March 26Mar 26 5 minutes ago, Popaj said:Zbregov jogurt odličanZbregov puter Mada nisam ga u BG-u nalazila?
March 26Mar 26 3 minutes ago, Boksi said:Zbregov puter Mada nisam ga u BG-u nalazila?Ako naletim, probaću
March 29Mar 29 Buttermilch sadrži do 1% masnoće i zapravo je ostatak tečnosti u proizvodnji maslaca, koji je ili delimično fermentisao već ili. U stvari je kao neki tanji jogurt. Moguće da su komadići maslaca ostatak iz neke tradicionalne proizvodnje, ali u ovom industrijskom po prodavnicama nema toga. Meni je malo prekiselo uglavnom i vodenasto.Mada sad mi padne na pamet da bih možda dobio naš jogurt kad bih pomešao nemački jogurt i "buttermilch".
March 29Mar 29 @Venom uvek mozes da cepas kefir, turski ajran ili indijski lasi. Od svih njih meni slani lasi najvise lici na nas jogurt.
March 29Mar 29 Kefir ne volim, ajran pijem ponekad mada možeš i to da napraviš sam, kažu nisam nikad video osim u mango varijanti.Edit: sad vidim da nisam gore završio rečenicu lol. "Ili delimično fermentisao ili je naknadno fermentisan" Edited March 29Mar 29 by Venom
March 29Mar 29 ne verujem da se od buttermilcha ni sa čime može dobiti naš jogurt - prosto te grmuljice putera u dobrom /a u austriji i nemačkoj su svi dobri/ butermilšu su em velike em ih mnogo ima da se to može samo tako piti - i uživati.trenutno pijem 0.5 meggle kefir koji je iznenađujuće dobar uz tako malo masti. sa druge strane u EU je većino 1% standard za tečne mlečne fermentisane napitke, recimo u grčkoj samo 1% kefir i aryani /ovo bi trebalo da bude ajran a zapravo je jogurt običnjak/ postoji.LIDL prodaje i ajran u tetrapaku od litar, učinio mi se slanijim od turskog urđinala mada možda ili čak vrv grešim.
March 30Mar 30 LM, pre par godina kupihUz dobro punomasno mleko i malo jogurta/pavlake/kis.mleka kao startera - dobijam vrlo kvalitetne jogurte/pavlake/kisela mleka cesto i bolja od kupovnih. Edited March 30Mar 30 by kronostime
March 30Mar 30 13 hours ago, Eleniko said:ne verujem da se od buttermilcha ni sa čime može dobiti naš jogurt - prosto te grmuljice putera u dobrom /a u austriji i nemačkoj su svi dobri/ butermilšu su em velike em ih mnogo ima da se to može samo tako piti - i uživati.trenutno pijem 0.5 meggle kefir koji je iznenađujuće dobar uz tako malo masti. sa druge strane u EU je većino 1% standard za tečne mlečne fermentisane napitke, recimo u grčkoj samo 1% kefir i aryani /ovo bi trebalo da bude ajran a zapravo je jogurt običnjak/ postoji.LIDL prodaje i ajran u tetrapaku od litar, učinio mi se slanijim od turskog urđinala mada možda ili čak vrv grešim.Nije jogurt nego kad praviš maslac, ona tečnost što ostane, to ti je "buttermilch". To je u stvari nusprodukt proizvodnje maslaca. Koliko znam u Nemačkoj i na tom prostoru se maslac tradicionalno pravi od već ukiseljene pavlake, tako da je to što ti ostane već kiselo. Danas moguće i nije tako mada na standardnom maslacu koji se prodaje uvek piše da je kiseo ili blago kiseo. Nekiseo ili "süßrahmbutter" postoji ali nema ga toliko, ergo ne prodaje se toliko.Npr.
March 30Mar 30 19 hours ago, Eleniko said:trenutno pijem 0.5 meggle kefir koji je iznenađujuće dobar uz tako malo masti. sa druge strane u EU je većino 1% standard za tečne mlečne fermentisane napitke, recimo u grčkoj samo 1% kefir i aryani /ovo bi trebalo da bude ajran a zapravo je jogurt običnjak/ postoji.Odličan. Godinama smo u ljubavi.