belch Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 jbg, to može dok stojiš na buskoj stanici.po zakonu bicikista sme da bude na metar od desne ivice, što je skoro pa sredina kolovoza.
katamaran Posted September 14, 2013 Posted September 14, 2013 (edited) Koliko ja znam po zakonu moramo uz ivicu. edit: i zakon pominje metarLako mi je za zakon ali ne bih se bas zezao sa silnim autobusima i kamionima koji voze po tom mostu.Jel sme da se udje sa biciklom u bus? Amelija jos ne javlja kako je prosla sa tom idejom :)Mada i to nije prakticno jer su sigurno busevi puni ceo dan.Ako budem isao na preguravanje kojom stranom mosta je bolje? Nesto sam gledao i cini mi se da ipak ima pesacka sa obe strane. Edited September 14, 2013 by katamaran
salerokada Posted September 15, 2013 Posted September 15, 2013 Ima pešačka sa obe strane. Pre desetak dana kada sam vozio preko mosta (kolovozom) video sam da su je očistili od zemlje i šljunka koji su ranije bili nataloženi tamo.
belch Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 i dalje ima šljunka nažalostno i da nema, staza je u toliko lošem stanju (pogotovo sa desne strane kad se ide ka gradu) da je opasnije ići tuda nego kolovozomasfalt je previše naboran
Amelija Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 Jel sme da se udje sa biciklom u bus? Amelija jos ne javlja kako je prosla sa tom idejom :)Amelija odlično prolazi sa idejom :) ali Amelija nije u Beogradu.E sad, ja sam vozala ponekad i bicikl po beogradskom gspu* i nisam nikada imala probleme, ali je to bilo pre minimum 10 godina, ne znam kako je sada.*naravno ako nije gužva u autobusu/tramvaju
belch Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 vozači ne daju, tj pozivaju se na ''pravilnik' koji naravno niko nikad nije video
Amelija Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 http://www.belgradian.com/sr/biciklizam/ovde piše da ne može :(mada nije ništa zvanično
Amelija Posted September 16, 2013 Posted September 16, 2013 pih izem ihkažem, svojevremeno je moglo, mada ko zna da li je i tada postojao neki "pravilnik" ali je vozače bolelo uvo, ili štainače u Berlinu može u gradski voz i u metro, ali ne može u autobus ni u tramvaji mora da se kupi karta za bicikl
Amelija Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 pluh ala sam pokisla jutrosa i opet ću popodne <_<
salerokada Posted September 18, 2013 Posted September 18, 2013 Ovde danas nema kiše. To će biti iskorišćeno.Inače, u ponedeljak popodne me iznenadio veliki broj biciklista na stazi. Izgleda da ljudi žele što više da iskoriste lepo vreme.
salerokada Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Londonski gradonačelnik štiti bicikliste od taksista
katamaran Posted September 27, 2013 Posted September 27, 2013 Prosle godine mi jedan ovako izlete iz taksija na nizbrdici. Ima tu i moje greske sto sam brzo isao i suvise mu prisao ali nikako nije bilo prijatno.
Amelija Posted September 30, 2013 Posted September 30, 2013 zamalo da popijem kaznu zbog vožnje po trotoaru :blush:mada, kao što mislim već rekoh, ja bih dozvolila vožnju po trotoaru ali brzinom pešakaa ko vozi brže -- kazna
Recommended Posts