July 1Jul 1 2 hours ago, Ras said:Zbunjuje boldovano, pa sledi možda banalno pitanje: jesi li definitivno utvrdio da je kvar na pojačalu? Boldovano je lapsus jer sam uporedo kucao, gledao utakmicu i jurio se sa decom po stanu. Hdedoh da napišem da sam testirao i na slušalicama i da je isti problem. Brzim googlenjem nalazim je u tom slučaju verovatno sam amp problem, a ne relej koji bih verovatno i sam uspeo da zamenim. Interesantno je da je u prvi mah pre crkavanja hteo da proradi kad malo džsrnem bananu na ulazu u zvučnik. Ajde videću ovih dana šta mi je činiti. Platio sam pojačalo nekih $200 pre tri godine, pa mi malo glupo da dajem slične pare za popravku. A cenim da sigurno neće biti ispod $100.
July 1Jul 1 Zapravo i nisam. Da je relej u pitanju, to mi ne bio problem da zamenim podnaslovom ako može da se nabavi odgovarajući. Ali da jurim elektrolite po ploči, niti imam vremena niti opremu da testiram, niti delove za neki try & error. Jbg entry level pa se popravka teško isplati. A znao sam da je kvalitet NAD-a upitan, ali mi se svideo zvuk. Nema veze, nije toliko hitno. Imam u rezervi nekakav vintage receiver koji sam dobio za dž od lika kad sam kupovao cd player. Još sam ja bio u fazonu ma koji će mi kad mi je nudio.
July 1Jul 1 1 hour ago, bios said:Zapravo i nisam. Da je relej u pitanju, to mi ne bio problem da zamenim podnaslovom ako može da se nabavi odgovarajući. Ali da jurim elektrolite po ploči, niti imam vremena niti opremu da testiram, niti delove za neki try & error. Jbg entry level pa se popravka teško isplati. A znao sam da je kvalitet NAD-a upitan, ali mi se svideo zvuk.Nema veze, nije toliko hitno. Imam u rezervi nekakav vintage receiver koji sam dobio za dž od lika kad sam kupovao cd player. Još sam ja bio u fazonu ma koji će mi kad mi je nudio.Kod elektrolita se najlakse vidi koji je probio - naduven je na vrhu.Ostalo je vec lako....
July 1Jul 1 @bios Najverovatnije tranzistor u pojacalu snage, malo verovatno je da je elektrolitski kondenzator.Ako imas izlaze iz pretpojacala, obicno su ta dva izlaza spojena dzamperima sa ulazima na pojacalo, izvuci dzamper i vidi da li je signal na tom izlazu ok.
July 1Jul 1 @bios Sad sam pogledao to pojacalo, na zalost izgleda da nema izlaze iz pretpojacala.btw, kad pritisnes ono "tone defeat" dugme da li se ista menja?
July 2Jul 2 13 hours ago, 3opge said:@biosSad sam pogledao to pojacalo, na zalost izgleda da nema izlaze iz pretpojacala.btw, kad pritisnes ono "tone defeat" dugme da li se ista menja?Ništa se ne dešava kad pririsnem tone defeat dugme. “Stručnjaci” po AV forumima diljem interneta tvrde da ako se čuje kako treba na slušalicama, onda je u pitanju relej koji ide nakon ampa, a pre izlaza na zvučnike. Testirao sam i na drugim slušalicama čisto da otklonim dilemu. Ni ja ne bih rekao da je elektrolit kao što kaže kronos. Ipak nije ovo neko vintage pojačalo pa da nabubre kondenzatori.
July 2Jul 2 316BEE je solidno pojačalo, pisebno njegova V2 verzija. Isplati se popravljati do 100e, već za malo više vredi kupiti ispravno.
July 2Jul 2 jedino sto mi je u svemu neobjasnjivo je da se normalan zvuk pojavljuje kada cackas prikljucak na zvucnik, tako si rekao? da li je to reproducibilno ili vise nije?
July 2Jul 2 Rešen problem Naravno, još jednom se pokazalo da probleme ovog tipa treba rešavati za stolom, a ne ovako. Kabl na ulazu u zvučnik je bio problem. Ali se u međuvremenu nekako otkačio jedan kanal tjunera sa pojačala, naravno isti taj i to napravilo zabunu…. Smešno je što se i na tom kanalu čulo, samo jako tiho zbog interferencije. Promenio sve banane kad sam već u naletu i sve radi kao sat. Super pojačalo inače, baš ima lep i topao zvuk, dobar bang for the buck. I lepo se slažu sa jamo 707 zvučnicima.