arheolog1981 Posted March 5 Posted March 5 Ludilo cene smeštaja u Barseloni oko 20. juna... tad je koncert Brusa Springstina. Dal je do toga ne znam al mi ne gine neki hostel u široj okolini, Madridu recimo
Baldrick S. Posted March 5 Posted March 5 2 hours ago, arheolog1981 said: Ludilo cene smeštaja u Barseloni oko 20. juna... tad je koncert Brusa Springstina. Dal je do toga ne znam al mi ne gine neki hostel u široj okolini, Madridu recimo Evo ja sad pogledao i nije ništa specijalno. Dobro, sve je relativno ali od 19-21 može da se nadje i za oko 30 evra dnevno. Jesu sobe, ne cela gajba ali ima.
decak Kejt Posted March 5 Posted March 5 ok, nije tema samo za Barsu, jel' da? idem krajem maja u Valensiju par dana i na Ibicu par dana, u Valensiji sam bila pre 20+ godina, pa sam sve već i pozaboravljala, osim da mi je baš lep utisak ostavila, da je nekako elegantna. sad tražim preporuke za oba mesta, kapiram da partijanje na Ibici još neće biti u zamahu u to vreme...? njaviše dobro došle preporuke za iće i piće, narafski
arheolog1981 Posted March 5 Posted March 5 11 minutes ago, Baldrick S. said: Evo ja sad pogledao i nije ništa specijalno. Dobro, sve je relativno ali od 19-21 može da se nadje i za oko 30 evra dnevno. Jesu sobe, ne cela gajba ali ima. Aj baci na pm ne bilo ti teško, ja našao apartmane po 240e noć na booking što je nekad bilo 120 (čak je samo mesec dana kasnije i dalje 120). Sve ostalo su hosteli, ne vidim uopšte te varijante sobe u okviru stana, vrv gledam pogrešno mesto
Behemoth Posted March 5 Posted March 5 20 minutes ago, decak Kejt said: ok, nije tema samo za Barsu, jel' da? idem krajem maja u Valensiju par dana i na Ibicu par dana, u Valensiji sam bila pre 20+ godina, pa sam sve već i pozaboravljala, osim da mi je baš lep utisak ostavila, da je nekako elegantna. sad tražim preporuke za oba mesta, kapiram da partijanje na Ibici još neće biti u zamahu u to vreme...? njaviše dobro došle preporuke za iće i piće, narafski Ja sam u Valensiji bio prošle godine oko 1. maja i bilo je odlično. Toplo vreme, kratki rukavi, rentirali bajseve na par dana i špartali gradom, super se proveli gospođa i ja. Doručkovali smo uglavnom u DDL-u. Brutalna peciva sa avokadom, sendviči, slatkiši, i odmah pored u Hundredu jeli dobre burgere. Za paelju smo išli čak na plažu, u La Pepicu. Ono što uvek radim kad sam u Španiji, uđem u prvi Carrefour market i iscedim narandže na Zumex aparatu, da imam za ceo dan. Koliko se sećam, flaša od 1 litra je oko 4e. 2 1
Kampokei Posted March 5 Posted March 5 Idem u Barsu poslom u prvoj polovini septembra i cene smestaja su ludilo. Prosecni stanovi u lepsim krajevima na Airbnb uzimaju po 300, 400 za noc, a ni hoteli nisu nista umereniji. Na kraju uzeo individualnu sobu u nekom studentskom domu u Graciji (oko 160 za noc). Sto se tice Toleda i njegove katedrale, ona je razlog zasto Madrid dugo nije imao vlastitu katedralu. Ja sam dugo mislio da je svaka iole veca i lepsa katedrala, al katedrala su biskupska sedista. A posto je Madrid tek pre par vekova postao ozbiljan grad, nadlezni biskup je bio u Toledu.
arheolog1981 Posted March 5 Posted March 5 15 minutes ago, Kampokei said: Idem u Barsu poslom u prvoj polovini septembra i cene smestaja su ludilo. Prosecni stanovi u lepsim krajevima na Airbnb uzimaju po 300, 400 za noc, a ni hoteli nisu nista umereniji. Na kraju uzeo individualnu sobu u nekom studentskom domu u Graciji (oko 160 za noc). Sto se tice Toleda i njegove katedrale, ona je razlog zasto Madrid dugo nije imao vlastitu katedralu. Ja sam dugo mislio da je svaka iole veca i lepsa katedrala, al katedrala su biskupska sedista. A posto je Madrid tek pre par vekova postao ozbiljan grad, nadlezni biskup je bio u Toledu. Pa da, ja ceo booking pregledao... samo hosteli i to i oni skupi nerealno
Kampokei Posted March 5 Posted March 5 Navodno je u to vreme neki Cup America jedrilicarski event. Znam da onaj World Mobile Congress uvek lansira cene do neba.
