Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

najave za filmske dogadjaje

Featured Replies

• Replies 712
  • Views 153.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• notenoughreasonsforclaire
    notenoughreasonsforclaire

Dom kulture Studentski grad, Beograd LARS FON TRIR - TRILOGIJE ŽIVOTA - retrospektiva najznačajnijih filmova (1-28.2.2023.)   1.2. 19.00 TRIR O FON TRIRU -

• https://slobodnazona.rs/program-beograd/   Izašao je program slobodne zone, doduše još ne u pdf-u.     Takođe, u toku je tzv. Kids fest u čijem programu je film koji se prikaz

Posted Images

Ovaj tizer me sinoć natera da potražim dostupne Andersonove filmove na SBB-u i odgledamo devojka i ja Punch-Drunk Love. Taj mi je ranije nekako izmakao.

Vrhunski film, pametan humor, sjajne filmske metafore, a utisak svih utisaka je da Adam Sendler izgleda ume i da glumi i to dobro! laugh

3 hours ago, Master Matsuke said:

Ovaj tizer me sinoć natera da potražim dostupne Andersonove filmove na SBB-u i odgledamo devojka i ja Punch-Drunk Love. Taj mi je ranije nekako izmakao.

Vrhunski film, pametan humor, sjajne filmske metafore, a utisak svih utisaka je da Adam Sendler izgleda ume i da glumi i to dobro! laugh

Sto bi se reklo, znam Paul Thomas Anderson "100godina" :) ali ispade da sam pogledao samo njegova 2 filma...Bugi noci (dosta davno) i Fantomsku nit...svasta...moracu i ja da ga potrrazim i na SBB ali i van :)

nekako mi se cini da je doslo vreme dikaprju da se pokaze. mnogi, veliki reziseri ga bas guraju u sve i svasta. moram da priznam da dosta novih filmova nisam gledao, a on je u istim. ne znam da li je to karta koja se vise kupi i onda je to razlog - novac da popuni sve dzepove, ali isto tako, pta ne deluje da igra na tu istu kartu. siguran sam da [ovaj tizer iako vrlo kratak, pokazuje da leonardo ne igra kao leonardo nego kao karakter u filmu pta] ce film biti odlican, barem iz ovog malog isecka se vidi jako ubedljiva radnja.

• 2 weeks later...

Ne znam da li je neko negde komentarisao ali evo da podelim ovde.
Sam Mendes je pre neki dan na CinemaCon predstavio projekat o Bitlsima tj. 4 filma koje planira da snima u isto vreme (svaki iz perspektive jednog clana)

i da ih pusti u bisokope u isto vreme u aprilu 2028 godine.

https://deadline.com/2025/03/the-beatles-release-dates-cast-1236355491/

Hajde sto ih snima istovremeno ali nesto sumnjam da ce plan o 4 fima i "bindzovanjem" u bioskopima biti uspesan...plus ko zna da li ce bioskopi i postojati te 2028 godine :)

Bitlsi.JPG

Edited by Dehickok

Nepotrebno drkanje

On 24. 3. 2025. at 22:27, hoffnung said:

nekako mi se cini da je doslo vreme dikaprju da se pokaze. mnogi, veliki reziseri ga bas guraju u sve i svasta. moram da priznam da dosta novih filmova nisam gledao, a on je u istim. ne znam da li je to karta koja se vise kupi i onda je to razlog - novac da popuni sve dzepove, ali isto tako, pta ne deluje da igra na tu istu kartu. siguran sam da [ovaj tizer iako vrlo kratak, pokazuje da leonardo ne igra kao leonardo nego kao karakter u filmu pta] ce film biti odlican, barem iz ovog malog isecka se vidi jako ubedljiva radnja.

meni je fascinantno kako se on od prćastog bejbifejs pegavka pretvorio u benisija del tora

• 4 weeks later...

Jedanaesto izdanje manifestacije Dani slovenačkog filma biće održano od 7. do 11. maja u Državnom audiovizuelnom arhivu Srbije – Jugoslovenskoj kinoteci.

U okviru filmskog programa biće prikazano više od 25 ostvarenja, dok će prateći program obuhvatiti okrugli sto, tribinu, promociju monografije i izložbu.
Revija će svečano biti otvorena 7. maja u 20:30 časova u “Sali Makavejev“, posle čega sledi projekcija digitalno restauriranog filma “Prestupnici” reditelja Francija Slaka iz 1987. godine.

Ovaj politički triler sa elementima groteske i kafkijanskog apsurda snimljen je na području Gorice (Italija) i Nove Gorice (Slovenija), koji udruženi ove godine nose titulu Evropske prestonice kulture pod sloganom GO! Borderless.
U okviru glavnog programa publika će premijerno u Srbiji moći da pogleda dugometražni film “Porodična terapija“, nagrađivani celovečernji debi rediteljke Sonje Prosenc.

Film je premijerno prikazan na prestižnom Tribeka festivalu u Njujorku, dok je na festivalu u Portorožu 2024. godine ovenčan sa čak devet nagrada Vesna.

Dani slovenačkog filma u Jugoslovenskoj kinoteci

235497_dani-slovenackog-filma_f.png

• 4 months later...

Ove godine je vecina kulturnih dogadjaja otkazana, ali ovaj nije.

https://www.doknritam.com/

22 hours ago, Stela said:

Ove godine je vecina kulturnih dogadjaja otkazana, ali ovaj nije.

https://www.doknritam.com/

Funk YU mi je jos letos privukao paznju. Nisam uspela da pogledam.

Cene karata su zaista simbolicne heart

On 24. 3. 2025. at 22:27, hoffnung said:

dicaprio nije verovatno izuzetan glumac ali je uvek jako dobar ili odlican.

ja licno ne ocekujem od njeg vise, to bi bio nekakav ekces ali je bas old reliable, znas da ce uvek isporuciti i verovatno pomoci filmu. ne secam se da sam video situaciju u kojoj odmaze.

PTA mi je svakako jedan od cca tri omiljena rezisera, jedva cekam.

• 1 month later...

Slobodna zona od 5. do 10. 11.

Edited by msv

• 1 month later...

Šta je, zaboga "Beograf Film Festival"? Čije je to čedo?