Jump to content

Tom Waits

Featured Replies

1 praznična 

• 2 months later...
  • Replies 201
  • Views 23.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• 1 praznična     

• Gojko & Stojko
    Gojko & Stojko

Share & Enjoy

• Gojko & Stojko
    Gojko & Stojko

Lep tekst u Gardijanu povodom planiranog reizdanja trilogije iz osamdesetih: ‘All these bulletproof songs, one after another’: remembering Tom Waits’s extraordinary mid-career trilogy  

Share & Enjoy

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...

Rain Dogs je bio moj prvi susret sa Waitsom. Čuo sam ga, a mislim i pozajmio ploču kod svog tadašnjeg komšije iz Zaječara. Taj je komšija kasnije potpuno nestao iz mog života.

Prvi album koji sam ubrzo za sebe nabavio bio je Small Change. Sa tog je albuma i pesma koja me danima opseda, Invitation To The Blues.

Od dve, ova prva interpretacija mi se više dopada, ali je pesma izmešana sa Eggs and Sausage i ne dozvoljava da se u punoj meri uživa u toj raskošnoj melodiji. Druga se naglo prekida.

Edited by Ras

I meni je Rain Dogs bio prvi susret. Sećam se jesenjih večeri dok sam kao student putovao tramvajem od Cvetka ka centru sa tim albumom u sluškama.

Oh how we danced away all of the lights

We've always been out of our minds

A Invitation to the Blues mi je jedna od dražih iz te ranije faze. Uz možda Warm Beer and Cold Women. Ili On a Foggy Night. Ili... ma previše ih dobrih ima.

12 hours ago, Ras said:

Rain Dogs je bio moj prvi susret sa Waitsom. Čuo sam ga, a mislim i pozajmio ploču kod svog tadašnjeg komšije iz Zaječara. Taj je komšija kasnije potpuno nestao iz mog života.

Ja sam verovatno prvo čuo Bone Machine, tj. I Don't Wanna Grow Up koji se vrteo po emtiviju, ali sam kupio ploču Rain Dogs ispred SKC-a za recimo 200-300 din. Sada preprodavci traže po 3000 za Jugotonovo izdanje. Opsesivno smo gledali i Big Time u isto vreme, a rekao bih da je Swordfishtrombone najzanimljiviji iz te trilogije.