Father Jape Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Ja sam to gotovo sigurno pokupio od ukućana bosansko-hercegovačke provenijencije. :D
cmrlj Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 @ulven mersi :)Zna li ko koja je going rate lektorisanja engleskog teksta u srbiju?
Dankan Ajdaho Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Jedno pitanjce; kako od "blizanac" ispada "bliznakinja" ili "Bliznaci"? Šta je i kada pravilno?
Calavera Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 ScrewheadsBop-heads PotheadsNemam blagog pojma kako da ih prevedem. Ima li neko ideju?
Töölönlahti Posted June 3, 2010 Posted June 3, 2010 Screwhead može kao dijabola (karakterna osobina).Pothead je npr. ćoman, džanki, narkos...
Calavera Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 (edited) Svidja mi se, a mislim i da odgovara. :)Jos bop-heads, to tek ne znam sta znaci. Edited June 4, 2010 by Calavera
Buum Posted June 4, 2010 Posted June 4, 2010 Jos bop-heads, to tek ne znam sta znaci. http://www.urbandict...ne.php?term=bop
halloween Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Danas na pijaci vidim na bar dve tezge pisano objašnjenje pored šargarepe odn. mrkve- "mlada karotna". Je li ovaj izraz karakterističan za Beograd (i sela oko njega) ili ga ima i drugde?
gospa buba Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Danas na pijaci vidim na bar dve tezge pisano objašnjenje pored šargarepe odn. mrkve- "mlada karotna". Je li ovaj izraz karakterističan za Beograd (i sela oko njega) ili ga ima i drugde?deshava se. koriste ga iste one babe koje kupiju tekstil 'lihtije' boje :D
расејан Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 deshava se. koriste ga iste one babe koje kupiju tekstil 'lihtije' boje :DБаш данас видим како нам лепо расту те као ротне, па се а пропао тога сетим како га Мађари зову шаргарепа (sárga répa), дакле жута репа, а ми мрква. А нит је мрка нит је жута, него ни један ни други језик нису имали реч за ту боју.
gospa buba Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Мађари зову шаргарепа (sárga répa), дакле жута репаe! fala za ovo :o
Frau Gabrijela Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Šta je to lotinja? Čula sam izraz smrdi k'o lotinja i pitala govornika™ šta znači, ali zbunio se čovek.(hejt za ljude koji koji koriste reči čije značenje ne znaju) Vidim na guglu da ima prezime, pa da vidim šta znači i može li na onaj drugi topik.
Hella Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Пре ће бити смрдљиво месиште, прљеж не мора да џибри. Prema Mihajloviću prezime Lotina je nastalo od korena LOT, te polazeći od jezičkih činjenica da sačuvane reči sa ovakvim korenom upućuju na prljavštinu , sporost ili lenjost i uopšte na reči negativne konotacije, očito je da se ovakva osnova može tretirati kao nadimačka. Primeri:- lotan = zamazan, prljav- lotar = nevaljalac, lupež i u pridjevskom značenju spor, lenj, trom- lotinja = prljavština i ustajalo meso...
Recommended Posts