Jump to content

Klasična muzika

Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Featured Replies

Volim operu, horove, valcere, tugu, dramu, Baha, Veliku petorku, Rahmanjinova, Sopena, klavir, violine i zmarce koje samo klasicna muzika moze da izazove na poseban nacin (bar kod mene).

A volim zapravo sve.

https://youtu.be/Xgmmb8NUIL0

On 1.11.2018. at 15:58, Bujodrag said:

:happy: 

Dostigla sam takav nivo spokoja tokom gledanja i slusanja ovoga, koji nisam imala preko godinu i po dana. Odlicna terapija!

• 3 weeks later...

Tako su u kišno decembarsko subotnje veče Betovenova kamerna dela izvedena u niškoj sali namenjenoj simfonijskoj muzici pred svega pedesetak slušalaca. Intimna, pomalo umorna atmosfera, odslikavala je sav naturalizam lica i naličja fenomena savremenog kamernog muziciranja u našem gradu.

Marija Dinov Vasić (pijaniskinja i pedagog) o koncertu gudačkog kvarteta i Classic Art ansambla za Južne vesti: https://www.juznevesti.com/komentar/Marija-Dinov-Vasic/Zasto-je-Betoven.sr.html

Lepo pisano.

Preporuka za album muzike za kamerni orkestar i hor: Jullian Marshall - Out of The Darkness

Do ovoga sam došao preko preporuke za Gavina Bryersa i The Sinking of The Titanic, ovde zastupljen sa vokalnim delom The Island Chapel, a na albumu je još i Arvo Part sa Spiegel im Spiegel, koja nakon snažnog i emotivnog izvođenja Out of The Darkness i gotovo mistično snene atmosfere iz The Island Chapell, sa svetlim zvucima klavira predstavlja pravi exit song.

Na linku je, da ne prepisujem, spisak izvođača.

Za večeras je planiran overdouz Bartokovim gudačkim kvartetima, svih 6, pa puta 2.

Najpre Takacs Quartet, zatim Tokyo String Quartet

• 3 weeks later...

Nakon Heroes i Low simfonija, Glass se dohvatio i Lodgera

Večeras u LA, a diriguje John Adams.

samo ovaj ras postuje na klasici, moram malo i ja da se ubacim.

a sve u cast stogodisnjice znamenite skole (bauhaus), evo jednog polaznika

• 4 weeks later...

Digididam!

Javad Maroufi - Golden Dreams and Other Romantic Melodies 1972

Apsolutni vrhovi

anja djordjevic i nemanja stankovic

• 2 weeks later...

Miloš Raičković - Water Tones

svira Ansambl za drugu novu muziku

Ovo smo gledali pre nekih mesec ili nešto više dana u SKCu, a snimak je prošlogodišnji iz Sinagoge (NS).

Koncert Klavirsko nebo UŽIVO :: Petak 15. mart 20h :: Czk Vlada Divljan (Mitropolita Petra 8) :: Ulaz besplatan uz pozivnice koje se preuzimaju u Zaokretu, Radio Aparatu, tu i tamo...

• 4 weeks later...

Kakvo sviranje i kako je dobra Elina Garanča!

Radio Beograd 2, Vreme muzike - sada!

Intervju sa Gidonom Kremerom snimljen juče u Beogradu.