January 13Jan 13 32 minutes ago, Choda said:Znao sam da sam trebao da pitam ChatGPT, on bi me podrzo ChatGPT: To jos radi?
January 14Jan 14 Phase I: staaaari kompjuter (i7-4720 i 8GB rama) je dobio novi ssd i na njemu nobara 43, KDE Plasma. Package Manager im je onako, krsic, ali preko cli sve up to date. Stavljen firefox i probao HOMM III preko Lutrisa, i radi. To je sve sto mi treba (i da ubacim sh tastaturu u jednom trenutku). Treba da mi stigne m.2 za main mashinu pa cu videti sta tamo.
February 12Feb 12 On 14. 1. 2026. at 19:01, Vapad said:Phase I: staaaari kompjuter (i7-4720 i 8GB rama) je dobio novi ssd i na njemu nobara 43, KDE Plasma.Package Manager im je onako, krsic, ali preko cli sve up to date. Stavljen firefox i probao HOMM III preko Lutrisa, i radi. To je sve sto mi treba (i da ubacim sh tastaturu u jednom trenutku). Treba da mi stigne m.2 za main mashinu pa cu videti sta tamo.Posle puno peripetija sa isporukom ssd-a i hroničnog nedostatka vremena završih i main mašinu.First choice mi je bio opensuse tumbleweed ali to nešto nije išlo. Probao sam bazzite i to je potrajalo pola sata, i na kraju probao Pop! OS, jeste ubuntu based, i malo siromašan što se tiče out of the box podešavanja ali njihov COSMIC je skroz ok, ima sve što mi treba, i uspeo sam da nateram F:New Vegas da radi posle samo 15tak minuta zezanja sa Protonom na Steamu. Mnogo brže mi radi youtube i ne vrti toliko ventilatore komp. Mislim da će to raditi.
February 16Feb 16 Posle 12 godina ponovo imam Linux na jednom od racunara. Mint Cinamon 22.3. Instaliran iskljucivo da bi se igrao Slay the Spire 2 u early access-u.