katamaran Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 indijska vege mi je bez premca. jedem kod ovih u mom kraju Centar? Ja znam za Lilu u Palmoticevoj i ono je meni bezveze (osim catnija koji je ok) . Cuo sam za nesto u Kosovskoj sto bi trebalo da bas valja.
beta Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 nisam mislila na beograd, već uopšteno. volim indijsku vege. jedino indijsko što sam ovde jela bilo je na dušanovcu u onom restoranu.
katamaran Posted October 10, 2015 Posted October 10, 2015 (edited) Ne mogu da se setim kako se zovu ovi sto su navodno dobri. Ovo mozda https://www.facebook.com/TikaTaka-Veggie-1532929753607367/info/?tab=overview Edited October 10, 2015 by katamaran
banatjanin Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 ono što meni nedostaje su njihove nazovi supe, nešto kao vijetnamski pho. supče bogato nudlama, mesom i povrćem po izboru. verovatno to ovde niko ne bi jeo odeš kod Kineza u blok 70, na spratu u starom delu, na onoj terasi koja gleda na bulevar, poslednji u nizu lokal sa hranom imaju samo čorbu od svinsjkih rebara, sa malo gambora, povrća, staklenim nudlama, jajetom u 5 začina, korijanderom,... najuatentičnija činija azijske hrane u Srbiji i to za 400 dinara. pazi, radi samo do 15. 30 - 16.h i osoblje je izuzetno nadrkano, svaki put, a ambijent je ... međutim, čorba/supa je vrh
beta Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 to se traži. hvala banaćanine.inače što se tiče opskurnog ambijenta i nadrkanog osoblja, pa ja sam shiny star, sve postaje lepo kada se ja pojavim -_-
beta Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 pali klinjo Послато са ALCATEL ONE TOUCH 7041X уз помоћ Тапатока
yolo Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 pa hrana kod djane je vrlo otentik čajniz, za ovo malo mog životnog iskustva sa čajnom. čajniz opšteg smera, nije ono sečuan, hunan, kanton nego baš ono kao kad uđeš u slično trash mesto bilo gde tamo.
banatjanin Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 pa ono jeste, ali beta je pitala baš za čorbe, a ne za škembiće, srca i pileće noge. nije svako ti i ja
yolo Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 (edited) ma znam, nego i njoj odgovaram na to sto kaze da joj blok 70 nije otentik. ne zna zena :) meni u bgd jedino nedostaje to sto nema kantonske kuhinje koju obozavam najbolje u cijeli svijet, sa naglaskom na dim sim, a ova vulgaris kineska testa koja bi mogla biti tuzna zamena su bas losa, nisam do sada našao ni dobar wonton a pogotovo ne gyoze. zapravo sam najbolju gyozu pojeo kod hrvoja i naravno platio je 100e. a za dobar dim sum u beogradu bih dao sve sto traze Edited October 12, 2015 by yolo
beta Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 žena lepo napisala da su u bgd jedino autentik mesta gde jedu kinezi, blok i senjak. kad malo bolje razmislim fali dim sum
yolo Posted October 12, 2015 Author Posted October 12, 2015 izvini reagovao sam na to "nema veze sa kineskom u kini". zapravo kad bolje razmislim u šenženu sam baš umeo da pojedem težak trash ako ne sednem u nešto što izgleda kao pristojan restoran.
beta Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 ukoliko budeš išao u peking, obavezno obiđi hutonge dok ih nisu sravnili sa zemljom. to je izazov u svakom pogledu. jatagan mala na kineski način sve sa improvizovanim restoranima/birtijama
precog Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 pa hrana kod djane je vrlo otentik čajniz, za ovo malo mog životnog iskustva sa čajnom. čajniz opšteg smera, nije ono sečuan, hunan, kanton nego baš ono kao kad uđeš u slično trash mesto bilo gde tamo. izvini reagovao sam na to "nema veze sa kineskom u kini". zapravo kad bolje razmislim u šenženu sam baš umeo da pojedem težak trash ako ne sednem u nešto što izgleda kao pristojan restoran. otentik cajniz je kada udjes u slicno trash mesto u cajni, gde ti sluze trash, ali zapravo treba da ides u pristojan restoran da ne bi jeo trash ili to vazi samo za senzen?
Miralem Posted October 12, 2015 Posted October 12, 2015 glup si. u senzenu i hunanu valja jesti ono kao street food, sto jedu pravi kinezi iz kine, sto rade na baustelu. takodje valja kukati sto toga nema u beogradu, oh kakva je to zabit. dok, sa druge strane, u kantonu i senzenu treba jesti u boljim restoranima, koji su na nivou 1 hrvoja i tu testo kosta 100 evra, ali vredi svakog centa. i to nema veze sa onim sta ima u evropi. npr vasljivi kinez sto cisti cipele na pirincanom polju kad ode u najekskluzivniji restoran u parizu i plati 250 evra za krupuk kaze sta je ovo koj kurac, platicu vam nula dinala i baci stapice na pod. ali to onaj iz hunana, ne iz saolina. u podrumu jedne neimenovane zgrade u 65. bloku ima da se kupi pohovano zmajevo meso sa tjenjamena, ali ono radi samo svakog sestog petka u mesecu od dvanaest do podne. e to jede pravi afrokinez iz hong konga.
Recommended Posts