Sandradjer Posted March 5 Posted March 5 1 hour ago, Behemoth said: Ja sam u Valensiji bio prošle godine oko 1. maja i bilo je odlično. Toplo vreme, kratki rukavi, rentirali bajseve na par dana i špartali gradom, super se proveli gospođa i ja. Doručkovali smo uglavnom u DDL-u. Brutalna peciva sa avokadom, sendviči, slatkiši, i odmah pored u Hundredu jeli dobre burgere. Za paelju smo išli čak na plažu, u La Pepicu. Ono što uvek radim kad sam u Španiji, uđem u prvi Carrefour market i iscedim narandže na Zumex aparatu, da imam za ceo dan. Koliko se sećam, flaša od 1 litra je oko 4e. Jeste, 4 evra litar je bio proslog avgusta. To isto radim i ja 1
Baldrick S. Posted March 5 Posted March 5 1 hour ago, arheolog1981 said: Aj baci na pm ne bilo ti teško, ja našao apartmane po 240e noć na booking što je nekad bilo 120 (čak je samo mesec dana kasnije i dalje 120). Sve ostalo su hosteli, ne vidim uopšte te varijante sobe u okviru stana, vrv gledam pogrešno mesto Ej pa vidi, ništa posebno nisam tražio. Airbnb, uzeo okvirne datume tipa 19-21 jun, jedna osoba i ima tu i tamo da se nadje. Naravno, sad kad sam drugi put otišao mi je dao manji izbor a veće cene ali i tako može da se nadje. Evo ti recimo ove https://air.tl/wsJl2CL1 https://air.tl/Bt3x2KSy https://air.tl/ag0fvEEO https://air.tl/XMlDPg5i Sve su guest favorite, za par sam video gde su. Relativno centralne, male sobe ali niska I cena (sve imaju verifikaciju + preko 100 rivjua). Da ti ne saljem u pm, nije neka tajna 1
arheolog1981 Posted March 5 Posted March 5 55 minutes ago, Baldrick S. said: Ej pa vidi, ništa posebno nisam tražio. Airbnb, uzeo okvirne datume tipa 19-21 jun, jedna osoba i ima tu i tamo da se nadje. Naravno, sad kad sam drugi put otišao mi je dao manji izbor a veće cene ali i tako može da se nadje. Evo ti recimo ove https://air.tl/wsJl2CL1 https://air.tl/Bt3x2KSy https://air.tl/ag0fvEEO https://air.tl/XMlDPg5i Sve su guest favorite, za par sam video gde su. Relativno centralne, male sobe ali niska I cena (sve imaju verifikaciju + preko 100 rivjua). Da ti ne saljem u pm, nije neka tajna Hvala ko bratu Ja glupi booking koristim 100 godina nisam ni pipao Airbnb. Našao fino mesto u centru Barselone... 2 1
Sandradjer Posted June 23 Posted June 23 On 22. 6. 2024. at 16:46, arheolog1981 said: Veni, vidi... dozvoli, vici Kako si se proveo? Pao kupanjac na Barseloneti? Relano nije neki kupanjac ali more je more
arheolog1981 Posted June 23 Posted June 23 (edited) 22 minutes ago, Sandradjer said: Kako si se proveo? Pao kupanjac na Barseloneti? Relano nije neki kupanjac ali more je more U dva dana sam sabio 45 kilometara hoda, 3 sata stajanja na koncertu Brusa Springstina ne računam Sutra imam kasni let pa ću između ostalog na plažu barem bos da budem... nikad u životu nisam imao ovakve plikove po prstima na nogama. Nove, skupe adidad hajkerske patike, vrhunski ocenjene... j mi majku Utisak fenomenalan, Barselona je najlepši i najuređeniji grad u kom sam bio. Kako funkcioniše metro i kako je sve lako naći i snaći se je meni prosto neverovatno. Obišao sam većinu stvari koje sam isplanirao u ova dva dana, jedino veliko razočarenje je zoo vrt. Jedan od najgorih i verovatno najmanjih koje sam posetio i naravno preskup. Nisam hteo da plaćam 35-40 eura za ulazak u Casa Batllo, niti nešto manje za ulazak u Casa Mila... to su neverovatno bezobrazne cene. Luvr je debelo ispod te cene na primer Prelep narod, oduševljen sam koliko su Katalonke lepe... od 200 njih 5 nosi brus, dakle i štedljive Freedom! Edited June 23 by arheolog1981 2
Sandradjer Posted June 23 Posted June 23 (edited) Bravo. Svaka cast. Neka si skitao. ZOO je ocajan, nisu u njega ulozili nista minimum 15 godina. Sramotan za jedan takav grad. Da sam znala da te zanima dobio bi info da zaobidjes. Batljo i Mila su komercijalizovane preko svake mere. Nisi nista propustio, mada je lako reci. Posebno Batljo. Lepe i dovoljno je da se vide i spolja. Mila ima divnu terasu na krovu. Da znas za neki sledeci put, najbolje je uzeti karte kad organizuju neki koncert bas na toj terasi. Od tih najvecih atrakcija ja obicno preporucim Sagradu unutra (to je posebna lepota). Uvek je lepo da se ostavi nesto za sledeci put u gradovima koji ti se dopadnu, uzivanje je vratiti se. Ovo za Katalonke ne znam . Meni nisu nesto, ali ajde . A za sutra vredi videti i Barselonetu, to je otprilike siromasniji deo i zivotniji. A zaboravih, vole da suncaju sise Edited June 23 by Sandradjer 1
Recommended Posts