekog drugog dalje zanima.

Edited by Ras
Posted (edited)

...

Edited by renne
Posted

ajvi hoće nešto od 2k dinara, a ti joj nudš rešenja od 100-200-300 dolara, lepo

Posted (edited)

ajvi hoće nešto od 2k dinara, a ti joj nudiš rešenja od 100-200-300 dolara, lepo

Edited by renne
nešto poludelo
Posted
8 minutes ago, renne said:

ajvi hoće nešto od 2k dinara, a ti joj nudiš rešenja od 100-200-300 dolara, lepo

Dovoljno je bilo jednom da napišeš, a ne tri puta.

Sa druge strane, ivy nije napisala koliko bi potrošila.

Treće, bacanje 2k dinara i dalje je bacanje 2k dinara.

Posted

pa kad Ras ima visoke standarde...meni ne treba saround sond ali da cujete kakvi su krsh zvucnici na ovom laptopu razumeli bi me koliko malo bolje trazim

Posted

Ivy, nisam govorio o saraund zvuku, niti o visokim standardima. Pretpostavio sam da treba ozvučiti nekakav prostor tim zvučnicima i da (aktivni) zvučnici (sa žicom, ili bez) od 2000 dinara neće svirati puno bolje od tih sa laptopa. Pogledaj šta ti se nudi u radnjama, pa probaj i odluči da li ti to odgovara.

Nemoj samo ove da kupiš :)

Posted (edited)

ja nisam čuo dobre bluetooth zvučnike ispod 150e. gomila u tom rangu 150-200e je lošeg zvuka.

sonos one je ok al skup, bose soundtouch 10 je neznatno jeftiniji sa super zvukom za jednu malu kutiju, jbl charge je ok za kupatilo, kuhinju i putovanja, i možda je best buy jer možeš igrati fudbal sa njim al mu je zvuk slabiji od prva dva navedena. 

al eto ako neko naleti na neka jeftina a dobra rešenja nek napiše ovde preporuke

Edited by maheem
Posted

JBL_Micro_Wireless_Bluetooth_speaker_355

pre sto godina uzeo ovaj, vrši mi posao u kolima i na da kažem nepristupačnim mestima. al sam operisan od sluha pa i to uzmite kao okolnost

Posted
1 hour ago, maheem said:

ja nisam čuo dobre bluetooth zvučnike ispod 150e. gomila u tom rangu 150-200e je lošeg zvuka.

sonos one je ok al skup, bose soundtouch 10 je neznatno jeftiniji sa super zvukom za jednu malu kutiju, jbl charge je ok za kupatilo, kuhinju i putovanja, i možda je best buy jer možeš igrati fudbal sa njim al mu je zvuk slabiji od prva dva navedena. 

al eto ako neko naleti na neka jeftina a dobra rešenja nek napiše ovde preporuke

ti se ne računaš, ti si pro