September 26, 20186 yr Kakvu hranu bi da jedes? Meni je omiljeni kraj za pojesti nesto cetvrt oko Marché d'Aligre. A u njoj omiljeno mesto vijetnamski restoran Do et Riz (najbolji bo bun / bun bo u gradu imho). A nije ni skup. Ima tu i jos raznih, skupljih opcija, sto francuskih, sto italijanskih. Meni je Pariz onako osrednji sto se tice hrane s nogu. Uvek se nadje nesto u pekare, koje su sjajne, ali i lice jedna na drugu. U ovoj gore cetvrti ima i nekih alzirskih pekara, meni je to ok, blize je zameni za pravi rucak hehe. U Maraisu u ulici Roisiers ima nekoliko cuvenih i jako dobrih falafel/shawarma restorana sa fast food opcijom.
September 26, 20186 yr ma zapravo sam tek posle svog upita prelistao topić i video da vrvi od raznih preporuka (dižest: najbolje je ići u mcdonalds) keksijev čaršaf ću da odštampam i ukoričim, pretpostavljam da piše i gde se jede i gde se...jede™ nadam se da će donesem neko fino street foto izvješće.
November 4, 20186 yr Pariz je preskup... nema jela u restoranu ispod 15e, pivo toceno 7-9e, flasirano oko 8e, kafa 4-5e... jeo sam i u turistickom delu i u delu gde nema bas previse turista... Ali sve to je manje bitno kad osetis Pariz kao takav. Za 7 dana u Parizu prosao sam jednom pored Ajfelove kule i Trijumfalne kapije...ostalo je sve bio neturisticki Pariz i pariski muzeji.
November 4, 20186 yr 1 hour ago, Milosh76 said: Pariz je preskup... nema jela u restoranu ispod 15e, pivo toceno 7-9e, flasirano oko 8e, kafa 4-5e... jeo sam i u turistickom delu i u delu gde nema bas previse turista... Ali sve to je manje bitno kad osetis Pariz kao takav. Za 7 dana u Parizu prosao sam jednom pored Ajfelove kule i Trijumfalne kapije...ostalo je sve bio neturisticki Pariz i pariski muzeji. druzenje sa arapima i sastancenje sa agentima po pariskim kaficima?
July 26, 20204 yr Nije Pariz, ali je Francuska. Čitam nešto o kulturnim rutama Saveta Evrope, a i na RTS 3 upravo ide o katedralama Francuske, pa i o katedrali u Vezleu. Jedna od ruta SE je i manastiri i lokacije opatije Klini, završiće se i ovo a onda na rute. Taman da se lepo pripremim.
July 26, 20204 yr moj sin sa suprugom i ekipom ide 1. avgusta biciklom od orleana do nevera, uz loaru, a posto se malo odmore u neveru, odakle mi je inace snajka, idu do parka prirode morvan, izmedju burza i dizona, otprilike... postovacu fotke kada se vrate, rekla sam mu da pripremi mali putopis/putopik
January 18, 20223 yr Author Na lokaciji, preko 130 godina ranije... Detalj... Exposition Universelle 1889 P.Z. Photochrom print by Photoglob Zürich
March 2, 20223 yr Kakva je situacija u Parizu sada? Jel se nose maske svuda? Koncerti - jel full puno sve? Ima neko preporuke za narednih par nedelja? Nesto od aktuelnih izlozbi?
March 2, 20223 yr 8 hours ago, chandra said: Kakva je situacija u Parizu sada? Jel se nose maske svuda? Koncerti - jel full puno sve? Ima neko preporuke za narednih par nedelja? Nesto od aktuelnih izlozbi? Ja bio letos i Rodenov muzej mi je bio baš dobar. Ima i fin vrt sa skulpturama gde može da se izbleji naročito ako je lep dan. Tada su bili neophodni i sertifikati i maske. Ono što je bilo dobro je što nije bilo mnogo turista, naročito organizovanih tura autobusima.
March 2, 20223 yr Dosta je opusteno u Parizu. Maske se nosu u zatvorenom, dakle prevoz i prodavnice. Atmosfera na ulici prilicno normalna. Koncerata ima dosta, a koliko su puni ne znam iskreno. Od vecih izlozbi vidim da je produzena izlozba kolekcije Morosov u Fondaciji Vuitton. Za nesto vise off, mozda da pogledas sajt https://slash-paris.com/
March 2, 20223 yr Hvala! Jel znas mozda kakva je situacija u RER B? Jel krkljanac u spicevima? Ljudi nose maske unutra?