pt 2.0 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 ovo je obicno pitanje, ali ne znam kud bih s njim.potrebno je da popravim prilicno crknut gazdin vremesni tv. gde u beogradu (kontakt telefon ako moze)?
Feindouno Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Gde je kinesko groblje? Mislim ako racunamo da dolaze od sredine 90ih valjda je neki broj njih i umro a nema nigde grobova pa mi je cudno Urbani mit je da je za sve ove godine u Srbiji zvanicno umro samo 1 Kinez :DNavodno ih kad umru zakopaju negdje iza kuce i preuzmu njihove identitete
belch Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 ja sam negde pročitala da im vize u stvari traju po pet godina, pa po isteku toga idu nazad u japanko će znati
halloween Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 (edited) Kinezi se posle smrti u najvećem broju slučajeva kremiraju. Edited May 17, 2010 by halloween
Bane_V Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Gde je kinesko groblje? Mislim ako racunamo da dolaze od sredine 90ih valjda je neki broj njih i umro a nema nigde grobova pa mi je cudno ПОТРАГА: КАКО ЗАИСТА ЖИВЕ КИНЕЗИ У СРБИЈИУколико се озбиљније разболе, Кинези не траже помоћ наших лекара, већ одлазе у домовину на лечење њиховом традиционалном медицином. Мало их умире, јер је овде углавном радно способна популација. А кад се то деси, због веровања да урну могу да додирну само чланови породице, у почетку су оне који би се упокојили у домовину враћали у лименим сандуцима, па их тамо кремирали, јер је кремација најчешћи начин испраћаја покојника на онај свет. Неколико година уназад кремирају их овде, па урне шаљу у Кину.- У 2007. години у Србији је умро само један Кинез из Сремске Митровице и кремиран је код нас - каже Драган Балтовски, директор ЈКП ''Погребне услуге''. - У следећој години преминуле су три особе из Ниша, Крагујевца и Новог Сада и сви су кремирани, а протекле године умрле су две особе, једна из Београда, друга из Зајечара. Покојник из Зајечара је кремиран, а друга особа је сахрањена на гробљу ''Збег'' и то је први случај да кинески држављанин буде сахрањен код нас.
jms_uk Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 ja sam negde pročitala da im vize u stvari traju po pet godina, pa po isteku toga idu nazad u japanKako znas da su dosli ovde iz Japana?
MrX Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Zasto se mladim tatama cepaju kosulje? Da li je istina da je nekad to radjeno samo kad je musko dete u pitanju, a sad se prosirilo na oba pola?P.S. Meni to mnogo glup obicaj, umesto da pomazes mladim roditeljima ti ih bacas u dodatni trosak posto se mnogi ne zaustave na jednoj nego mu iscepaju na desetine odevnih predmeta.
čekmeže Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Iscepaš i uzmeš parče za rasadu. Jakog mi troška, glup je onaj ćale koji se tada ne obuče u rite.
*edited by mod Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Jel zna neko kako funkcionisu studije za strance u Srbiji? Mislim za prave strance na engleskom, ne ove iz bivsih republika. Postoji li nesto takvo uopste?
ToniAdams Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Iscepaš i uzmeš parče za rasadu. Jakog mi troška, glup je onaj ćale koji se tada ne obuče u rite.poseban je gust cepati farmerke. uopste nije tesko kao sto izgleda, uvati se zadnji dzep i cimne svom snagom.
čekmeže Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 KOliko stranac treba da bude u braku sa našim državljaninom da bi dobio naše državljanstvo? Da li je to dovoljan uslov?
Hamlet Strašni Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 Član 17.Stranac koji je najmanje tri godine u bračnoj zajednici sa državljaninom Republike Srbije i kome je odobreno stalno nastanjenje u Republici Srbiji može biti primljen u državljanstvo Republike Srbije ako podnese pismenu izjavu da Republiku Srbiju smatra svojom državom.
Alphons Posted May 28, 2010 Posted May 28, 2010 (edited) KOliko stranac treba da bude u braku sa našim državljaninom da bi dobio naše državljanstvo? Da li je to dovoljan uslov?evo jedan quick odgovor, dok ne dođu rezident pravnici :edit - rezident pravnici su budni. Logično, zlo ne spava ^_^ Edited May 28, 2010 by Alphons
Recommended Posts