aram Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 missim, uzni sve ovo sto pricam sa poprilicnom rezervom, ja se to kao prisecam kako je bilo prosli put, a uopste nije iskljuceno da sam pomesao sa hrvatskim izborima. jedino sam siguran u ovo zakljucivanje spiska 5 dana ranije. ali raspitacu se na vrerme i objasniti kako ide u dijaspori, samo daj prvo nek bar raspisu izbore
maheem Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Kolko su putarine u Italiji kad si vec tu? Je l imaju vinjete il svaki put zasebno? Sve nesto kontam da su to mnogo zakomplikovali
radisa Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Kolko su putarine u Italiji kad si vec tu? Je l imaju vinjete il svaki put zasebno? Sve nesto kontam da su to mnogo zakomplikovali Plaćaš na izlazu sa autoputa... Jednostavno je... E sad, koliko su, mislim da je od Slovenije do Milana oko 20€...
maheem Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Mater im preskupu, sad nasao neki kalkulator kroz italiju od slovenije do francuske je 35€ Kad si vec tu pliz daj mi cifru za hrvatsku i sloveniju do ita :) oko 30€?
radisa Posted January 25, 2016 Posted January 25, 2016 Mater im preskupu, sad nasao neki kalkulator kroz italiju od slovenije do francuske je 35€ Kad si vec tu pliz daj mi cifru za hrvatsku i sloveniju do ita :) oko 30€? Slovenci imaju vinjetu, 15€ na nedelju dana, 30€ na mesec... Hrvati su 1€ posle Zagreba i oko 15€ Bg-ZG...
Tresko Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Kolko su putarine u Italiji kad si vec tu? Je l imaju vinjete il svaki put zasebno? Sve nesto kontam da su to mnogo zakomplikovali Od Trsta do Milana je 30,00 EUR putarina. Plaća se na izlasku, na ulasku imaju iste onakve karte kakve su u Srbiji. Bolje da ideš na one rampe gde je automatsko plaćanje, možeš i kreditnom karticom, pa se brže prolazi. Inače, svaki auto-put ima drugog koncesionara, pa su i cene šarene.
*edited by mod Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Da li je i pod kojim uslovima u zemlji Srbiji moguce biti prijavljen na dva posla?
Аврам Гојић Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 ne umem ni da postavim pitanje, pa se izvinjavam ako ovo zvuči kao blebetanje umobolnika. na koji način se na flašama priteže metalni čep, tako da se otvaraju uz pucanje onih malenih metalnih beočuga? shvatio sam da treba pritisnuti onaj donji deo, ali postoji li priručna sprava kojom se to radi brzo?
namenski Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 (edited) postoji li priručna sprava kojom se to radi brzo? Ne postoji. Edit, u stvari postoji, ali bolje nemoj. Edited January 27, 2016 by namenski
kud u maglu Simoviću Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 honorarno da. na jednom poslu ti je zdravstveno i penziono, a raj honorarni ti samo uvećava fond za penziju. vodi računa i o porezu. ima neka caka o godišnjim primanjima tj. ako su veća od određenog iznosa onda mora extra porez da se plaća
*edited by mod Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 honorarno da. na jednom poslu ti je zdravstveno i penziono, a raj honorarni ti samo uvećava fond za penziju. vodi računa i o porezu. ima neka caka o godišnjim primanjima tj. ako su veća od određenog iznosa onda mora extra porez da se plaća Hvala KuMS, sad bas gledam za to, i zadnji info je da mora da bude preko 2.190.000 dinara godisnje a moje na srecu (na zalost? ) ne bi bilo blizu toga.
Recommended Posts