Ras Posted December 24, 2019 Posted December 24, 2019 Ovo je moja silver kutijica u drvetu, ali bez suvišnih svetlećih elemenata. Kutija je kompaktnih dimenzija, širine manje od 30 cm i dubine manje od 20 cm. Ovde se vidi sa svih strana. Originalno, to je stereo pojačalo sa germanijumskim tranzistorima u izlazu , staro oko 60 godina, možda i više. Germanijumski tranzistori koristili su se kratko vreme pre nego što su izdominirali silicijumski, a oko njih i njihovog (toplijeg) zvuka postoji fetiš, kao i oko bilo čega drugog u hi-fi. Godinama unazad ga koristim samo kao kutiju u koju je smešten Passov bafer B1. Originalno pojačalo je ispravno i samo je izvađeno iz kutije. Tonske kontrole nisu implementirane, kao ni balans,a koristim samo selektor ulaza (levo) sa dve pozicije i potenciometar za glasnoću (originalni zamenjen ALPSom). Takođe, konektori naz zadnjoj strani kutije zamenjeni su sa RCA.
3opge Posted December 24, 2019 Posted December 24, 2019 da, problem je sto je prakticno nemoguce naci Ge tranzistore danas a tesko ih je zameniti Si trandjama bez velikih prepravki. cak mislim da se secam i oznaka izlaznih Ge tranzistora, bilo je nesto kao AD167 i AD168 kao komplementarni.
Ras Posted December 24, 2019 Posted December 24, 2019 1 minute ago, 3opge said: da, problem je sto je prakticno nemoguce naci Ge tranzistore danas a tesko ih je zameniti Si trandjama bez velikih prepravki. cak mislim da se secam i oznaka izlaznih Ge tranzistora, bilo je nesto kao AD167 i AD168 kao komplementarni. Bravo! Ove oznake pamtim čak i ja kao laik, ali zato što sam se kretao u društvu u kojem se o njima govorilo. Mogu i danas da se pronađu tranzistori, ređi su naravno.
Indy Posted December 25, 2019 Posted December 25, 2019 8 hours ago, 3opge said: kupio sam ovog lepotana, radi ko nov. odlicno radi sa mojim Wharfedale zvucnicima.
ajgor Posted December 25, 2019 Posted December 25, 2019 13 hours ago, 3opge said: $90. kupio od lokalnog tipa koji ima pune dve garaze razne retro opreme ukljucujuci takvu exoticu kao sto je Phase Linear 400 i McIntosh Auuu, kakav retro fleš, Phase Linear u kavezu ispod DJ kabine u KST-u
Indy Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Sonos zvuči dobro, ali ako ga imate pazite se "recycle" moda... Firma ima vrlo distopijsku politiku, izgleda. I "planiranu zastarelost".
Frank Pembleton Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Sonos zvuči dobro, ali ako ga imate pazite se "recycle" moda... Firma ima vrlo distopijsku politiku, izgleda. I "planiranu zastarelost". Čekaj ti to doneseš kod servisera i on to "blokira" i da ti vaučer za novi model? ... Shiit has hit the fan...
Indy Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Ne znam ništa za vaučer... Sam se blokira (ako je u recycle modu), ne da se blokira, nego se samoubije. (Pritom pojačalo i zvučnici unutra su bez greške... Oni to nešto rade sa Sonos servera, ne razumem baš najjasnije šta.)
Frank Pembleton Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 Ne znam ništa za vaučer... Sam se blokira (ako je u recycle modu), ne da se blokira, nego se samoubije. (Pritom pojačalo i zvučnici unutra su bez greške... Oni to nešto rade sa Sonos servera, ne razumem baš najjasnije šta.)This is part of Sonos' "Trade Up" program, which gives customers a discount on new devices bought from Sonos.Putting a fully functional device in recycle mode starts an irreversible 21-day countdown, after which it's rendered permanently useless. https://t.co/ztj8UKyM6S... Shiit has hit the fan...
Caligula Posted December 28, 2019 Posted December 28, 2019 (edited) Dajte neku adresu majstora za vintidz pojacala u bg Filipsov risiver pojacalo 686 Edited December 28, 2019 by Caligula
3opge Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 11 hours ago, Caligula said: Dajte neku adresu majstora za vintidz pojacala u bg Filipsov risiver pojacalo 686 sta ti ne radi?
Caligula Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 (edited) Prvo postepeno crkavao risiver (ali nisam radio ni slusao) sada pojacalo ne izbacuje visoke tonove. Edited December 29, 2019 by Caligula
Indy Posted December 29, 2019 Posted December 29, 2019 Imajući u vidu godište, verovatno da elektrolitski kondenzatori treba da se zamene (svi, ili barem neki od njih)... To najčešće crkava. (U gorem slučaju, neki od tranzistora...) Nadam se da ćeš uspeti da ga popraviš, lepotan je to.
Recommended Posts