Jump to content
IGNORED

Stripovi

precog

Recommended Posts

Posted

1717063852_Umpah%20Pah.jpg

Carobnja knjiga izdaje uskoro, ne znam tacno kad, ali se jako radujem ovome.

• +1 1
  • Wub 1
Posted
25 minutes ago, goofs said:

1717063852_Umpah%20Pah.jpg

Carobnja knjiga izdaje uskoro, ne znam tacno kad, ali se jako radujem ovome.

meni je ovo sto puta bolje i od asterixa i od talicnog toma. citao milion puta i uvek se nekontrolisano smejem.

• +1 1
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

+ neprevaziđeni klajn

• +1 3
  • Wub 2
  • Hvala 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
53 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

+ neprevaziđeni klajn

Svaka joj čast na trudu, ali ovo izgleda kao screener u odnosu na BluRay

Postoje već kvalitetno obrađeni Asteriksi, doduše ne znam baš da li svih 27 epizoda iz ove edicije, ali prvih 10ak svakako, plus neke kasnije epizode.

Spoiler

koga zanima neka gugla Stripzona

evo poređenja radi:

Spoiler

as_01_005.thumb.jpg.898a995e589a84bd1cf427a361af35d4.jpg

Edited by copkillah
  • Wub 2
  • Hvala 1
Posted

Neverovatno je koliko ti se prevod usadi u mali mozak kad si klinac i kad su ti smešne vrlo proste stvari.

Ja sam odrastao uz tu ediciju Asterixa, a čitao sam skoro ove što je ČK izdala i tačno mi fale neke replike i formulacije.

Isto važi i za Gastona.

• +1 1
Posted
13 minutes ago, goofs said:

Neverovatno je koliko ti se prevod usadi u mali mozak kad si klinac i kad su ti smešne vrlo proste stvari.

Isto važi i za Gastona.

+1m

Neverovatno koliko mi ne lezi verzija na engleskom…

• +1 1
Posted

Da, nisam čitao na engleskom, ali jesam ovo reizdanje Darkwooda i Belog puta što je izašlo pre par godina. Ona stara su bila na srpskohrvatskom (na ekavici) i presmešna su mi bila, pandur je bio milkan ili mile, umirao sam na svaku njegovu pojavu.

Otprilike kao da čitaš Alan Forda na ekavici, neprirodno je.

• +1 1
Posted

riznica-boneli.jpg.6f06b47757e47eda70cade17d3e33af3.jpg

slučajno naleteo i pročitao u dahu, iako svaki ima po 300 stranica.
ocene su moje. sve je vrlo kvalitetno.

Oči i tama, Điđi Simeoni

Milano, 1908. godine. Dok slikar Alesandro Simoneti pokušava da prenese svoje demone na platno, u gradu se događa niz svirepih zločina koji podstiču novinarsku maštu: rađa se „Pub Herc”, neuhvatljivi, nemilosrdni junak crne hronike. Komesar Mateo de Vitalis, zapovednik prve jedinice Naučne policije u gradu, polazi u potragu za ubicom...

Keler, Luiđi Minjako

Bruklin 1924, procesija u slavu Gospe od Karmela. Kroz vazduh odjekuju pucnji i biva ubijen don Karmelo, lokalni mafijaški bos. U njega je pucao Kid Karter, zvani Crvena Glava, najsmrtonosniji među izvršiteljima Muzurake, šefa filadelfijskog italoameričkog podzemlja. To je krvav početak gangsterske epopeje koja se zbiva u periodu između prohibicije i Velike depresije. U središtu te epopeje je čovek s velikom tajnom: ko je miroljubivi točilac benzina kojeg zatičemo u Indijani petnaestak godina kasnije? Da li se on zaista zove Tom Keler, ili je to nov identitet Crvene Glave, za kojeg svi u Filadelfiji veruju da je odavno mrtav i sahranjen?

Odgovori na ta pitanja biće zapisani olovom.

Golim rukama, Paola Barbato

Nekada se zvao Davide. Sada ga svi znaju kao Baticu. Nekada je bio samo dečak. Sada je smrtonosna mašina. Sudbina ga je izabrala i sada, tragom krvi, trči ka svom poslednjem susretu.

Kao i uvek, golih ruku.

Davide Bergamaski ima samo šesnaest godina, čisto lice, bistre oči: dečak u telu odraslog. Jednog dana, u vidu čoveka skrivenog u gomili, sudbina upire prstom u njega, i izabira ga. Davidea otimaju, drže ga zatočenog i primoravaju da se bori u tajnim susretima. Njegove oči tamne, lik otvrdnjava, njegovo ime nestaje: postaje poznat u tom svetu kao Batica, najkrvoločniji od svih ubica. Davidu Bergamaskiju ne ostaje ništa drugo do jedna osoba, stari Minuto, jedna nada, da neće umreti, i jedna mogućnost – da nastavi da se bori.

Golim rukama je mučna priča o sazrevanju podeljena u tri poglavlja, a Paola Barbato ju je prilagodila iz svog istoimenog romana. Priča o bolu i iskupljenju, koja će vas držati prikovane uz ovo štivo sve do zapanjujućeg finala.

• Hvala 1
  • 2 weeks later...
Posted

Darkwood je izdao novog Corta Maltesea, jedan od (za sada izdata) četiri albuma koje nije radio Hugo Prat. Nemam pojma šta da mislim o ovome.

pod-ponocnim-suncem-naslovna.jpg

• 1 month later...
Posted

A16BgHfaxhL._SL1500_.jpg

Ovo sam pročitao letos i tako je lepo i dirljivo i ljudski. Autor se bavio svojom ličnom porodičnom pričom, a kraj me je bukvalno dotukao.