Jump to content
IGNORED

Klasična muzika

Amelija
Valk
Message added by Valk,

Topik klasične muzike posvećen je predivnoj  @nezvanova koja se u junu 2022. vratila u svetlost od koje je bila satkana.

Nedostaje nam njen blag, vedar i srčan duh, radovanje sreći svakoga od nas i saosećanje u teškim trenucima.

Dobra si bila kao dobar dan, Danka naša draga, slava ti i pokoj duši.

Recommended Posts

• 4 weeks later...
  • 4 months later...
Posted (edited)

dok krajnje neinspirativno pokusavam da zavrsim neki seminarski o bendzaminu britnu :( , slusam ovo!!! (tacnije dupli cd bahovih svita za violoncelo) mada, verovatno bi trebalo da now playing b.britn, al ipak je ovo, samo sto nije u izvodjenju ovog majstora, vec je celista pablo casals. svejedno, uzivam...i dalje ne znam ko mi je najveci kralj medju kompozitorima, al na vrhu su svakako bach-mozart-beethoven!!! :heart:

Edited by batticuore
Posted (edited)
dalje ne znam ko mi je najveci kralj medju kompozitorima, al na vrhu su svakako bach-mozart-beethoven!!! :heart:
kliše... <_< Edited by Lale Gator
Posted
kliše... <_<

da ne kažem :kdp:

znala sam da ces se oglasiti, al ne bas ovako! :bee: brisi taj spojler da te ne bi sad gadjala necim! angry.gif i bolje bi ti bilo da naucis sta je (donja) terca, bruko 1, cccc.
Posted

evo obriso sam :Pkako si znala da ću se oglasiti? :unsure:

Posted
evo obriso sam :Pkako si znala da ću se oglasiti? :unsure:
hvala lepo. a za oglasavanje, vidovita sam. ;) evo 1 druga numera sledeceg klise kompozitora.
Posted

Poslednjih par nedelja sve što slušam u senci je Albinionijevog Adađa (izv. Tripo Simenuti, violina, Danijel Krin, orgulje)

• 3 weeks later...
Posted

malo meditacije pred pokusaj spavanja, a i da se smirim nakon gledanja nekog glupog horora...

• 2 months later...
Posted

Moje mezimče, omiljeno... :wub:

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>">
name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="480" height="295">
Posted

Šta kažete, davno zamro topik? Ah, dobro, da olakšam savest, evo još jednog vrhunskog performansa:Interesantno je kako je, barem za moj ukus, Karadža™ varirao u raznim Betovenovim kompozicijama. Recimo, ovo je verovatno najbolja interpretacija Egmonta koju sam ikada čuo, posebno u finišu. Sa druge strane, najgora Fidelio uvertira koju sam čuo ikada je takođe sa njegovim pečatom...Ah, ništa nije savršeno.

Posted

najjezljivija sam na razna adagia. danas adagio for strings. doduse u ti?stovoj izvedbi :s_d:

Posted

^^ Filipenko, jeste, sjajna izvedba Egmont uvertire, i ja okačila isti youtube na forumu nedavno. :) pa ajd da nam ne zamre topik, nisam znala da ima ljubitelja. :) malo ruske klavirske škole! Scriabin-ova etida dis-moll, op. 8 br. 12 u izvođenju Evgeny Kissin-a.

Posted (edited)

...srce je za gornji post, joj kako sam smotana... :lol:

Edited by batticuore
Posted
Moje mezimče, omiljeno... :wub:
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>">
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="480" height="295">nedobro. amerikanac + wagner = teratana. ovo mora da svira nemac. predrasuda, uvek dokazana na delu. zubinu mehti svaka cast, ali ni to ne ide. najblize sto je ne-nemac prisao vagneru je daniel barenboim i sir djerdj šolti.
najjezljivija sam na razna adagia. danas adagio for strings. doduse u ti?stovoj izvedbi :s_d:
ajme, neukusa.