May 27, 20251 yr On 20. 5. 2025. at 4:17, foto said:Cika sa kerom je Duano.Ako treba moracu po dokaz njegovu monografiju koju je izdao Ollivetti 80tih. Sive korice.Ma da, Doisneau. I klinci na drugoj. Nego sam ja ubacila malog Cartier Bresson-ovog slučajno.
November 21, 2025Nov 21 Savršena fotografija: Čovek u slobodnom padu 'na Sunce'AUTORBBC News na srpskomAutor je fotografiju nazvao 'Pad Ikara'.Amerikanac Endru Makarti je zabeležio trenutak kada padobranac iskače iz aviona i tokom pada se poravnava sa Suncem i izgleda kao da pada na užarenu zvezdu.Njegov partner u avanturi bio je jutjuber Gabrijel Braun, koji je pratio Makartijeva uputstva i iskočio u pravom trenutku za savršenu fotografiju.„Moj prijatelj Gabrijel i ja smo išli da skačemo padobranom, a ideja nam je pala na pamet odmah nakon toga, jer sam već imao iskustva u snimanju objekata koji prelaze ispred Meseca ili Sunca“, objasnio je Makarti za BBC.Slika je zahtevala ogromno planiranje i preciznost, između ostalog istovremeno usklađivanje ugla Sunca, položaja padobranca i udaljenosti objektiva.
March 20Mar 20 Francine Winham: The speed of jazz musichttps://thequietus.com/culture/art/francine-winham-profile-joldwynds-photography-newport-jazz-festival/