Jump to content
IGNORED

THE WIRE (2002)

3opge

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

Sad tek videh da ima serija o Wire-u. Sve ste rekli o njoj nemam sta da dodam.Sem da sam zbog wire-a poceo da gledam i druge serije trazeci u njima wire, ali uzalud.Tako npr gledao Treme, nije lose, ali nije wire. Samo zbog Simona,Sad gledao par epizoda Luther-a, jeste lose. Samo zbog Idrisa (Stringera).I BoardWalk Empire pogledao to sto je izaslo, baaah.Jednostavno ne vredi, neponovljivo je!

Posted

Ain't never gonna be another Wire. Ali probaj Generation Kill. Zbog Simona. Isto odlicnost. Ne kao The Wire, ali odlicnost.

Posted (edited)

Gledam drugi put, sa ribom koju ič ne zanima tematika tipa panduri, dileri, pravosuđe, mutljavine u politici, ali što kaže i sam Simon, dok ne staviš ljudsko lice na tu dramu, nikog nije briga. Sad kad se vidimo, dok ne odgledamo 2 epizode neće da me pogleda.Realizam. Sve je jako realno nepretenciozno snimljeno da osećaš da je stvarno, kao da si svedok dešavanja, ali vidi se da su pisali novinar crne hronike i pandur jer je taj utisak preslikane realnosti malo slabiji u luci, na dokovima u II sezoni, gde je sve to i dalje i više nego dovoljno uverljivo, ali vidi se da nije proživljeno. Neke scene sa Sobotkinim sinovima i neke scene u kafani.Pre nego što se neko s pravom naljuti što kritikujem najbolju stvar snimljenu kamerom, krenuo sam sa namerom da sad gledam pažljivo i tražim greške kao pravi frik fan.

Edited by nemoderisani
Posted
Ain't never gonna be another Wire.Ali probaj Generation Kill. Zbog Simona. Isto odlicnost. Ne kao The Wire, ali odlicnost.
vaistinu odličnost u najavi.ranije su mi preporučili ovu seriju, ali sam je nekako smetnula sa uma, a ti si me podsetio. juče sam pogledala prvu epizodu i od onda pevam (kao zigi)http://youtu.be/aLia-XpL7X4umesto kao

Posted (edited)

al koju to dodirnu tacku gen kill ima sa žicom, sem simona?zbilja pitam, posto se nisam bas primio da odgledam

Edited by ToniAdams
Posted

Mene Generation Kill smara za sve pare.

Posted

+1,000,000Odgledao maratonsku prvu, i valjda pola druge - nisam više izdržao. Ništa.

Posted

generation kill je super

Posted (edited)

Josh samo Filipenko da kaze da ne valja, i onda znamo da je u pitanju najbolja serija ikad :P

al koju to dodirnu tacku gen kill ima sa žicom, sem simona?
To nije dovoljno? :)Isto sporija prica, sa bash puno likova. Plus Ziggy. Edited by gervasius twinkleminkleson
Posted

I ja probao to odavno, nisam uspeo ni celu prvu epizodu da pogledam.

Posted
Si gledao homicide?
ja poceo da gledam pre nekih mesec dana. i to sve zbog baltimora :wub:odlicna serija.
  • 1 month later...
Posted

Završio ja žicu, ima tipa mesec dana, ali nikako da ovde zapljunem final word.Elem, serija je fenomenalna, i tu nema dileme. Ipak, možda sam malo više očekivao zbog komplimenata tipa "nešto najbolje snimljeno kamerom ikad", itd, itd. Iskreno, nije mi baš toliko vrhunsko delo, ili barem ne kao što mi je Six Feet Under, to mi je već nešto najbolje što je ikad snimljeno kamerom, ikad.U suštini, imam samo jedan "problem", a to je Avon Barksdejl koji mi je totalni miss casting. Sa svojim ramenima od 30cm i onim blaženim gay glasićem, nikako nisam uspeo da ga skontam kao nekog lika pred kojim kleca ceo Baltimor. Zato su 4. i 5. sezona objasnile, a objasnile su jer je Marlo objasnio Avonu kako se neke stvari rade. Možda su trebali zarolati Avona i Stringer Bela, glupo je zaista bilo gledati kako ga ovaj dvori, a sposobniji je i pametniji po svakom osnovnu. Na stranu što je ko od brda odvaljen.Sve ostalo je super, pre svega taj poludokumentarni karakter i konstantan utisak kao da gledaš "cops". Glumci su valjano odradili svoje, mada je katastrofalno prošla ona deformacija Kime iz treše i kačketa u one tetkaste pantalone i štikle, bio sam video da ste je pljuvali ovde, nisam znao zašto, ali posle 4. i 5. sezone mi se javilo. Ako izdvojim Omara, Bablsa i Mc Naltija kontam da sam izdvojio likove koji su 90% ljudi najsimpatičniji, ali generalno su svi barem ok. Od debelog narednika do onih klinaca po ulici.