peralozac Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 Konak (Jaha, 2015.) Sarma = Charm Po narudžbi = By appointment Gotovo dnevno jelo = Almost daily dish Ali ubedljivi pobednik: Dalmatinska garnitura = Dalmatian furniture
bigvlada Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 17 hours ago, banecare1 said: Da li su prvi i poslednji red gruzijsko pismo?
banecare1 Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 7 hours ago, bigvlada said: Da li su prvi i poslednji red gruzijsko pismo? lici, veoma moguce da je. caj je kupljen u ruskoj / ex-sssr prodavnici u pekingu, zato lepe etikete sa prevodom na te jezike.
mlatko Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 lici, veoma moguce da je. caj je kupljen u ruskoj / ex-sssr prodavnici u pekingu, zato lepe etikete sa prevodom na te jezike. Imas lepo negovane nokte.
James Marshall Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 Ne bih rekao da je gruzijsko, nisam vidio ove kvačice iznad slova ikad, gruzijska slova su kompleksnija, zaobljenija, meni prije liči na nekakvo mongolsko.
Delija67 Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 Meni ovo lici na Thai, narocito u gornjem delu. Mongoli u Mongoliji pisu cirilicom, a u Kini pisu njihovim tradicionalnim pismom koje se pise vertikalno, tako da to nije ovo sa kesice caja.
jms_uk Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 Da li su prvi i poslednji red gruzijsko pismo? Jermensko mozda?Sent from my iTelephone using Tapatalk
Delija67 Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 Jermensko nije sigurno. Potpuno je drugacije.
vememah Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 (edited) 8 hours ago, mlatko said: Thai ima kukice, mongolski je povezaniji 5 hours ago, Delija67 said: Meni ovo lici na Thai, narocito u gornjem delu. Po drugom redu bi se reklo da jeste u pitanju tajlandski, a ako uporedimo drugi i poslednji red, vidimo da se u dobroj meri poklapaju - verovatno sadrže reči za zeleni čaj (95%) u levom delu drugog reda (crveno) i med (5%) u desnom (plavo), uz veznik "sa" između njih, s tim što je font u donjem redu dosta stilizovan. Našao sam još jednu sliku tog čaja na netu, na njoj se bolje vidi. Ovde ima raznih tajlandskih fontova, stilizacije originalnih znakova idu do neprepoznatljivosti. https://github.com/lannainnovation/thai-font-collection/tree/master/downloadable-free-thai-fonts Edited February 10, 2018 by vememah
vememah Posted February 10, 2018 Posted February 10, 2018 (edited) Koristan alat za ovakve slučajeve kad treba detektovati jezik po pismu ili rečima koje se često pojavljuju: https://en.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Language_recognition_chart Edited February 10, 2018 by vememah
Recommended Posts