Jump to content

Biciklizam

Featured Replies

20250504_125041.jpg20250504_125007.jpg

• 2 weeks later...
  • Replies 1.9k
  • Views 128.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Pozdrav svima, da se ukljucim posle xx godina. Moji utisci o zadnjoj etapi: I Karapaz i Del Toro su prodali Giro. Karapaz ne ume/zeli da pomaze, on napada. Takav je kroz celu karijeru, barem od kad

• ispratio danas predstavljanje ekipa u firenci. sve u znaku tour-a, ispraticu prve 3 etape uzivo pa se prebacujem na eurosport sjajna atmosfera mada je firenca ucinila svoje

• I za kraj, Bernal u prolazu.  

Posted Images

Giro je stigao na Apenine posle 3 trke u Albaniji, Drač-Tirana, hrono kroz Tiranu i Valona sa okolinom, nista posebno se nije desavalo, osim sto se jedna koza izdvojila iz stada i pokusala da napravi picvajz.

Falabogu, Điro zanimljiv makar zbog stalnih promena roze majice. Pedersen je odskočio ovog proleća, Ajuso i Emirati se ne zajebavaju, Primož krcka polako kao što inače radi, a jučerašnji beg je pretumbao generalni plasman.

Italija prelepa kao i uvek.

...i današnja etapa, mini-klasik po Toskani nije razočarala.

• 2 weeks later...

Kakav Điro, poslednja nedelja brutalna, Sajmon Jejts i Vizma u poslednjoj etapi oduvali sve i Jejts izbio na skoro 4 minuta ispred mladog Del Tora i Karapaza. WVA zaradio platu, a pokupio i jednu etapu.

Fantasticna etapa, Jejts pokidao. Oko 6 min ostavio Del Tora.

Komentator (koji je inace vrlo okej) danas je bio mnogo los. Zaveo ga Del Toro.

Kakav uspon. Previse su kalkulisali iz UAE i ocajna taktika da markiraju samo karapaza, morao je DeT da juri Jejsta pogotovo sto je WVA bio ispred. Najvise sam navijao za Karapaza, srcana voznja.

Zanimljiva ruta za ovogodisnji giro, malo neuobicajna. Ozbiljna brda bila tek u 3 nedelji, navikao sam od gira a pogotovo vuelte da ozbiljno krece od starta, pa me giro malo podestio na tour.

A sad cekamo tour da vidmo jonasa, pogija i remca.

Edited by Krangovo telo

Треба истаћи и да је Биковић ретко непаметан возач. Пратио Карапаса све време јер је он био други и пустио њега да спашава друго место као да он не губи прво. Десет дана носиш розе мајицу и изгубиш је овако, немам речи... UAE је већ на једној од претходних етапа имао чудну тактику јер је хтео да задржи Ајуса (иницијално првог возача) у игри за Ђиро иако је дел Торо већ имао розе мајицу и тако вратио неке конкуренте у игру али ово нисам видео у бициклизму никад.

И Карапас је вала могао да покуша на последњем успону, па буквално су лагано ишли претходних 20-так километара. Пречудна етапа...

Лепо је што је WVA имао овакву ролу у одлучујућој етапи. 😀

Шта рећи за Сајмона, пре седам година је на истом овом успону изгубио розе мајицу, пао у генералном на 18. место када је Фрум покидао. И сада на истом месту искупљење. Иако се не може сметнути са ума да су му победу буквално поклонили, апсолутно заслужено. Све време је возио испод радара и на крају то феноменално искористио.

Фортунато и Педерсен покидали, потпуна доминација у оба случаја.

Ono, ne znam šta je Emiratima bilo u glavi, ovakav raspad jedino mogu da obajsnim time da su malo hteli da prištede Bikonji na povišici, a taman sam se spremao da za njegovu pobedu puštam klipove iz Torentea čuvenom Farijevom pesmom. hihi Da ga jebem, završio ručak u omiljenoj kafani, pustio neki strim na youtube, gledam i ne verujem.... ima begova i napada i svega, ali da im ode na šest minuta u jednom trenutku, a znaju da je WVA tu... Za Karapaza, kao da se zadovoljio podijumom, ili je prosto video da Del Toro neće da se muči, pa što bi on...

Sajmon je odradio pukovnik-ili-pokojnik i svaka mu čast, mislim da bi svi voleli da gledamo češće takve poteze. Izuzetno mi je drago što je WVA u formi i realno kida. I što je Bernal živ i zdrav. Pedersen je fenomenalan ove sezone.

Bogami, Tur će ove godine da bude jako zanimljiv.

3 hours ago, Krangovo telo said:

Kakav uspon. Previse su kalkulisali iz UAE i ocajna taktika da markiraju samo karapaza, morao je DeT da juri Jejsta pogotovo sto je WVA bio ispred. Najvise sam navijao za Karapaza, srcana voznja.

Zanimljiva ruta za ovogodisnji giro, malo neuobicajna. Ozbiljna brda bila tek u 3 nedelji, navikao sam od gira a pogotovo vuelte da ozbiljno krece od starta, pa me giro malo podestio na tour.

A sad cekamo tour da vidmo jonasa, pogija i remca.

Juznoamericki tviter u svadji.

Kazu, delT kukavica, samo isao uz tocak Karapaza, koji je dva-tri puta sastavljao sa Jejtsom.

Drugi kazu, njegov je zadatak da markira Jejtsa.

