Jump to content
IGNORED

PREVODILACKI BISERI

Ulven

Recommended Posts

Posted

Mint je kovnica, "mint condition" bi bilo "ispod čekića", sveže iskovano...

Što ti je ovo na "biserima"?

Posted

zato što sam biser pa ne znam :(

znači, ko ispod čekća štob se reklo unas :ss1:

Posted

pre bih to preveo "u besprekornom stanju"

Posted

kao novo, u  besprekornom stanju

inače da meni neko kaže da je nešto "kao ispod čekića" ne bih imala pojma o čemu se radi :mellow:

Posted

pa ispod čekića je sveže iskovano, samo što je "izašlo"... ;)

Posted

inače da meni neko kaže da je nešto "kao ispod čekića" ne bih imala pojma o čemu se radi :mellow:

Stvarno? Nije baš toliko redak izraz. :)

Posted

Rekao bih da je ipak arhaizam.

Da li bi ste u svakodnevnom govoru rekli za nešto da je "kao izašlo ispod čekića" ili radije "ganc novo", "kao iz fabrike", "kao iz prodavnice", itd...

Posted

Rekao bih da je ipak arhaizam.

Da li bi ste u svakodnevnom govoru rekli za nešto da je "kao izašlo ispod čekića" ili radije "ganc novo", "kao iz fabrike", "kao iz prodavnice", itd...

Ovo me podseti da priupitam da li je varijanta "kao čaša", upotrebljavana u istom smislu kao i "kao ispod čekića", skorašnja pojava, ili je razlog to što moje društvo ne koristi takav izraz? Najčešće sam je čuo u kontekstu da je polovan auto savršeno očuvan.

Posted

Ovo me podseti da priupitam da li je varijanta "kao čaša", upotrebljavana u istom smislu kao i "kao ispod čekića", skorašnja pojava, ili je razlog to što moje društvo ne koristi takav izraz? Najčešće sam je čuo u kontekstu da je polovan auto savršeno očuvan.

Jedino sam čuo za automobile (polovnjake) da se upotrebljava, ne sećam se nekog drugog konteksta. Naravno, dotični polovnjak obično ne bude "kao čaša". :P

Posted

i kod nas u crnu goru se koristi za polovnjake, ali mi se ne ograničavamo na 1 čašu... kod nas se kaže "ka' boca!"

• 1 month later...
Posted

^^To je skoro sigurno mašinski prevod. :)

Posted

а па да, али реко и роботи могу да буду предмет спрдње :) било је свакако примера овде који су добијени гугл тренслејтом или сличним алатом