Jump to content
IGNORED

Jezičke adoumice™

bus

Recommended Posts

Posted (edited)

kako se na engleskom kaže sajla za otpušavanje kanalizacionih cevi :isuse:našao, drain snake

Edited by Kelt
Posted

Ne pomesati sa drain the lizard ili choke the python, of course. ^_^

Posted
Ma koristim svaku priliku da napomenem da sam u Madridu ^_^
koješta!:D
Posted
kako se na engleskom kaže sajla za otpušavanje kanalizacionih cevi :isuse:našao, drain snake
Ми смо то од милоште звали Брајан.
Posted

napokon saznao kako se kaze ,,transfer neprijatnosti'' na nemackom fremdschämen cool.gif

• 2 weeks later...
Posted

Zašto svi govore boriti se sa nekim/nečim umesto boriti se protiv nekoga/nečega?

Posted

Evo, borim se protiv nekim papirima/propisima...ne leži mi.

Posted

Izgleda da si se baš uživeo u borbu. Dole propisi! Vapad napred!

Posted (edited)

ne znam strucno objasnjenje, ali bih rekla da se borimo protiv ljudi, ali sa stvarima. pojave su malo problematicne: bori se protiv vetra i oluje, bori se sa nesanicom. da li su to dva znacenja "boriti se": odolevati i (pokusati) savladavati?zasto se za nesto izborimo, ali s necim izborimo?poz

Edited by le petit nicolas
Posted

Ako vec nesto svi govore, zar to ne bi trebalo da znaci da propis treba promeniti ?

Posted (edited)

Možeš li da se boriš i sa nekim ljudima protiv nekih pojava?@leto je:kako ono kažu ovde, u troskocima...

Edited by Vapad
Posted

mogla bih, al slabo imam s kim <_< .poz

Posted
ne znam strucno objasnjenje, ali bih rekla da se borimo protiv ljudi, ali sa stvarima.
Valjda je bitan momenat unutrašnje borbe. Jer kažemo borim se sam sa sobom.
Ako vec nesto svi govore, zar to ne bi trebalo da znaci da propis treba promeniti ?
Ne bi trebalo, ali se dešava da se propis promeni u korist nepravilnog govora. No, lako je prihvatiti greške prethodnog vremena. Ko će mene da natera da kažem isto takođe i čak štaviše? Ma ni Klajn i Šipka zajedno.
Posted
Ko će mene da natera da kažem isto takođe i čak štaviše? Ma ni Klajn i Šipka zajedno.
Зар није правилно чак штавише дапаче?
Posted
Зар није правилно чак штавише дапаче?
Dagušče, dapile.