blok70 Posted March 21 Posted March 21 Potreban mi je savet, dobri ljudi:) Za ovo leto (Juli 19- Avgust 1) planiramo Porec, sto ce nam biti prvi odlazak na Hrvatsko primorje posle Hvara 1989. Posto letimo iz daleka (znaci nista kola, privatni smestaj) zbog neverovatnih cena avionskih karata trenutno, izgleda da Puski aerodrom otpada. Ljubljana izgleda sve verovatnije, pa onda na flexibus do Poreca. Ono oko cega lupamo glavu: zeljni (Hrvatskog) mora, odseli bi smo u neki od hotela u Plavoj Laguni gde bi nam plaza i borovi bili pod nosom, a uvece setnja do Poreca na veceru i ostalo. Pitanje: da li je neko bio u nekom od hotela pa bi mogla neka preporuka? Ima li smisla ici na Ljubljanu, pa onda busom? Bilo koji info bi puno znacio - unapred hvala:)
radisa Posted March 21 Posted March 21 (edited) 42 minutes ago, blok70 said: Potreban mi je savet, dobri ljudi:) Za ovo leto (Juli 19- Avgust 1) planiramo Porec, sto ce nam biti prvi odlazak na Hrvatsko primorje posle Hvara 1989. Posto letimo iz daleka (znaci nista kola, privatni smestaj) zbog neverovatnih cena avionskih karata trenutno, izgleda da Puski aerodrom otpada. Ljubljana izgleda sve verovatnije, pa onda na flexibus do Poreca. Ono oko cega lupamo glavu: zeljni (Hrvatskog) mora, odseli bi smo u neki od hotela u Plavoj Laguni gde bi nam plaza i borovi bili pod nosom, a uvece setnja do Poreca na veceru i ostalo. Pitanje: da li je neko bio u nekom od hotela pa bi mogla neka preporuka? Ima li smisla ici na Ljubljanu, pa onda busom? Bilo koji info bi puno znacio - unapred hvala:) Bio sma ja u dva, Valamar Diamant je noviji i lepši... Mediteran je odmah pored, oba su na pljucomet do plaže, na oko 20 minuta hoda do Poreča... U suštini, nema neke preterane razlike... Tamo su svi hoteli ok, ne možeš se mnogo zeznuti... Uglavnom su svi zaposleni u sezoni iz SRbije, btw... Edited March 21 by radisa
blok70 Posted March 21 Posted March 21 26 minutes ago, radisa said: Bio sma ja u dva, Valamar Diamant je noviji i lepši... Mediteran je odmah pored, oba su na pljucomet do plaže, na oko 20 minuta hoda do Poreča... U suštini, nema neke preterane razlike... Tamo su svi hoteli ok, ne možeš se mnogo zeznuti... Uglavnom su svi zaposleni u sezoni iz SRbije, btw... Hvala puno! I mi bas gledamo Diamant - ima li smisla to sto je half-board (dorucak i vecera, mislim)?
radisa Posted March 21 Posted March 21 Just now, blok70 said: Hvala puno! I mi bas gledamo Diamant - ima li smisla to sto je half-board (dorucak i vecera, mislim)? Samo bi ti jos rucak falio... Sasvim je dovoljno, veruj mi...
Lezilebovich Posted July 6 Posted July 6 Idemo ove godibe prvi put na Istru ... u nekoj neobicnoj kombinaciji, verovatno ce nam smestaj biti u Brtonigli - blizu Unaga, Motovuna, Slovenije ako ima neko preporuku za plazu ili bilo koji drugi sadrzaj, dajte molim vas
radisa Posted July 6 Posted July 6 Just now, Lezilebovich said: Idemo ove godibe prvi put na Istru ... u nekoj neobicnoj kombinaciji, verovatno ce nam smestaj biti u Brtonigli - blizu Unaga, Motovuna, Slovenije ako ima neko preporuku za plazu ili bilo koji drugi sadrzaj, dajte molim vas Idi do Pule, jedno popodne, da vidiš koloseum... Deluje kao da te zezam, ali je, bar meni, bilo zanimljivo... 1 1
Zis Posted July 6 Posted July 6 (edited) 59 minutes ago, radisa said: Idi do Pule, jedno popodne, da vidiš koloseum... pomiješao si Pulu i Rim Edited July 6 by Zis 1 1
frederick Posted July 7 Posted July 7 15 hours ago, Lezilebovich said: Idemo ove godibe prvi put na Istru ... u nekoj neobicnoj kombinaciji, verovatno ce nam smestaj biti u Brtonigli - blizu Unaga, Motovuna, Slovenije ako ima neko preporuku za plazu ili bilo koji drugi sadrzaj, dajte molim vas U Brtonigli obavezno nadji teranino liker. Cela Istra ti je lepa Rovinj, Brioni, Pula uzivaj i obilazi sto vise. Plaze nisu neke sve ostalo je jako dobro 1
Lucia Posted July 7 Posted July 7 Gde ima pescanih plaza u HR? Nemam ni jednu u secanju iz detinjstva a ni u ovo par puta sto sam post-war bila. Valjda ih ima bar na prste jedne ruke. Jos ako je koja bas lepa bonus.
