Skyhighatrist Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Mint je kovnica, "mint condition" bi bilo "ispod čekića", sveže iskovano... Što ti je ovo na "biserima"?
Singer Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 zato što sam biser pa ne znam :( znači, ko ispod čekća štob se reklo unas
copkillah Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 pre bih to preveo "u besprekornom stanju"
Amelija Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 kao novo, u besprekornom stanju inače da meni neko kaže da je nešto "kao ispod čekića" ne bih imala pojma o čemu se radi
Singer Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 pa ispod čekića je sveže iskovano, samo što je "izašlo"... ;)
Time Crisis Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 inače da meni neko kaže da je nešto "kao ispod čekića" ne bih imala pojma o čemu se radi Stvarno? Nije baš toliko redak izraz. :)
Frile Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Rekao bih da je ipak arhaizam. Da li bi ste u svakodnevnom govoru rekli za nešto da je "kao izašlo ispod čekića" ili radije "ganc novo", "kao iz fabrike", "kao iz prodavnice", itd...
ajgor Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Rekao bih da je ipak arhaizam. Da li bi ste u svakodnevnom govoru rekli za nešto da je "kao izašlo ispod čekića" ili radije "ganc novo", "kao iz fabrike", "kao iz prodavnice", itd... Ovo me podseti da priupitam da li je varijanta "kao čaša", upotrebljavana u istom smislu kao i "kao ispod čekića", skorašnja pojava, ili je razlog to što moje društvo ne koristi takav izraz? Najčešće sam je čuo u kontekstu da je polovan auto savršeno očuvan.
Time Crisis Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 Ovo me podseti da priupitam da li je varijanta "kao čaša", upotrebljavana u istom smislu kao i "kao ispod čekića", skorašnja pojava, ili je razlog to što moje društvo ne koristi takav izraz? Najčešće sam je čuo u kontekstu da je polovan auto savršeno očuvan. Jedino sam čuo za automobile (polovnjake) da se upotrebljava, ne sećam se nekog drugog konteksta. Naravno, dotični polovnjak obično ne bude "kao čaša". :P
Pantelija jr Posted February 26, 2015 Posted February 26, 2015 i kod nas u crnu goru se koristi za polovnjake, ali mi se ne ograničavamo na 1 čašu... kod nas se kaže "ka' boca!"
Dionysos Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 а па да, али реко и роботи могу да буду предмет спрдње :) било је свакако примера овде који су добијени гугл тренслејтом или сличним алатом
Recommended Posts