Jump to content
IGNORED

"Mediteran kakav je nekad bio"

kyo

Recommended Posts

Posted (edited)
pa nisam ja shvatila da je ovo topik o hrvatskom primorju, misim piše "Mediteran" a tu spada i Azurna obala :huh:svejedno nemam ništa protiv da se splituje pa da se zna šta je Hrvatska (¡i da se nazove jasno!), šta Azurna obala a šta Španjolska (Grčka već ima topik)
pa to je bio promotivni slogan za hrvatsko primorje pre 6-7 godina, zato taj "..........." naziv topicanema veze..( i o turskom moru se pise na grckom topicu :(, tuga) Edited by InvisibleLight
Posted

pa stvarno sramota, sta je sledece, da se chit-chatuje na moderaciji :fashisto:

Posted

sad ću ja još više oftopičaritiako ste u hrvatskoj a ne ide vam se na more (znam, zvuči neverovatno), možete jedan vikend provesti u lonjskom polju. može se divlje kampovati ili ići u neka seoska domaćinstva. priroda je predivna, al ono što je mene oduševilo su krda poludivljih konja koja tumaraju sasvim slobodno. prvo veče kad smo stigli videli smo ih skroz u daljini, al smo zato noću kad smo legli u šator mogli da čujemo topot kopita i njištanje baš blizu šatora. ludački osećaj skroz :)sledećeg dana smo krenuli u šetnju, i videli krdo baš blizu šatora, malo smo ih uplašili pa su krenuli u beg. sjajan prizor, preko sto konja juri pored vas :)kasnije su se opustili i krenuli da prilaze sami da se maze :)i pratili su nas u šetnji sve vreme :wub:nažalost onda je počela kišurina pa smo morali da se spakujemo i krenemo dalje, jer je šator prokišnjavao.

564407_10151832453302580_1386791028_n.jpg1003385_10151832455667580_345114783_n.jpg1240140_10151832456932580_278875942_n.jpg1174669_10151832458317580_958068473_n.jpg

konji su carevi.

• 8 months later...
Posted

Isti je, evo gledam mediteran i pijem kafu:)

Posted (edited)

Jel ima neko neke linkove i ideje za trazenje privatnog smestaja u Dubrovniku, da bude sto blizi centru i po mogucnosti ne previse skup? Odakle krenuti?

period je druga nedelja juna

Edited by Dagmar
Posted

hvala morgana, ovde ima bas dosta toga

Posted

Jel ima neko neke linkove i ideje za trazenje privatnog smestaja u Dubrovniku, da bude sto blizi centru i po mogucnosti ne previse skup? Odakle krenuti?

period je druga nedelja juna

Ides na letovanje ili iz nekog drugog razloga zelis da budes bas u srcu Dubrovnika? (Pretpostavljam ovo drugo no ako je ipak prvo, ja bih te nekako odvratila od te ideje ;D onda je bolje biti u nekom od gradica pored)

Posted

poslovno putovanje, mora bas centar

Posted

e a kad smo već kod centra Dubrovnika, koliko je to beše daleko od bilo koje pristojne plaže?

(tj ne sam centar - Stari Grad nego Pile)

• 1 month later...
Posted

hrvati, metnite apartmane na neki booking sajt da moze da se rezervise/plati karticom, ovo placanje akontacije na racun je glupost, provizija jezivo velika..

tuga i komplikacija

Posted

Imao sličan problem pre dve godine... PayPal ne funkcioniše, plaćanje na račun nije bilo najsrećnije rešenje, na kraju se dogovorio s vlasnicom apartmana da joj donesem nešto što je htela da kupi u BGD, a da novac ostavim drugu njenog nećaka ili tako nešto i to oko 900 RSD samo... Sve se dobro završilo...

Posted

Imao sličan problem pre dve godine... PayPal ne funkcioniše, plaćanje na račun nije bilo najsrećnije rešenje, na kraju se dogovorio s vlasnicom apartmana da joj donesem nešto što je htela da kupi u BGD, a da novac ostavim drugu njenog nećaka ili tako nešto i to oko 900 RSD samo... Sve se dobro završilo...

evo i ova sad ima prijateljicu u bgd kojoj mogu da uplatim depozit, i to u dinarima ;)

commencing countdown..

• 1 month later...
Posted

Welcome!BOXDH88CIAATXQJ.jpg

u komizi sam propustila sveti trio jastozera/bako/barba i jela u koluni

al me odrase u visu, kao hajde necemo u izvikanu pojodu, nego seli u obliznji val.

ok  riba 2.kategorije 280kn/kg al ako je ona moja porcija (da sad ne kachim fotku)  imala 380gr (izadje me 107kn) onda ja imam 100kg... posle vidim neki user na trip advisoru u komentarima za 'val' isto izrazio sumnju spram gramaze riblje porcije (mozda je mere kao sirovu a posle ispari voda pa izadje duplo laksa :D? )

elem, pored ribe uzela prilog. blitvu. 30kn.  :lolol:  za ono malo blitve. 

plus prostirka po 10kn. to je valjda njihova usluga. ok.

posle mi rece gazdarica da je karolina od monaka jela iskljucivo u tom restoranu pa mi bilo lakse  :ss1:

generalno cene su  izuzetno visoke, ok, EU, duplo su skuplje nego u srbiji (kugla sladoleda 8kn, paradajz 14kn, casa jogurta 4,5kn..), no ako uporedimo sa grckom i turskom debelo su precenjeni. i hrana i usluga.

primerice sedimo u kaficu kod plaze grandovac, konobara nema 15minuta a nas sto jedini neposluzen, vidi nas.

ali taj nemar i nadrkanost u dalmatinskom ugostiteljstvu je stara prica. 

plaza srebrna. 2 domace kafe i 2 politre vode 60kn (kafa 15kn, voda 15kn)

rentanje skutera je 300kn. ! 40 evra i malo vise

na kritu je skuter, iste kategorije od 50c kostao 15-20evra na dan

magneti, lokalne poslastice i sve sto ulazi u kategoriju suvenira je skuplje nego u berlinu, malti, grcku i turksu da ne pominjem

ne znam,ali ta strategija dodjesh jednom ogule te i ne vratis se nije bas kul. neki zagrepcani komentarisu da je razlog sto cro (gastro) turizam nikad nece doseci grcku opustenost tajr  sto dole sezona traje 5 meseci a u cro 2 meseca i onda trebaju u panici zgrnuti te pare za relativno kratko vreme.

zbog svih ovih stvari nikada ne bih dosla ponovo na cro more ali meni je i dalje za koplje lepse od svih drugih (priroda - chistoca vode, mirisi borova i tamarisa, skoro svuda su stene i kamenje :heart: , nema groznih, pescanih pplaza). mislim na otoke.

zato cu verovatno nastaviti letovati po cro otocima, unatoch ovom gore nabrojanom

komishka pogacha - njam

Posted

e a kad smo već kod centra Dubrovnika, koliko je to beše daleko od bilo koje pristojne plaže?

(tj ne sam centar - Stari Grad nego Pile)

Najbliža plaža Pilama je Danče, ja je mnogo gotivim iako ima da se oteliš da se spustiš do dole i vratiš nazad. Po meni - vredi.

Ispod Viktorije imaš gradsku plažu, pored starog karantina.

I naravno Lapad u koji lako stigneš busom pa onda zabodeš neku solo betoniranu plažicu u uvali.