3 hours ago, Подсемафорска 20 said:

Треба истаћи и да је Биковић ретко непаметан возач. Пратио Карапаса све време јер је он био други и пустио њега да спашава друго место као да он не губи прво. Десет дана носиш розе мајицу и изгубиш је овако, немам речи... UAE је већ на једној од претходних етапа имао чудну тактику јер је хтео да задржи Ајуса (иницијално првог возача) у игри за Ђиро иако је дел Торо већ имао розе мајицу и тако вратио неке конкуренте у игру али ово нисам видео у бициклизму никад.

И Карапас је вала могао да покуша на последњем успону, па буквално су лагано ишли претходних 20-так километара. Пречудна етапа...

Лепо је што је WVA имао овакву ролу у одлучујућој етапи. 😀

Шта рећи за Сајмона, пре седам година је на истом овом успону изгубио розе мајицу, пао у генералном на 18. место када је Фрум покидао. И сада на истом месту искупљење. Иако се не може сметнути са ума да су му победу буквално поклонили, апсолутно заслужено. Све време је возио испод радара и на крају то феноменално искористио.

Фортунато и Педерсен покидали, потпуна доминација у оба случаја.

Rici je popizdeo, isprozivao del Tora nakon trke malo.

"Izgubio je trku. Ne zna da vozi."

Nosilac majce markira sve. Neshvatljiv mi je del toro i uae i dalje ne razumem kako su ovo pustili.

Sopstveni tim ga je namerno sabotirao, drugog objasnjenja nema. Videlo mu se po faci da je popizdeo ali nema muda da se suprotstavi i izvuce slusalicu iz uveta.

Carapaz je crk’o (u prerhodnim danima), juce nije bilo u njemu energije.

Rogla je failure nevidjenih razmera. (Sto je, btw, bilo poznato svima jos u vreme potpisivanja ovog njegovog nerazumnog ugovora)

Ono sto on radi je sramota. Nadam se da ce ga najuriti iz Bore. Sto pre, to (za tim) bolje.

Pozdrav svima, da se ukljucim posle xx godina.

Moji utisci o zadnjoj etapi:

I Karapaz i Del Toro su prodali Giro. Karapaz ne ume/zeli da pomaze, on napada. Takav je kroz celu karijeru, barem od kad ja ozbiljnije pratim (2017-18). Cesto glumi umor, pa napadne. Pre nego sto ih je Jejts stigao, Karapaz je imao 4-5 napada, brdo prethodnih etapa je non stop napadao Del Tora, u tom trenutku je on bio glavni protivnik Del Toru, tako je izgledalo. Del Torova velika greska je bila sto kad ga je Karapaz doveo na 5-6 sekundi od Jejtsa, nije zatvorio, posle toga je bio raspad sistema. Kako sam procitao, imali su vise dijaloga u toku voznje gde se nisu mogli dogovoriti (Karapaz nije mogao da mu oprosti sto nije hteo da pomogne oko Jejtsa na pocetku, Del Toro nije hteo da mu pomogne, pa da ga ovaj posle zaskoci, Karapaz je posle rekao da sad on nece da pomaze itd). Ako se neko seca 2018 (ili 2019) kad su se Rogla i Nibali tako gledali, pa ih je bas Karapaz ocistio i uzeo Giro, vrlo je slicno izgledalo (sada doduse malo uzbudljivije).

Oko UAE tima:

UAE su ceo Giro imali neku cudnu taktiku (vrlo cestu kad nemaju Pogacara u timu), maltene svako za sebe, jedino su moj zemljak (Vajn) i Majka vozili za tim (dobro i ona dvojica rulera, Baroncini i Arieta). Ne znam koj moj su se Jejts i posebno Mek Nalti trudili da ostanu u top 10 prakticno do poslednje nedelje. Time su izgubili opciju da budu "satelite riders" za vodju tima. Razumem sto su se trudili da Ajusa drze kao vodju, jel je ipak dokazan na 3-nedeljnim turovima. Na kraju ih je ostalo 6, Majka je odradio koliko je mogao, Jejts je bio slab ceo Giro, Mek Nalti nemam pojma sta da mislim.

Mucenik Rogla:

Mislim da u stvari nije bio dovoljno pripremljen, ali je to pokusavao sakriti, pa je izgledalo da se cuva za trecu nedelju. Nadao se da ce uci u formu u trecoj nedelji, kao pre 2 godine. Mislim da je njegovo proslo, na moju veliku zalost (njegov sam vatreni navijac od kad je uzeo onu etapu na Turu bese 2017). Osecaj mi je kao za Djokovica - mnogo stvari mora da se bas poklopi da bi Rogla dobio Giro ili Vueltu (Tur nema sanse dok su tu Pogi i Vingego, a tu je sad i Remko). Mnogo mi je zao sto nije uzeo Tur 2020, Pogi je dosao par meseci prerano.

Eto toliko za moj prvi upis na omiljenoj temi.

Mislim i da rogla ima problem sa padovima, na veliki broj gt (pogotovo tdf) je otpao zbog padova. Da li je losa koncetracija, postavljanje u grupi, nespretnost ali dostaje ucestalije se desava njemu od ostalih favorita da bi bila losa sreca. Mislim da ce jos sledece godine biti u prici za podijum na gt-ma. Ali da ce tesko uzeti neki, jedino da se bas poklopi. I meni zao za 2020 tdf, i samo zbog toga sam navijao protiv pogija (bog, legenda) 2022. na tdf.