Ava Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 steta je sto srdjan zauzima toliko medijskog prostora i sto i dalje postoji interesovanje za njegovim likom i delom i hrani takvu potrebu... nekada je ocigledno nemoguce marginalizovati marginalce...meni je potpuno suludo da jedna takva limitirana individua moze da snagom volje uperi reflektore sa sina na sebe i mislim da on najmanje sa tim ima veze i uopste ne kapiram potrebu bilo koga ko ne moze da ga smisli (ukljucujuci i sebe) da o njemu pise na bilo kakav nacin, dakle, da pise.Ili jos gore, da ga slusa. Dakle ne razumem potrebu da ovaj lik ima svoju temu.na jednom mu, doduse, hvala i opste je poznato o cemu se radi.mirjanu b.m. bih mnogo vise cenila da i sama nema duboko poremecen sistem vrednosti kojeg se uspesno u svojim clancima odricespot on.a medijska onanija ce se nastaviti dok god izvesni lik ima podrsku(javnu i precutnu) sopstvenog sina - izvesnog sampiona.pozdrav
Mil@n Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 spot on.a medijska onanija ce se nastaviti dok god izvesni lik ima podrsku(javnu i precutnu) sopstvenog sina - izvesnog sampiona.pozdravDakle, ako ćuti podržava ga, ostaje jedino da sada kada je u vrhunskoj formi i kada sve u njegovom tenisu funkcionište kao sat krene u rat po novinama sa sopstvenim ocem da bi pokazao da ga ne podržava? Nema pametnija posla.Možda Novak i podržava tu kreaturu od čoveka u njegovim stavovima, ali poslednje što može da se očekuje je da Novak krene javno da mu kontrira i da se sa njim prepucava, to je jednostavno suludo. Niti to treba da radi, njegova karijera je mnogo bitnija od njegovog poremećenog oca i njegovih stavova koliko god i oni bili nezanemarljivi.I mene zanima šta Novak misli o celoj priči i javnim nastupima oca, ali za to ćemo verovatno sačekati neku biografiju. Dotle, Novak neka uzima slemove, a ovaj nek glumi veličinu na osnovu sinovljeve slave, i to je to.
Malvo Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Da matori nema (precutnu) podrsku, ne bi ni mogao ovako da se izdrkava. Ali to je vec njihov porodicni problem.
Mil@n Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Da matori nema (precutnu) podrsku, ne bi ni mogao ovako da se izdrkava. Ali to je vec njihov porodicni problem.Moguće i da ima, samo je suludo očekivati od Novaka da ga, javno barem, demantuje, da mu protivreči i sl.
kralj Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Taman posla da se javno svadja sa ocem... To, ipak, niko nije ni sugerisao da treba da radi. Naprotiv, podvucena je teza da se on sa ocem verovatno slaze. Zasto bi se svadjao?
Afterburner Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Najbolje sto Novak moze da uradi je da potpuno bude ignorantan o svemu tome. Da vaspitava matorog coveka, iznosi prljav ves, trosi svoju energiju na za njega totalno sekundarnu stvar, iako mu je ista mnogo otezala, kontraproduktivno je i daleko gore od sadasnje situacije. Svaka individua kontrolise samo svoje postupke i tu se po obicaju teze snalazi tako da kormilarenje tudjim zaista iziskuje sizifove napore, konjske zivce, nepopravljivi optimizam i tesku dokonost kao odskocnu dasku. Malo li je losih slika po ovom pitanju, mislim da ona koja prikazuje razdor nukleusa na izvol'te sirokim masama jos samo fali pa da samodestrukcija bude determinanta i u sportu.Novak je u vrlo delikatnoj poziciji, vrlo tesko razumljivoj mnogima, rastrzan izmedju nekih prirodnih emocija prema tom doskorasnjem autoritetu i nekih realnih vrednosti i ispravnih dela, a izmedju svega toga treba izbunariti malo zdravog razuma i nositi se sa pritiskom medija, svojih ambicija i dostignuca i najvaznije, voditi svoj zivot (po svemu sudeci daleko od svega toga sto mnogo govori).Prema mojim saznanjima, on i otac imaju vrlo malo dodirnih tacaka, a od pre koju godinu jos manje.I na kraju krajeva, mislim da su konzumenti uvek ti koji odlucju da li ce se neki film odigrati pred njihovim ocima ili ce prebaciti kanal.
harper lee Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Jeste, Novak je mastermind ponasanja Srdjana Djokovica, Jelena Dokic je stajala iza ponasanja svog oca sve dok je nisu u bespuce odveli zli Hrvati, sestre Vilijams su podmetnule razvod i ljubavnicu svom ocu. Ne dao Bog da su u pitanju odrasle, matore i bolesne osobe koje su preko svoje dece htele 'leba preko pogace. I sad cemo se, naravno, baviti time na topicima o tenisu jer je to za igru, svakako, daleko najbitnija stvar. Sta je jedan pisljivi GS u odnosu na ljudsku, cestitu rec na temu svog alavog caleta? Novace, sram te bilo.
