Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

Posted
1 hour ago, Katikon said:

Prvi put da sam preskocila Mehtu, je l bio neko? Je l bilo divno? Nadam se da od sledeceg petka necu vise  propustati  Kolarac 

Bio je prenos na rts2, ako mozes da vratis unazad i zamislis da si bila tamo :)

Posted

Da da, to cu da vratim 🤩

• 2 weeks later...
Posted

Gavin Bryars gost ADNM

s!AhmyS3AfXkgwgfkft-vFl8-dUclkFA?embed=1

Kasnije, odnosno za sam završetak koncerta se i pridružio za klavijaturama:

s!AhmyS3AfXkgwgfkgXJDqnsVRDby_IA?embed=1

s!AhmyS3AfXkgwgfkeddACSm6Osvd3TA?embed=1

• Wub 4
Posted (edited)
On 27. 10. 2024. at 1:52, Ras said:

Gavin Bryars gost ADNM

s!AhmyS3AfXkgwgfkft-vFl8-dUclkFA?embed=1

Kasnije, odnosno za sam završetak koncerta se i pridružio za klavijaturama:

s!AhmyS3AfXkgwgfkgXJDqnsVRDby_IA?embed=1

s!AhmyS3AfXkgwgfkeddACSm6Osvd3TA?embed=1

Sad tek videh, bio si prvi dan festivala.

Kakvo je bilo izvođenje Gnossiennes No. 4 i 5, obzirom da su najavljene dve klavijature i električna gitara?

Edited by klimt
Posted (edited)

Prve večeri mi je zanimljivo bilo izvođenje Mr Sunshine (Bryers). Orkestar je činilo nešto više od 20 mladih instrumentalista studenata FMU i večno mladi Miša Savić. Dirigovala je Nataša Penezić, moguće je da su i studenti njeni, ne znam zasigurno. Iako to nije bilo super oštro izvođenje, bilo je nekog šarma u toj naivnosti.

To je još bilo u prvom delu večeri, nakon čega je usledila pauza.

Whit's SS i Gnossiennes su mi bili korektni, ali ne više od toga.

Zatim je usledilo izvođenje My First Hommage (takođe Bryars) što sam po prvi put slušao pre par meseci i opet mi je (i prošle subote) zvučalo zaista odlično.

Finale je bilo Out of Zeleski's Gazebo kompozicija koju po prvi put slušam uživo i u kojoj nas je sam autor (Bryars) častio svojim sviranjem (fotografija gore).

Sve u svemu, zanimljivo i raznovrsno to prvo veče.

Sala je bila popunjena na početku, a ja sam stigao kasno i našao mesto pozadi. Odatle ništa nisam mogao da vidim što mi je smetalo, pa sam kasnije ustao, izdvojio se sa strane i tako otpratio koncert.

Nakon pauze, publika se prepolovila, a tokom drugog dela koncerta otišlo je još i više ljudi. To mi baš i nije bilo prijatno da vidim, a nije ni pošteno prema izvođačima i organizatorima.

Izvođenje Jesus Blood... druge večeri bilo mi je nekako isuviše ravno, ali to mi i nije neka omiljena kompozicija. Od više različitih snimaka/izvođenja znam samo onu prvu objavljenu 70-ih, u trajanju od oko dvadeset minuta sa albuma gde je je i Sinking of the Titanic.

Edited by Ras
  • +1 4
  • Hvala 1