Jump to content

Featured Replies

Otprilike sam isto vikao. Prvi dan me toliko nervirao da sam hteo da ga vratim al uz malo nevoljnog guglanja skontah da je odlična sprava

• 2 months later...

zamalo sam malocas u radnji ostavio 700 evra u zamenu za ovo. zaista bolje zvuci od bilo kog mini sranja koje sam cuo.

.

Edited by Bujodrag

On 4. 10. 2018. at 20:56, ToniAdams said:

zamalo sam malocas u radnji ostavio 700 evra u zamenu za ovo. zaista bolje zvuci od bilo kog mini sranja koje sam cuo.

Ako sabereš šta je sve uključeno u cenu, to nije nimalo loša kupovina. Pri tom ne zanemarujem kvalitet zvuka koji se dobija.

Edited by Ras

Upravo to.

Hm.

On 4. 10. 2018. at 20:56, ToniAdams said:

Sad si me zaintrigirao, baš sam razmišljao šta da kupim sebi za rodjendan, a nisam imao HI-FI uredjaj otkako mi je onaj što sam ga nedavno pominjao crkao...

Najslabija karika tih paketa su verovatno zvučnici, pa od njih treba očekivati tačno ono za šta su namenjeni - za mali prostor.

Ko već ima pojačalo i/ili zvučnike može eventualno da razmišlja o nabavci plejera. Ovi Yamaha prodaju se i odvojeno od linije, a ima ih i kod drugih proizvođača (Pioneer, Marantz, Denon, itd...).

Izbor može da opredeli i prisustvo/odsustvo cd čitača.

Yamaha plejer sa cd čitačem iz Tonijeve linije

Cambridge Audio mrežni plejer bez cd čitača

Takođe, postoje i hibridni uređaji koji u istoj kutiji objedinjuju funkcionalnosti mrežnih plejera i pojačala, bez cd čitača, ili pak samo DA konverter sa pojačalom (bez mrežnog, ili cd plejera):

Yamaha mrežni plejer i pojačalo u midi pakovanju

Yamaha DAC i pojačalo

Može se uživati u slici i zvuku sa jednog uređaja:

Yamaha BR (DVD/CD) plejer koji objedinjuje i mrežne funkcije

Edited by Ras

Meni je OK, pošto bi bili u ubedljivo najmanjoj sobi u stanju (3x3) gde držim većinu elektronike. Dnevna je prevelika, i nikad ne boravim u njoj, a glupo je da liniju stavim u biblioteku ili spavaću.

ma bitce to, gotovo sigurno, samo da nadjem nacin da odslusam malo u kolkotolko izolovanoj sobi. gledo sam rivjue, nisu rdjavi, al opet bih voleo da malo dozivim.

ako se ne smorim, pa odem da pazarim na nevidzeno.

jebiga, slusao u robnoj kuci, i daleko bolje zvuci od apsolutno svih okolnih kombina, koje su fakat uglavnom jeftinije.

Možda i bolje što je skupo, jedan jedini put sam u životu kupio jeftine zvučnike i posle par dana su se pokvarili, mrzelo me da ih posle nosim da mi menjaju ili popravljaju, jednostavno sam ih bacio. Sad čitam da su i drugi imali probleme sa njima - http://www.itsvet.com/proizvod/blueberry-sw-m23/comp_tehn_speakers/256/480

Edited by Jeremija

jbg, ja to kupujem fazon jednom u 15 godina

Ma smešno, kao za decu da su pravljeni, šumovi na sve strane, krčanje, na kraju mu testirao bas sa EKV - Umorna, e to ga je totalno dokrajčilo...  :rolf:

Baš sam dosta danas gledao ovaj Yamahin, bukvalno nema loših recenzija, i deluje dosta pouzdano, nema svrhe rizikovati sa nekim lošijim varijantama...

On 5. 10. 2018. at 15:00, ToniAdams said:

ma bitce to, gotovo sigurno, samo da nadjem nacin da odslusam malo u kolkotolko izolovanoj sobi. gledo sam rivjue, nisu rdjavi, al opet bih voleo da malo dozivim.

ako se ne smorim, pa odem da pazarim na nevidzeno.

jebiga, slusao u robnoj kuci, i daleko bolje zvuci od apsolutno svih okolnih kombina, koje su fakat uglavnom jeftinije.

Ma, kupi na nevidjeno, sve je to manje više isto.

Jedino ti je bitno da imaš garanciju u ozbiljnom servisu.

Možda tebi, ja se baš ložim na zvuk 

E a ja sam legitimni audiofil. Imam 1000 ploča i par hiljada evra u Hifi sistemu. Trebaće ti vremena da naučiš da čuješ razlike.

Ako sve radi i zvuči zabavno i ima garanciju a nisi raspoložen za trošenje vremena na istraživanja i uklapanja komponenti, onda kupi bilo šta. Ali, ako hoćeš da se audiofilišeš, onda spremi dovoljno strpljenja.