Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

9 hours ago, autsajder said:

Koji je to model kod tebe, ako mogu da pitam?

HD 205

• Replies 1.7k
  • Views 187k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• aj da se pohvalim što sam na oglasima kupio ove oldschool B&O lepotice za 40 e. bio ubeđen da će kad otvorim kutije unutra biti krš kad ono perfect stanje...

• Evo mogu da ti kažem zašto sam kupio više od 100 diskova u poslednje dve godine, kojima sam se vratio posle tipa 15... Kao i denon DCD 720AE plejer.   Prvo, rešio sam da kompletiram neka dom

• Pazario danas ovo, kao 'projekat' za popravku:     Ne mogu da repliciram kvar uopste - radi sve kako treba...        

Posted Images

Zna li neko pouzdanog majstora koji bi mogao da mi zameni kabl na DT990? Klinac ga je uništio...

• 3 months later...

Hi-Files Show, sada već tradicionalni, održava se ovog vikenda (subota i nedelja, 22. i 23. nov) u Radisson Collection Old Mill hotelu.

https://www.hi-files.show

https://youtu.be/miVMDoQ24Hk

Edited by Ras

Moj trenutak je bilo ovo:

na ovome:

marten.jpg

Nirvana, potpuno prepuštanje sveukupnom audio-vizuelnom utisku tehnološkog čuda koje kroz decenije prenosi doslovno zapis vrhunske džez piano improvizacije. Numera mi je bila nepoznata, kao i sam žanr, ali nije smetalo. Zvučalo je tako grandiozno, energično i uzbudljivo, prozračno i neposredno, a kada je oko 6. minuta krenulo po toplim, emotivnim skalama i akordima, well.. ziga

Besmisleno je računati cijenu kompleta (ide prema 6 cifara bez problema), pošto je za ovo potrebna i posebno uređena prostorija koja ne služi ničemu drugom osim za muziku, a i život u kojem to možeš da priuštiš dok imaš vremena da koristiš, što znači da ne moraš da radiš. Not gonna happen. (:

Dan kasnije, na kućnim kutijama zvuči i dalje lijepo, furam se, pojačavam

Edited by autsajder

Nisam ni svratio, takav mi je bio raspored za vikend. Planirao sam bar simbolično da podržim Ljubu u onome što radi, iako već godinama nisam neki hifi konzument. Dopao mi se i prelazak u novi ambijent, a u komentarima na forumu čitam da je većina pozdravila tu promenu. Takođe, sam Ljuba se pohvalio da je subota bila najposećeniji dan od kako organizuje sajam, što mi je drago da čujem.

Ma i ja sam zbog posla uhvatio tek posljednjih sat i po u nedjelju, tada već nije bila gužva. Od toga sam proveo 45 min pred Martenima, sam u sobi sa domaćinom, stvarno je vrijedilo. Da, novi prostor je osvježio okupljanje, izlagačima je sve pristupačnije, većina prostorija je komotnija, Radison je posh u odnosu na pokojni Holidej In.

Poveo sam prvi put juniora i bilo mu je zanimljivo da vidi ploče i gramofone, ali je je ubrzo preusmjerio pažnju na besplatne karamele.. Slušao je Eda Širana na Raal Immanis slušalicama, ali nije bio naročito impresioniran. 🤷

Ljuba radi fenomenalnu stvar i očigledno ne odustaje od BG-a, iako više ne živi ovdje.

Potreban savet, da li AV pojacalu moze da skodi ako se slusa iskljucivo u stereo rezimu?

Ne.

• 1 month later...

Razmisljam o sledecoj kombinaciji Hi-fi uredjaja: streamer pojacalo RUARK R 610, gramofon THORENS 402 D, i zvucnici PYLON Opal 30 ili PYLON Pearl 25. Kako vam se cini?

Zvucnici bar 40-50 posto ukupnog budzeta, to ti je moj savet. Kad ih kupis, probas negde sa par pojacala sa kojima testiras kako koje gura iste i pazaris i pojacalo/streamer sta god.

Taj gramofon ne verujem da svira ista bolje od polovnog japanskog direct drajv gramofona pogotovo sa tom default AT glavom sa kojom dolazi pa bih i te pare potrosio na zvucnike D gramofon ces posle lako…

Nisu to male pare da se oslanjas na misljenja ljudi sa foruma, idi da slusas i trazi da slusas neku “svoju” pesmu, ili par takvih, tako neces da pogresis sigurno u izboru hifi sistema. Kupis ono sto te odusevi.

Nadam se da sam pomogao.