namenski Posted December 17, 2020 Posted December 17, 2020 Dal' sam negde na forumu video da se prica o nekom filmu koji se zove Cloud Atlas ili tako nekako, dal' sam nesto pobrkao, tek setih se jedne knjige, udzbenika, namenski radjenog u nevreme, 1917, za potrebe nemackog vazduhoplovstva, ali prepune opasnih fotografija, doduse nepoznatih autora: Neka extra visoka rezolucija je nekada mogla da se nadje na sajtu National Oceanic and Atmospheric Administration, NOAA... Verovatno i jos po negde... 2
Indy Posted August 14, 2021 Posted August 14, 2021 Fotografija u filmu One More Time With Feeling (2016) Directors of Photography: Benoît Debie & Alwin H. Küchler
Frank Pembleton Posted August 16, 2021 Posted August 16, 2021 Preminuo Jaroslav Pap.Veliki čovek i fotograf.RIP... Shiit has hit the fan
Frank Pembleton Posted October 7, 2021 Posted October 7, 2021 https://www.politika.rs/scc/clanak/489166/Poslednja-fotografija ... Shiit has hit the fan 1
Hermetico Posted October 23, 2021 Posted October 23, 2021 Tema jes hevi ali Bertok kida. Beskrajno mi se dopao kad je bio ovde proveli smo neko vreme u bleji. Lud i nebezbedan, ali pun mudrosti i mračne duhovitosti. Ne znam da li ikad išta priča skroz ozbiljno. 1
Indy Posted January 26, 2022 Posted January 26, 2022 Quote BabelColour @StuartHumphryes Tonight I have enhanced for you a beautiful autochrome taken 112 years ago by Thomas Sheilds Clark. A nun tends flowers at the photographer's summer house in Lenox, Massachusetts in 1910. It is an original colour photograph, not colourised. 1
Indy Posted May 19, 2023 Posted May 19, 2023 Letitzia Battaglia (1935-2022) Quote Battaglia je snimila oko 600.000 slika dok je pokrivala teritoriju (Sicilije) za novine. Dokumentovala je žestoki unutrašnji rat mafije i njen napad na civilno društvo. Ponekad bi se našla na mestu četiri ili pet različitih ubistava u jednom danu. Battaglia i (Franco) Zecchin (njen životni partner) su proizveli mnogo kultnih slika koje predstavljaju Siciliju i mafiju u očima sveta. Svojom fotografijom je želela da razotkrije i osudi mafiju. Toliko je često fotografisala mrtve da je jednom rekla: „Odjednom, imala sam arhiv krvi.“ Svoje fotografije mrtvih je slikala crno-belo jer je verovala da to ubijenima ukazuje više poštovanja, i nudi im svoju tišinu. 2 1
Indy Posted August 24, 2023 Posted August 24, 2023 Brassaï https://makridisgeorge.wordpress.com/2015/04/03/brassai-1899-1984/ 2 1
Filozof manijak Posted August 25, 2023 Posted August 25, 2023 kad bi ga preveli na naški: Đule Brašovski
Recommended Posts