Dzudi Posted January 31, 2020 Posted January 31, 2020 Preporuka - Raderfurd i njegove knjige- Ruska, London, Pariz, Njujork..sve ove knjige prate stvaranje gradova ali nisu klasična istorijska dela..
TdEII Posted March 31, 2020 Posted March 31, 2020 Na repeat: Norman Ohler - Blitzed (engleski prevod), a svi prevodi ovde Prošlo me zaprepašćenje, sad da utvrdim gradivo
Ras Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Ovaj sam video jutros pronašao, a fragmente sam čuo juče popodne na Radiju Beograd 2: Video, jednako kao i nekoliko komentara na YT mogu poslužiti kao još jedan niz argumenata u prilog preporuke za čitanje Dina Bucatija. Sa Tatarskom pustinjom susreo sam se sredinom devedesetih, zahvaljujući izdanju Beopolisa (1996) i od tada je smatram jednom od najdražih, ili najboljih knjiga koje sam pročitao. Ranije sam ostavljao i link ka kompletnom filmu, ali je moguće ispario. Umesto toga, trejler: Ostaju preporuke i za druge Bucatijeve knjige, zbirke priča (Prodavnica tajni) i roman Jedna ljubav i Tajnu stare šume, koja je možda preskočena u gornjem videu (Solaris, NS je imao izdanje 1995. godine, a blic pretraga po netu ukazuje na nešto svežije hrvatsko).
beta Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 bacatija pamtim po jednom ne baš prijatnom događaju. krajem devedesetih osoba sa kojom sam tada bila u vezi mi je preporučila da pročitam "prodavnicu tajni". zbirka priča među kojima mi je posebno bila zanimljiva prilično bizarna priča "grbe na podu" u kojoj u kući u kojoj se pojave grbe na podu ubrzo neko umre. nakon nekog vremena, prolazeći kroz stan osobe koja je knjigu preporučila naletim na grbu na parketu i sapletem se. nešto se dogodilo sa parketom i on se podigao načinivši grbu idealnu za saplitanje. meni tada spontano iz usta izleti "bucati" na zaprepašćenje druge strane. da mi je palo na pamet da je u pitanju izuzetno sujeverna osoba verovatno bih prećutala. onako, reč po reč, pade ozbiljna svađa. ubrzo puče ljubav a ja od tada ne čitam bucatija.
Lancia Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 9 minutes ago, beta kentauri said: bacatija pamtim po jednom ne baš prijatnom događaju. krajem devedesetih osoba sa kojom sam tada bila u vezi mi je preporučila da pročitam "prodavnicu tajni". zbirka priča među kojima mi je posebno bila zanimljiva prilično bizarna priča "grbe na podu" u kojoj u kući u kojoj se pojave grbe na podu ubrzo neko umre. nakon nekog vremena, prolazeći kroz stan osobe koja je knjigu preporučila naletim na grbu na parketu i sapletem se. nešto se dogodilo sa parketom i on se podigao načinivši grbu idealnu za saplitanje. meni tada spontano iz usta izleti "bucati" na zaprepašćenje druge strane. da mi je palo na pamet da je u pitanju izuzetno sujeverna osoba verovatno bih prećutala. onako, reč po reč, pade ozbiljna svađa. ubrzo puče ljubav a ja od tada ne čitam bucatija. Ovo Vudi Alen jos nije snimio
Ras Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 1 hour ago, beta kentauri said: bacatija pamtim po jednom ne baš prijatnom događaju. krajem devedesetih osoba sa kojom sam tada bila u vezi mi je preporučila da pročitam "prodavnicu tajni". zbirka priča među kojima mi je posebno bila zanimljiva prilično bizarna priča "grbe na podu" u kojoj u kući u kojoj se pojave grbe na podu ubrzo neko umre. nakon nekog vremena, prolazeći kroz stan osobe koja je knjigu preporučila naletim na grbu na parketu i sapletem se. nešto se dogodilo sa parketom i on se podigao načinivši grbu idealnu za saplitanje. meni tada spontano iz usta izleti "bucati" na zaprepašćenje druge strane. da mi je palo na pamet da je u pitanju izuzetno sujeverna osoba verovatno bih prećutala. onako, reč po reč, pade ozbiljna svađa. ubrzo puče ljubav a ja od tada ne čitam bucatija. Mogla si možda i drugačiju pouku da izvučeš, da čitaš Bucatija, a da se ne saplićeš? Je l živa?
beta Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 1 hour ago, Ras said: Mogla si možda i drugačiju pouku da izvučeš, da čitaš Bucatija, a da se ne saplićeš? Je l živa? misliš živ? živ je.
ultra plasticni Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 A jel zna neko da li je na nekom od srpskohrvatskih jezika prevedno od Dina Bucatija njegovo izvestavanje sa 32. Gira koje je objavljivao u Corriere della Sera posle rata?
Ras Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 3 hours ago, beta kentauri said: misliš živ? živ je. "osoba" 2 hours ago, ultra plasticni said: A jel zna neko da li je na nekom od srpskohrvatskih jezika prevedno od Dina Bucatija njegovo izvestavanje sa 32. Gira koje je objavljivao u Corriere della Sera posle rata? Zašto nam je ovo važno? Je l to postoji negde u formi posebne knjige?
ultra plasticni Posted May 9, 2020 Posted May 9, 2020 Postoji kao knjiga eseja Glasovi s tribina svuda oko Etne i Ni Kopi ni Bartali nisu se zaustavili u Eboliju, pa sam pitao jel zna neko da li ima prevoda na nas jezik
namenski Posted July 30, 2020 Posted July 30, 2020 34 minutes ago, Skyhighatrist said: Podsetio me Adams nekidan na iliti "Jedan voz za dve bitange". Mnogo sam voleo ovaj film kad sam bio klinja, i dalje je odličan, dva majstora Ernest i Lee Jeste. I uvek me podseti na 1 skoro zaboravljenog majstora od koga su prepisali materijal za film: / Doduse, treba biti oprezan sa s/h izdanjima, ima ih tusta i tma jos od pre WW2, radjene su razne kompilacije, vredi se pomuciti i oko Londona na engleskom.
ajgor Posted August 5, 2020 Posted August 5, 2020 Posle iks godina, ponovo se na srpskom mogu nabaviti izuzetne antropološke studije Dezmonda Morisa. Obnovljeno je Posmatranje ljudi (najpre poznato kao Manwatching, pa je posle promenjeno u PC varijantu Peoplewatching), kao i Gola žena iz 2004, koja, čini mi se, nije do sada obljavljivana kod nas.
Recommended Posts