Jump to content
IGNORED

neodgovorena pitanja

Ros

Recommended Posts

Posted

kako najpametnije da posaljem knjigu u inostranstvo? jel moze iz obicne poste il moram u carinsku postu?

Posted

Meni slali običnom poštom, samo mislim da mora kod njih da se zatvori paket-koverat, da lupe onaj pečat "štampani materijal". Mada, ne uzimaj za sigurno ovo što ja kažem, proveri...

Posted

oki, tenks. nek je u obicnoj posti, to je jednostavnije.

Posted

skoro sam slao nešto u nizozemsku s pošte kod železničke stanice. unutra kupiš koverat odeš kod čoveka tu pored, on spakuje, popuni formular na kome piše šta je spakovao  i odeš na šalter da predaš. njemu, neka sića. obična avionska pošta.

Posted

zavrsila sam u najblizoj posti, pakovanje dvadesetak dinara, celu proceduru je zavrsila jedna sluzbenica.  

opet sam se iznervirala sto su mi trazili licnu kartu za placanje karticom, al u sebi, posto mi danas nije dan za isterivanje principa... 

fala :)

Posted (edited)

sokirana sam! knjigu sam poslala u ponedeljak oko 14h u holandiju, isporucena je danas oko 11, i to ne u gradu u kom je aerodrom, a obicna avionska posiljka. do novog sada sigurno jos ne bi stigla. kako se zove ona pupsica sto vodi postu? svetska zena :D

Edited by darling
  • 1 month later...
Posted

Šalje mi se knjiga iz Amerike, pomalko gabaritna. Šalje se sa privatne adrese, u smislu kao poklon. Na Amazonu košta, sa popustom, oko 60 dolara. Ima li nešto što onaj koji šalje može da uradi da me ovde carina i ostali troškovi ne bi previše izašli?

Posted

pita me prijateljica a ne znam sta da savetujem...hoce sina na koledz u usa da posalje ali ako moze da dobije stipendiju (prosecan je djak ali djuska fudbal)

kako ide to za nalazenje skole i stipendije? ja joj rekoh da ce to sve mnogo da kosta

Posted

Ни роналдо не би тамо добио стипендију за фудбал.

• 2 months later...
Posted

Jel neko krstio odraslu osobu ili zna kako to izgleda? To me ceka za jedno mesec dana pa rekoh da se pripremim sto se tice obicaja i protokola.

Posted (edited)

valjda je isto ko za malo dete. neki pop hoće da traži krštenicu(kojoj vadiš u crkvi u kojoj si kršten)

što se protokola tiče, obuci se lepo, spremi se na smaranje i samo klimaj glavom. za ostalo bi trebao krštenik da se pobrine, tipa zakazivanje termina, plaćanje, i neki peškir

trebao bi da i da spremi poklon(obično košulja) za kuma, a posle da vodi na klopu

:ss1:

Edited by kud u maglu Simoviću
Posted
Jel neko krstio odraslu osobu ili zna kako to izgleda? To me ceka za jedno mesec dana pa rekoh da se pripremim sto se tice obicaja i protokola.

Jesi li ti ta odrasla osoba ili ?
Posted
8 hours ago, *edited by mod said:

teraće je da se odrekne đavola. čisto da bude spremna da to čuje :lol:

Posted

Jedina razlika u odnosu na kstenje deteta je da se osoba koja se krsti licno odrice djavola i izgovara sta vec pop trazi, a kad je dete u pitanju to u njegovo ime radi kum.

Posted
9 minutes ago, Delija67 said:

Jedina razlika u odnosu na kstenje deteta je da se osoba koja se krsti licno odrice djavola i izgovara sta vec pop trazi, a kad je dete u pitanju to u njegovo ime radi kum.

ima i ta razlika da se detetu još nije razvio mozak.

• Haha 3