Jump to content
IGNORED

PREVODILACKI BISERI

Ulven

Recommended Posts

Posted (edited)

4 hours ago, vememah said:

Po drugom redu bi se reklo da jeste u pitanju tajlandski, a ako uporedimo drugi i poslednji red, vidimo da se u dobroj meri poklapaju - verovatno sadrže reči za zeleni čaj (95%) u levom delu drugog reda (crveno) i med (5%) u desnom (plavo), uz veznik "sa" između njih, s tim što je font u donjem redu dosta stilizovan.

Svaka čast. Preostalo je samo da ukucam u google translate i crveno uokvirena reč je definitivno zeleni čaj na tajlandskom, a zadnja četiri znaka plavo uokvirene je med.

Capture.thumb.JPG.15c5be937d5f23d1422ef1fca2a65eb2.JPG

Capture2.thumb.JPG.b07e747f16c9de5ad8702066d034d517.JPG

Edited by peralozac
  • 2 weeks later...
Posted

jel može neko da napiše srpski prevod idioma "not my cup of tea". Ima li neki naš idiom, koji bi služio kao pdavi prevod, a da je u duhu jezika?

"Nije moja šolja čaja" mi je apsolutno bzvz

Posted
1 hour ago, Filozof manijak said:

jel može neko da napiše srpski prevod idioma "not my cup of tea". Ima li neki naš idiom, koji bi služio kao pdavi prevod, a da je u duhu jezika?

"Nije moja šolja čaja" mi je apsolutno bzvz

Nije moj fazon

Posted

Salsa cookies, windmill cookies, they gave you gonorrhea...

• 2 weeks later...
Posted

Na HBO kanalima ide reklama za Alien: Covenant - Osmi Putnik: Kovenant   :fantom:

Posted
On 2018-02-09 at 6:54 AM, peralozac said:

Konak (Jaha, 2015.)

Sarma = Charm

Po narudžbi = By appointment

Gotovo dnevno jelo = Almost daily dish  

Ali ubedljivi pobednik:

Dalmatinska garnitura = Dalmatian furniture

P1057990.thumb.JPG.92272e34042c75a495b176696d8e583e.JPG

Meni odlicno gotovo dnevno jelo = “Almost daily dish” :D

• 1 month later...
Posted

Third party software, pretpostavljam?  :rolf:

Posted

Iskreno, mrzi me da tražim original tekst koji su provukli kroz online prevodilac, ali nema šta drugo da bude :laugh:

Posted

Sidnejska kompanija zatvorila Beogradski festival igre

Nije prva liga bisera, ali Sidnejska kompanija mi zvuči baš rogobatno, posebno što je prevodilac iz nekog razloga izbacio ples iz naziva. Sidnejska plesna družina, grupa ili (ako baš mora) ansambl bi zvučalo mnogo prirodnije. Ili sam ja u međuvremenu izgubio osećaj za srpski feeling?

Posted
12 hours ago, peralozac said:

Sidnejska kompanija zatvorila Beogradski festival igre

Nije prva liga bisera, ali Sidnejska kompanija mi zvuči baš rogobatno, posebno što je prevodilac iz nekog razloga izbacio ples iz naziva. Sidnejska plesna družina, grupa ili (ako baš mora) ansambl bi zvučalo mnogo prirodnije. Ili sam ja u međuvremenu izgubio osećaj za srpski feeling?

Hah, još se čudim u čemu je problem sa kompanijom, sve vreme misleći da se radi o firmi/preduzeću iz Sidneja, kad ono plesna grupa, naravno da ne treba tako. :)