Afterburner Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 upravo tako, i kad smo kod toga, kako je moguce da ovde ne postoji tema Novak Djokovic , Srkijeva ga sije za 19 strana, na pdf-u o tenisu. nije je dobio posle prvog slema, nije ni posle drugog, mozda ce je dobiti kada neutralise srkija
Timmy Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ovaj topic mora da ide na SZD (ja sam mislio da se on tamo i nalazi). I to je mnogo za ovakvog coveka.
April Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ovaj topic mora da ide na SZD (ja sam mislio da se on tamo i nalazi). I to je mnogo za ovakvog coveka.Pozdravljam predlog. Smestiti ga negde blizu Zive.
Shan Jan Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 (edited) Meni je nekako S.DJ. bas za :kdp: Lepse je smejati se nego plakati. Inace Novak se u ovom slucaju ponasa kako i treba. Nisam cuo da je igde podrzavao nastupe Srdjana a i manje bih ga cenio da se prepucava sa svojim ocem po novinama. Ko da su u nasim familijama samo ljudi sa kojima se slazemo 100% i koje bi javno opljuvali da skrenu sa "puta". Edited February 8, 2011 by Shan Jan
Dhx77 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Srleone vakako treba da ima svoju temu, samo je pitanje mesta njenog bitovanja. Neki kažu PZD, možda je ipak bolje da ode na društvo - jer lik je trendseter, koji je rešio da na sportskim uspesima svoga sina preuzme monopol nad celokupnim tenisom u Srbiji. I takav lik ne samo da ne treba da je marginalizovan, već je potreban ozbiljne kritike, primerne njegovom liku i delu, uvek kada se ponaša kao slon u prodavnici porcelana, a opšte narodne mase mu (na većini drugih mesta) glasno hailuju. Svako prećutkivanje njegovog postojanja, lika i dela je na neki način njegovo prećutno odobravanje.---Slažem se da bi bilo lepo da neko otvori topik sportsko/informativnog karaktera za Novaka Djokovića i nadam se da je logično da se kritikom Don Srkija u isti koš ne bacaju i sportski uspesi/karijera Novaka, nebitno po tome dali je još uvek na tatinom džeparcu. Za razliku od ove trendseterske žvrljotičarke za očajne domaćice, Mirjane B.M., alias lokalne Erice Jong wanna B.
MrX Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Inace Novak se u ovom slucaju ponasa kako i treba. Nisam cuo da je igde podrzavao nastupe Srdjana a i manje bih ga cenio da se prepucava sa svojim ocem po novinama. Ko da su u nasim familijama samo ljudi sa kojima se slazemo 100% i koje bi javno opljuvali da skrenu sa "puta".Potpis. Simptomaticno je da je tokom Srkijevog javnog nastupa pored njega sedeo drugi i treci sin kao i Troicki, a Novaka kao glavne stavke njegovog CV i glavnog argumenta za sve njegove zahteve nije bilo iako je sezona bila tek zavrsena, a za novu se sigurno nije spremao. Da je Novak hteo da se pojavi sigurno je da bi se uskladili tako da je i ovim nepojavljivanjem poslao neku poruku. Slazem se i sa drugim delom posta, pljuvati se sa ocem preko novina kad si "postao neko" nije potez za neke simpatije kakav god da je taj otac. Razlog manje da ulazi u tu kaljugu je i sto protivnicka strana Boba&co nije vredna takve zrtve.
Ava Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Dakle, ako ćuti podržava ga, ostaje jedino da sada kada je u vrhunskoj formi i kada sve u njegovom tenisu funkcionište kao sat krene u rat po novinama sa sopstvenim ocem da bi pokazao da ga ne podržava? Nema pametnija posla.Možda Novak i podržava tu kreaturu od čoveka u njegovim stavovima, ali poslednje što može da se očekuje je da Novak krene javno da mu kontrira i da se sa njim prepucava, to je jednostavno suludo. Niti to treba da radi, njegova karijera je mnogo bitnija od njegovog poremećenog oca i njegovih stavova koliko god i oni bili nezanemarljivi.I mene zanima šta Novak misli o celoj priči i javnim nastupima oca, ali za to ćemo verovatno sačekati neku biografiju. Dotle, Novak neka uzima slemove, a ovaj nek glumi veličinu na osnovu sinovljeve slave, i to je to.prepucavanje je bljutavo, cak i na forumima poput ovog, a jos odvartnije ako je unutar porodice. Ne znam sta Novak treba da uradi(znam sta bih ja uradila), ali znam da kada potpisuje necije mokre fantazije/peticije postaje deo cele price i daje kredibilitet coveku koji ne bi medijski ni postojao da mu sin nije uspesan sportista.
Timmy Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Ajde stvarno: Novak Djokovic in, Srdja Djokovic out sa tenisa.
Recommended Posts