Velocipede Posted July 7 Posted July 7 15 hours ago, Lezilebovich said: Idemo ove godibe prvi put na Istru ... u nekoj neobicnoj kombinaciji, verovatno ce nam smestaj biti u Brtonigli - blizu Unaga, Motovuna, Slovenije ako ima neko preporuku za plazu ili bilo koji drugi sadrzaj, dajte molim vas Najbliži gradić na moru je Novigrad. Što se plaža tiče u Novigradu, severno od grada je Karpinjan, šljunčana plaža sa prirodnim hladom u pozadini. Može da se kupa i u samom centru, gde nisu klasične plaže, ali postoje neki betonski mostići sa rukohvtima koje vode desetak metara u more. Južno od grada, na pešačkoj udaljenosti od centra su lepe plaže Aminess hotela. Meni je Novigrad simpatičniji i lepši gradić od Umaga. Ako volite jazz onda ne propustite tradicionalni jazz festial u Grožnjanu, traje do 17. jula. I ako idete kasnije, obavezno posetite Grožnjan, on vam je baš blizu. Do 18. jula traje i festival u Puli, vredi pogledati film pod zvezdama u areni, uz točeno pivo U Istri skoro u svakom mestu ima nešto zanimljivo, jedino što su u sezoni baš velike gužve, posebno u najpoznatijim turustičkim gradovima. 1 1
ZokiAsov Posted July 11 Posted July 11 On 6. 7. 2024. at 23:07, Lezilebovich said: Idemo ove godibe prvi put na Istru ... u nekoj neobicnoj kombinaciji, verovatno ce nam smestaj biti u Brtonigli - blizu Unaga, Motovuna, Slovenije ako ima neko preporuku za plazu ili bilo koji drugi sadrzaj, dajte molim vas Da se nadovezem na kolegu velocipedu. Najblize kupanje je cenim Novigrad, on ima gradsku plazu koja je slicna kao i u Porecu, nije bas klasicna plaza, vec nesto kamenja i veliki park sa debelom ladovinom, sto je u sustini ok. Potom pomenuti aminess, kul plaza za istarske kriterijume, uvece moze da se proseta od hotela do centra novigrada, koji je meni izuzetno kul, jer je mali i nije prevelika guzva kao u umagu i porecu. U ta dva hotela (laguna i maestral) mozete uz pice i da koristite bazene koji su skroz korektni. Istra je specificna destinacija jer sve mora kolima. Osim ako ste u hotelu na rovinjskoj plazi recimo. Mene to ne smara, ali ima ljudi koji to ne vole. Posle Novigrada, moja preporuka je da se ne propusti lanterna. To je jedan od vecih kampova u istri, ne znam tacno kolko ima u kilometrima sto bi rekao onaj ciga. Nalazi se otprilike na pola puta izmedju novigrada i poreca kod mesta Tar. Ima svega kafica, cak i nekih delova nasutih peskom (to bi preskocio jer guzva), sjajnih uvalica i cistog mora. Iako ima dosta ljudi, zbog velicine kampa odise nekom mirnocom i iskreno tamo najvise volim da se smocim. Then there is Umag. I tu ima solidnog kupanja (naravno ako ne ocekujes dalmatinske i grcke plaze), ima vlakic koji vozi iz marine i staje kod svakog veceg hotela pa mozes da biras gde ti se svidja. Iza umaga kad krenes ka savudriji i sloveniji ima neka plaza zambratija, pescana, bilo mi je odvratno tamo, ali meni je i portoroz sranje, tako da mozda je do mene. Najlepse istarske plaze su na jugu kod rovinja i pule. Ako te ne mrzi da vozis do tamo overi rabac obavezno, a opciono medulin, rt premanturu i okolinu... Ukoliko volite bajs, to je nacionalni sport u Istri (uz tenis, terena je na svakom cosku) pa iznajmite biciklove i provozajte se predvece kad padne temperatura. Ima zaista sjajnih predela, bas u tom kraju gde cete biti. Mozete i da obidjete neku od mnogobrojnih vinarija da se uverite da li je vucic u pravu kada kaze da je malvazija govno jedno najobicnije, ili da probate teran kao crvenu sortu. Popularni Rovinj bih iskreno preskocio u sezoni, jer je muka sici u grad, parkirati se i gurati po vrucini 1 1
đorđe geprat Posted July 11 Posted July 11 (edited) On 7. 7. 2024. at 15:02, Lucia said: Gde ima pescanih plaza u HR? Nemam ni jednu u secanju iz detinjstva a ni u ovo par puta sto sam post-war bila. Valjda ih ima bar na prste jedne ruke. Jos ako je koja bas lepa bonus. bol od onog što ja znam. i ona moja stara zaostoška je bila lepa (sem vikendom) nego, šarao sam neštopo netu, naletaona tekstove koji kažu da je hrvatska bitno poskupela za turiste. da ne samo što je skuplja od afričkih zemalja nego i od grčke, turske, španije. bem ga, moj potomak je sa familijom trenutno na korčuli. edit. Čitam tekst požljivije od tvog posta Quote Rajska plaža Zlatni rat jedna je od najljepših šljunčanih plaža na hrvatskoj obali Edited July 11 by đorđe geprat
Sandradjer Posted July 12 Posted July 12 Zlatni rat je sljunkovita plaza, i to krupniji sljunak, ali zato mozete naci kamen srece . Vidi se sljunak malo sa strane 1
Recommended Posts