Jump to content
IGNORED

PREVODILACKI BISERI

Ulven

Recommended Posts

Posted
13 minutes ago, le petit nicolas said:

možda poznaje istoriju engleskog jezika, sto se uci na anglistici, na filoloskom. neki i to plaćaju.

:covid19:

Posted

Podsetili ste me na sestru koja se kidala od smeha spremajući ispit iz engleske književnosti. Čitala je erotsku pesmu "Buva" od Džona Dona (17. vek):

Donne_John_TheFlea_Excerpt_featured_half

- Klaraaaa, da vidiš šta ja imam za ispit, hahah! Buva ujeda damu i napuni se krvlju, kapiraš aluziju, hehe:Jova:, mukica pesnik moli damu da buvi poštedi život i da je ne ubije :Jova:, jer u buvi je sjedinjena njihova krv, gotovo kao da su u braku, ali zlobnica ubije buvu. I pesnik joj odgovara da bi izgubila manje časti da je spavala sa njim nego što je ubila sirotu buvu.

Joj, dve budale, hahah, i ja treća što moram ovo da čitam, hahah.

Ovo je ona naša "mali mrav, mali mrav u njedrima nest'o!

• Haha 2
Posted

:laugh:

mali off: čitam ovih dana knjigu A Body Made of Glass (o istoriji hipohondrije), u kojoj se autorka bavi izmedju ostalog raznim hipohondrima kroz istoriju. U jednom momentu se osvrće i na Džona Dona, o kome kaže sledeće: "Both his poetry and prose are stuffed with references to illness; sickness is his favourite metaphor for a whole host of different concepts and emotions. He writes constantly of the slow, gradual decline of the mortal body into the grave." I onda na sledećih nekoliko stranica daje primere iz njegovog opusa, ali na kraju zaključuje da on zapravo ipak nije bio hipohondar, jer:

Screenshot2024-09-16at17_51_39.thumb.png.d29a323b8d4958adc930110cbafff27f.png

...tako da, all things considered... Buva je super vesela pesmica :)

• Hvala 1
Posted

(sakadođe šumar pa kaže da šekspir nije napisao ni retka, ne računajući nejak potpis na oporuci)

• +1 1
Posted

Probao sam da slikam, noc mi je, ni iPhone niti kamerica ne mogu jasno da kazu. A nije ni za isledjivanje.

Hamlet: The Tragedy of Hamlet, Prince of Denmark
Preveo:  Velimir Zivojinovic

DSCN8585.thumb.JPG.061ff899d823ed53c36d145bb6d3473e.JPG

Posted
5 hours ago, le petit nicolas said:

možda poznaje istoriju engleskog jezika, sto se uci na anglistici, na filoloskom. neki i to plaćaju.

ps. mislim da je trt-mrt vinaverovo maslo.

poz

Nije  se to placalo, redovni studenti (upis 1978) nisu placali nista. Filoloski, anglistika.
Pogledao sam svih 6 knjiga (izdanje 1978) i ko su prevodioci, Vinaver se nigde ne pominje.

Posted

htela sam reci da ima neko ko placa dobro poznavanje engleskog jezika, da se od toga moze zaraditi.

poz

• +1 1