ajgor Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 (edited) istice mi u cetvrtak licna karta. nova, sa chipom. dosta me je neprijatno iznenadilo sto su mi je dali na 5 godina. sta su mislili, da cu da mrem? sta mi treba za produzenje i gde da idem da to najbrze zavrsim? mislio sam da online mogu da nadjem pouzdan info ali stativa, nista na zvanicnim sajtovima. na jednom forumu nadjoh da ne treba nista sem uplata, posto je sve vec pohranjeno u chipu. ali bar da znam sta da uplatim da se ne smaram po mupu i redovima, a ni toga nema. hilfe braco hilfe! Skoro sve biometrijske LK su 2008. i 2009. izdavane tako da važe samo 5 godina. Ne znam kako su tada rešavali izdavanje trajnih, sada to rade tako što na LK napišu neki datum za dvadeset godina unapred ili slično. Sada je rok izdavanja uredno na deset godina. Moje proletošnje iskustvo na Zvezdari je da redova za LK i pasoše praktično više i nema, onaj automat za deljenje brojeva za čekanje ne radi godinama. Preferiram da čekam subotom (ništa zakazivanje), uglavnom ima samo malo penzosa u redu, ne više od troje ili četvoro, preda se za do pola sata, a nova LK se podigne posle najkasnije nedelju dana. Kao što lepo rekoše drugi, poneseš samo dve uplatnice i to je to. Edited December 16, 2014 by ajgor
katamaran Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Ja uzeo biometrijsku 2012. i traje deset godina
kapetanm Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 Mojoj ženi istekla u martu, nikako da ode. Inače MUP Zvezdara radi ceo dan i nisu gužve
mlatko Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 nemojte ići, javlja mi se da je ova na deset godina sa malicioznim čipom, zato je lako i brzo...
katamaran Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 (edited) Kad sam uzimao imao sam mogucnost izbora i sam sam izabrao da me zigosu (sa cipom) Prakticnija je. Nesto mi se cini da vise nema izbora. Edited December 16, 2014 by katamaran
maheem Posted December 16, 2014 Posted December 16, 2014 je l vama rade ti čipovi? kad ste ih poslednji put upotrebili?
katamaran Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Posteno govoreci - nikad :) Al ako s preselim ili udam ne moram da vadim novu. Bila je i neka prica da ce moci neke stvari da se zavrsavaju online ako imas cip.
maheem Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 meni chip nije shljakao mesec dana po vadjenju licne. rekose mi da je to cest problem
ajgor Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 Kad sam uzimao imao sam mogucnost izbora i sam sam izabrao da me zigosu (sa cipom) Prakticnija je. Nesto mi se cini da vise nema izbora. Ima izbora, svakako. Šalteruša pita, druga je stvar što, recimo, stariji svet često ne želi čipovanu LK. Kad je moj ćale letos menjao LK (mladić od 85 leta), silno su se iznenadili kada im reče da hoće čipovanu i sertifikaciju elektronskog potpisa.
slepa živana Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 jednom mom drug se uzjebo čip, pa je morao u ono doba ponovo da čeka na vađenje i da plati punu cenu. kao, sam si kriv, nauči da rukuješ... tako da sam pre par meseci izvadila bez čipa, iz finansijsko tehnoloških razloga.
ToniAdams Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 (edited) jednom mom drug se uzjebo čip, pa je morao u ono doba ponovo da čeka na vađenje i da plati punu cenu. kao, sam si kriv, nauči da rukuješ... tako da sam pre par meseci izvadila bez čipa, iz finansijsko tehnoloških razloga. +1 uzno sam posle toga bez cipa. prvi put sam trebo da ocitam lk u ocitacu za lk, i ne radi. odem, bunim se, kazu sjebo si sam, numes da rabis. reko, nisam, bas sam je pazio, kaze riba, vidim kako si je pazio. reko jebise i izaso. posle odlucio da uzmem bez cipa. Edited December 17, 2014 by ToniAdams
Singer Posted December 17, 2014 Posted December 17, 2014 ja sam odma uzeo bez čipa jer neću da me prate
mlatko Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Ali znaju gde živiš i radiš pa ne moraju ni da te prate
Muwan Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Samo te dve uplatnice, ja sam sacekao troje ljudi iako sam imao zakazano, 10ak minuta, gotova je za 7 dana. Mnogo je lakse. Može li da se zatraži neka ubrzana procedura? Ne bih baš da skrljam 7 dana odmora na produženje lične karte :(
djeneralche Posted December 18, 2014 Posted December 18, 2014 Može li da se zatraži neka ubrzana procedura? Ne bih baš da skrljam 7 dana odmora na produženje lične karte :(To ne znam, mada ako postoje ubrzane procedure za pasose verovatno ima i za LK.
Recommended Posts